НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Погрешно ја толкуваш ситуацијата што ја нарекуваш избегнување на одговорност да преземе таков шут, веројатно затоа што повеќе ти се допаѓа isolation scoring. Tој систем на iso play/hero ball постоеше во 90-те, и првата половина на 00-те, денес целосно се заменува и се форсира ball movement затоа што таквиот напад генерира повеќе high efficient quality shots, додека iso ball почесто создава неефикасни поседи (inefficient possessions). Кога Џејмс во clutch time ја подава топката на осамен шутер, го создава тој high efficient quality shot, а со тоа и поголема шанса да се добие натпреварот. Тоа што ја подава топката не е резултат на немање храброст и сл., туку едноставно го подобрува нападот и шансите за победа/продолженија. Статистиката што ти ја постирав не може да биде нерелавантна затоа што го евидентира секој FGA на Џејмс и Брајант во она што се дефинира како clutch time. Факт е дека Брајант почесто ја презема одговорноста и има повеќе FGA во clutch time, ама факт е дека има поголем број на промашувања, додека Џејмс има повисок FG% процент во она што е дефинирано како clutch time.
Па нормално дека ќе има поголем број на промаршувања кога почесто ја превзема одговорноста. Ја не реков дека скроз е нерелевантна таа статистика туку дека не може да покаже колку пати Леброн избегал од таа одговорност до периодот 2011. Па ќе напоменам не викам дека секад бегал ама најчесто да. Тоа ми е муабетот. Леброн е сосема поинаков и подобар играч после тој прв прстен што му донесе огромна самодоверба и до негде се ослободи од еден товар што го носеше на грб.

Па нормално дека ќе има поголем број на промаршувања кога почесто ја превзема одговорноста. Ја не реков дека скроз е нерелевантна таа статистика туку дека не може да покаже колку пати Леброн избегал од таа одговорност до периодот 2011. Па ќе напоменам не викам дека секад бегал ама најчесто да. Тоа ми е муабетот. Леброн е сосема поинаков и подобар играч после тој прв прстен што му донесе огромна самодоверба и до негде се ослободи од еден товар што го носеше на грб.
Ти имаш некој аргумент што ќе покаже дека Џејмс 'избегнувал'? Или ова е чисто твоја субјективна/арбитрарна оцена?

Дури и да се согласиме дека Брајант е подобар clutch играч for the sake of argument (макар што статистиката го тврди спротивното), clutch играта нема никаква улога во споредбите кој е подобар играч.

Clutch momenti ne se samo u posledni sekundi vo natprevarot da pogodis sut, tuku koga i da ti treba poeni za da se vratis vo utakmicata igracot da e tuka. Za mene najclutch sto fatile basket do sea spored ova pogore se MJ, Reggie Miller, Kobsterot. kraj na muabetot. Dodeka pisuvas na youtube za trojcava Clutch momenti i ima 10 minutni videa, pisi za LBJ ke ti otvori kako Kyrie, wade, Ray Allen i kompanija gagjaat sutevi a LBJ se pali od strana :) E toa prijateli go nema vo tie naduvani statistiki sto gi ima kralot. End of story, ni od Tim Duncan ni od Magic ne e pogore od listata za goat, ne pak od kobe, za mj ne praam muabet voopsto, sramota e da se spomnuvaat u ista recenica

Clutch momenti ne se samo u posledni sekundi vo natprevarot da pogodis sut, tuku koga i da ti treba poeni za da se vratis vo utakmicata igracot da e tuka. Za mene najclutch sto fatile basket do sea spored ova pogore se MJ, Reggie Miller, Kobsterot. kraj na muabetot. Dodeka pisuvas na youtube za trojcava Clutch momenti i ima 10 minutni videa, pisi za LBJ ke ti otvori kako Kyrie, wade, Ray Allen i kompanija gagjaat sutevi a LBJ se pali od strana :) E toa prijateli go nema vo tie naduvani statistiki sto gi ima kralot. End of story, ni od Tim Duncan ni od Magic ne e pogore od listata za goat, ne pak od kobe, za mj ne praam muabet voopsto, sramota e da se spomnuvaat u ista recenica
:pos::pos::pos::pos:

Па и титулава со Голден пред 2 години ја реши Ирвинг ако добро се сеќавам.Со САС таа рејреј ја реши.Ама џабе се објаснувате пола од овде немаат гледано НБА пред 2003та

Па и титулава со Голден пред 2 години ја реши Ирвинг ако добро се сеќавам.Со САС таа рејреј ја реши.Ама џабе се објаснувате пола од овде немаат гледано НБА пред 2003та

Знајш кога Реј ќе видеше финале да небеше ЛеБрон? Знајш кога Ирвинг ќе играше финале да небеше ЛеБрон?
Знајш кога Коби ќе освоеше без Шек 3 титули со ред?

Еве ти едноставен одговор

НИКОГАШ

Знајш кога Реј ќе видеше финале да небеше ЛеБрон? Знајш кога Ирвинг ќе играше финале да небеше ЛеБрон?
Знајш кога Коби ќе освоеше без Шек 3 титули со ред?

Еве ти едноставен одговор

НИКОГАШ
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Да бидеме здрави и живи, и да видиме кој од истокот ќе игра финале Чичко Дру или самопрогласениот крал.
Не за џабе долги години МакНБА го пишуваа Лебронтије Први Некрунисаниот.
Исус Шетлсворт има титула и со Бостон Селтикс :wink:
Кога ќе видам некој што не го гледал He Got Game или Blue Chips да ми збори за баскет :несвест:

:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Да бидеме здрави и живи, и да видиме кој од истокот ќе игра финале Чичко Дру или самопрогласениот крал.
Кога ќе видам некој што не го гледал He Got Game или Blue Chips да ми збори за баскет :nesves:

После финалето ми беше муабетот. А ако мислиш дека Ирвинг ќе игра финале гадно си се заебал. Битно е дека Коби е богот во НБА и дека има 5 прстени. Се виде Ирвинг во Кливленд сам по 50 порази имаше.

И многу битен податок даде од МакНБА хахахаха кој се бе тие некој големи експерти или аналитичари или само обични луѓе со обична ФБ страна

Смешно е дека заради подобрата статистика на шут да го ставите Леброн пред Коби, кога едно 50% од погодените шутеви му се од забивање. Леброн не е и никогаш не бил подобар шут од Коби. Леброн никогаш не погодил толку многу тројки преку човек колку што погодил Коби, Леброн никогаш не погодил толку мид рејнџ тешки шутеви преку играч колку Коби. Послаб шутер е и енд оф стори. Бројките се затоа што е физички појак па има катаљарда повеќе куцања од Коби

Кога ќе видам некој што не го гледал He Got Game или Blue Chips да ми збори за баскет :несвест:

ама сега и ти Исус Шетлсворт... дај молим те не му зборај на децата во шифри ќе треба да гуглаат за да видат кој е хахаха

децо то је онај исти Реј Ален, пустите чика Тончи он вас само подјебава мало :D
ајмо сада на спавање :)

И многу битен податок даде од МакНБА хахахаха кој се бе тие некој големи експерти или аналитичари или само обични луѓе со обична ФБ страна

eве кои се тие макнба, читај и во иднина почитувајте мислења различни од вашите... не затоа што некој друг е во право туку ради нормална дискусија и бон тон.
(п.с. некој не спиел со ноќи за да гледа вистински баскет порано, а не оваа сега напумпана лебронтова статистика во инвалидски исток и нба лига веќе години наназад)

https://www.facebook.com/maknba/photos/a.308969685276.337627.299735345276/10159657973960277/?type=3

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom