НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ako ima Gsw Cavs finale pak, tolku ke gi oderat sto pola Cavs ke se penzionira.

Брон игра како на стероиди. Не би рекол дека ќе ги одерат. Ама едноставно ГС е прејак.
Штета баш на ваква сезона на Брон Кливленд е најслаб по играчки кадар последниве 5 године.

Брон игра како на стероиди. Не би рекол дека ќе ги одерат. Ама едноставно ГС е прејак.
Штета баш на ваква сезона на Брон Кливленд е најслаб по играчки кадар последниве 5 године.

Па затоа игра ЛеБрон вака. Да останеше Ирвинг пак ќе играше на 24ппг.

Иначе за ROY дискусијава, нека ја дадат на кој сакаат.
Мое мислење за најдобра кариера од сите рукиња кој ќе има. Ни Симонс, ни Мичел.
Тејтам дефинитивно.
Симонс е ѕвер, ама без шут е многу ограничен офанзивно. Сите се надеваат дека ќе го среди шутот, ама и да го среди пак нема да биде тоа ниво за да е преку 25,26 поени во просек. Не е проблем кај него самодоверба, или не му тргнало или слични ствари. Самата техника на шут му е катастрофа. Кое е тоа исфрлање топка не ми е јасно. За она да го средиш целосно ништо не ти помага.
Мичел е офанзивно 2 класи над Симонс, физички двајцата се ѕверов, ама дефанзивата му е проблем. Плус за него колку и да е млад, мислам дека нема многу простор за напредок. Ова што го пружа е блиску до максимумот од него што се очекува, ајде нека биде уште 10,15 % нека напредува. Едноставно не може со онаа висина. Мое мислење.
Тејтам е фантазија. Каков прв чекор, каква предна промена има .. Перверзии. Како мења правец нз дали Ирвинг го гледаш или руки играч. Шут солиден, на влез солиден. Плус што сметам дека уште не е развиен целосно. За тие пропорции што ги има уште 5-10 кг да додаде, тек тогаш ќе се види каков напаст може да биде у одбрана. Многу голем потенцијал има дечкото. Среќа за него што од прва сезона е во франшиза со шампионсли менталитет. Ќе стекне искуство и ќе гази. Дури мислам дека Хејвард најпаметно ќе им биде да го трејдаат, штета е на вакви сезони на Тејтам и Браун, да им крати во минутажа.

Повторно се согласувам со тебе во целост. Откако се повреди Ирвинг и Џејлен Браун тој ја превзеде главната тежина во напад/одбрана, а тоа е тоа што му треба на секој тим (и покрај одличните 2 партии на Розир против филаделфија, сепак Тејтам е дечкото кој држи голем дел од конците во сегашниот Бостон). Комплетен играч кој може да изигра во двата правци. Разбијач.

Вистина е дека сите се руки играчи и дека имаат уште многу фурни леб да кркаат, али по ова што го прикажаа сезонава се работи за супер талентирани деца кои имаат потенцијал да се развијат во суперстар играчи (кој од нив ќе успее зависи од мн работи... ќе видиме).

Јас во секој поглед би го играл Тејтам пред Браун, секогаш, а за Хејвард не верувам дека ќе го трејдаат, барем не летово... а за до вгодина ќе видиме, се' е можно и сите карти се отворени.
Да сум на местото од Леброн лагано би преминал во Бостон или во Хјустон и тек тогаш би бил контендер за титула на онаа невероватна кошарка што ја фура ГСВ.

Во однос на Симонс мене ми се свиѓа, особено што е дете на фила т.е. таму ја започнува кариерата ама мислам дека дополнителен проблем е што пред да дојде во НБА играл на позиција 4 (ако не грешеам) и сега одма го трансформираш во плеј. Нема техника на шут, нема константност во погодени удари за 2 и за 3 од поле... нешто на што многу ќе треба да работи во иднина доколку игра на таа позиција каде што е сега, а за волја на вистината ја игра феноменално.

Мичел, во право си... проблем ќе биде да ја игра одбраната без разлика колку ќе напредува како играч. Едноставно физички нема да може да парира на повисоките и поснажни играчи, но во тим како јута кој има системска игра и не е врзана за поединци туку за тимот како целина мислам дека тоа нема да биди непремостлив проблем.

Во секој случај имаме невероватни деца овие години, ќе има што да гледаме во наредните...

Сите експерти го имаа Мичел на драфтот како дефанзивец бидејќи има долги раце и е атлетски спремен, не знам од каде се муабетиве дека е слаб дефанзивец кога има предиспозиции и изигра солидна одбана и против Џорџ со Тандер. Тешко е да се предвиди колку му е максимумот на тројцата бидејќи ова е прва сезона, во наредните ќе видиме каква работна етика имаат и кој ќе се вложи во развивање. Симонс ако развие солиден шут ќе мвп кандидат, Мичел ако додаде мидрејнџ шут и тој ќе е незапирлив итн.

За Леброн не знам шо да речам, игра на ГОАТ ниво, најбољи играч после МЈ. Знам дека лејкерс фанс не го сакаат ама и јас не можев да го смислам Коби како играч но откако се пензионира и помина некое време, сега кога ќе ја погледнам наназад неговата кариера го гледам многу поинаку како играч и го ценам многу повеќе. Мислам дека ќе биди слично и со вас кога ќе се пензионира Леброн и ќе ја гледате целата негова кариера.

Па затоа игра ЛеБрон вака. Да останеше Ирвинг пак ќе играше на 24ппг.
Taка е најпаметно, ќе се заштеди и ќе си ја продолжи кариерата, кошарката е тимска игра како јута моментално што игра, леброн е во westbrook mode моментално пошто нема друг избор, значи во овој случај е сосема ок.
Леброн ова што го прави е нереално, мајкл во најдоброто издание против феникс 41 ppg, имал помош од хорас грент (најмногу скокови и блокади), Пипен (најмногу украдени и асистенции) дури и во field goals % послаб од Леброн, Леброн против индијана најдобар во следниве категории: минути, поени, fg made, скокови, асистенции, украдени и блокови.
Како тргнал ќе биде најдобар на сите времиња, дали ни се допаѓа или не тоа е the truth.

Дали мислиш дека сите фанови на Коби и носталгичари од времето на Џордан ќе признаат дека ЛеБрон е најдобар? Па самиот гледаш дека на темата иако дал 40 поени пак се наоѓат кајгана експерти и викат дека бил флопер гнасен играч итн. Срамно е то за мене реално ни Коби ни Џордан се способни да играт и да ја носат екипата до финале со ваков тим.

Полека малце за Џордан,рано е сеуште во иста реченица со него да го ставаш.За со Коби се согласувам дека го надмина.

Да не се враќаме пак на муабетите Леброн vs Џордан, доволно интересен е плејофот :D

инаку, 6 од 6 во финалиња, ниедно финале немало седма „одлучувачка“ утакмица туку ја завршувал братот работата во 6 натпревари максимум.
толку имам да кажам.

Jingles, Spidad, Stifle Tower!!!
Се заљубив у тимот на Јута, МАЈСТОРИ СВОГ ЗАНАТА!
Јануари имаа полош скор од Феникс, сеа и крадат една утакмица на Хјустон дома, ѕверови.
Мичел ќе и ебе маме на биг 3 на Тандер, прво Вестбрук, сега Харден и на крај змијата. :uzi:

Utah mislam deka doma edna ke gubi od dvete najmalce. Deckite se stvarno tim ama mislam deka ke gi stigne zamorot.

Inace ne znam kako se osmeluvate da zborite za pocetnik kako Michel taka. Deckoto apla se gleda deka ima nesto posebno vo nego. Pred se lider e i igra dosta drsko ( i se e toa vo ramkite na sportsmanship). Toa e najbitno vo denesniot sport. Ulogata vo dvata pravci realno treba trenerot da mu ja dade. Ednostavno trenerot treba nego da go oformi kako kompleten igrac so ulogite sto ke mu gi dodeluva. Ne znaci deka ako vo ovoj moment ucinokot vo napad mu e podobar od toj vo odbrana deka toa celo vreme ke bide taka. Dobar trener znae da ja prisposobuva ulogata na dvata kraevi od terenot na vazen igrac spored prioritetite sto se potrebni za da se pobedi protivnikot.
Inace mene mnogu me potseka na Flash-ot. A on mi bese eden od poomilenite kosarkari vo izminatiov period.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom