C
Castiel
Гостин
Па нормално дека ќе има поголем број на промаршувања кога почесто ја превзема одговорноста. Ја не реков дека скроз е нерелевантна таа статистика туку дека не може да покаже колку пати Леброн избегал од таа одговорност до периодот 2011. Па ќе напоменам не викам дека секад бегал ама најчесто да. Тоа ми е муабетот. Леброн е сосема поинаков и подобар играч после тој прв прстен што му донесе огромна самодоверба и до негде се ослободи од еден товар што го носеше на грб.Погрешно ја толкуваш ситуацијата што ја нарекуваш избегнување на одговорност да преземе таков шут, веројатно затоа што повеќе ти се допаѓа isolation scoring. Tој систем на iso play/hero ball постоеше во 90-те, и првата половина на 00-те, денес целосно се заменува и се форсира ball movement затоа што таквиот напад генерира повеќе high efficient quality shots, додека iso ball почесто создава неефикасни поседи (inefficient possessions). Кога Џејмс во clutch time ја подава топката на осамен шутер, го создава тој high efficient quality shot, а со тоа и поголема шанса да се добие натпреварот. Тоа што ја подава топката не е резултат на немање храброст и сл., туку едноставно го подобрува нападот и шансите за победа/продолженија. Статистиката што ти ја постирав не може да биде нерелавантна затоа што го евидентира секој FGA на Џејмс и Брајант во она што се дефинира како clutch time. Факт е дека Брајант почесто ја презема одговорноста и има повеќе FGA во clutch time, ама факт е дека има поголем број на промашувања, додека Џејмс има повисок FG% процент во она што е дефинирано како clutch time.
E toa prijateli go nema vo tie naduvani statistiki sto gi ima kralot. End of story, ni od Tim Duncan ni od Magic ne e pogore od listata za goat, ne pak od kobe, za mj ne praam muabet voopsto, sramota e da se spomnuvaat u ista recenica