НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Картер уште е фит, одлично се движи и игра одбрана, повеќе асистира затоа и помалку поени сезонава

Сиксерси-Селтикси во 9 играт денес во Лондон

DTRafwDX4AAjqsK.jpg

Бостон каков систем на игра имаат :eek::eek::eek::eek: Страшни се мајке ми, имаат само еден суперстар во тимот, сето останато им се не премногу квалитетни играчи али многу вредни за тимот, секако има исклучоци пред кои претстои светла иднина, знаете на кои мислам. Ама пример овој Смарт во друга екипа веројатно ни 50% нема да прикажува од игрите во Бостон, али овде си гази, нарочито дефанзивно. И Морис го уклопија доста добро, и оној белецон што им е измена на центарска позиција, за Хорфорд да не правам муабет. Највпечатливо е што сите 12 души разбираат кошарка и препознаваат што треба да играат, ако има мис меч тогаш спуштаат топка долу, ако има отворен шутер тогаш му додаваат, нема себичност и има одлична хемија во екипата.

Од друга страна Филаделфија не ми се допаѓа премногу, мислам нивниот стил на игра, пре пре премногу го форсираат Ембид а имаат доста други силни страни, го имаат Шариќ, Редик кој за волја на вистината максимално го користат, Ковингтон итн итн. Им имам гледано десетина утакмици од прва до последна минута, секој напад иде на Ембид кога е тој во игра и игра изолации...

Vo se se soglasuvam ama vo delot Saric i silni strani................................. Ja ne bi go viknal vo naselba da igra

Не е лош играч Шарич бе... Мада муабетот ми беше дека може да се искористат останатите добри страни, не у стилу Шарич е најјак играч и не го користат. :D Шарич е добар и рол и поп играч, а во НБА доста тешко се бранат таквите играчи и башка тоа остава многу повеќе простор за плејовите и шутерите во екипата.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom