НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Игра одбрана не знам зошто така зборите само во плеј оф е поизразено од сега.

Ова на Демар чиста среќа. Среќа што влезе пошто одеше на фаул.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ДеМaр вo стилoт нa Кoби.
Брoн oдaмнa веќе не игрa oдбрaнa,
Брoн ти е сaмo стaтистикa.
Со статистика стигна до 8 финалиња да.. Како им оди на Кавси засеа? Сигурно поизразен е квалитетот на играчите без некој шо игра за статистика нели?

На таква конкуренција на истокот срамота е да не стигнеш финале. А од јаката одбрана што ја игра кралот, освои 8 прстени.

Јебига брат, ја сум наклонет накај старата југословенска школа, незамисливо ми е плеј без шут, односно плеј со онаков одвратен шут. :D Дај Боже да сум грешка, ама од искуство ти кажувам од овој не бидува играч носител на игра, пошо сепак збориме за ВТОР пик на драфтот лани, не за некој штогоде играч. Такво време дојде кога недостатоците на врвните играчи се изразени во некои “невидливи финеси“ за обичниот гледач, а не пак шутот да ти е онаков криминал. Ок, оваа сезона до сеа можда погодува повеќе од лани, ама кога е сам, што правиме кога ќе дојде плеј оф и кога ќе дојдат сериозните екипи, кога нема да има лесни и отворени шутеви? И не глејте одбрана преку процент на украдени топки, има многу други работи кои не се изразуваат со проценти а се од круцијална важност. Еве тоа што спомнав претходно, страна на помош, дечкото не знае во кој Универзум се наоѓа кога топката е контра неговата страна во одбрана.

Иначе да спомнам дека и ЛЕброн не постои во одбрана, ја глеав со Денвер малце, абе ликот си стои буквално. :D

Да се разбереме, ни јас не мислам дека ќе биде клучниот играч во евентуален шампионски тим, ама како 2/3 играч во таков тим мислам би бил супер. Не верувам дека можат да извадат добра замена во евентуален трејд, што би бил подобар од него. Исто така позитивно според мене е што татко му се нема јавено одамна, мислам од тогаш кога збореше против Лук Волтон.

ДеМaр вo стилoт нa Кoби.
Брoн oдaмнa веќе не игрa oдбрaнa,
Брoн ти е сaмo стaтистикa.
Погледни подобро, зошто очигледно не си погледнал, побитно ти е да искоментираш нешто контра Брон, него да ја согледаш реалноста.
Земајќи предвид досегашната кариера на Демар, ваљда јасно ти е дека се работи за најНЕклач играч од редовните ол-стар играчи. Играч кој се губи во важни моменти, што не ни зема топка, а не па да погоди ваков шут. Ова од Демар сезонава е за почит.
И што ти беше муабетот, зошто не излегол он да го чува? Како што ти пишав погоре, никој па ни Волтон веројатно не очекуваше Демар да решава, фокусирани беа на Олдриџ, и ете Леброн него го чуваше.

Calm down bitches,calm down.
Не гo стaвaм веќе Брoн вo реченицa.

Samo neznam shto ochekuvaat so ovoj roster shto go imaat Cavs..

Samo neznam shto ochekuvaat so ovoj roster shto go imaat Cavs..
1689422f71de55663f03de5adbce0314.gif

Види ги ГСВ, 92-50 водат на полувреме против Чикаго, Клеј 36 поени на полувреме, 10/14 за тројка. :pos::pos:
Буквално ги мочаат од кај стигнат, сеа не дека Чикаго се некаков фактор ама пекол од баскет е ова кога им е се' погодено на ГСВ.

Се надевам ќе му остаат на Клеј да бутне некој рекод со тројките, колку е на пример највеќе тројки од еден играч у текма?

Буквално ги мочаат од кај стигнат, сеа не дека Чикаго се некаков фактор ама пекол од баскет е ова кога им е се' погодено на ГСВ.

Се надевам ќе му остаат на Клеј да бутне некој рекод со тројките, колку е на пример највеќе тројки од еден играч у текма?
13 trojki Curry, pojke rekordi se vo igra najmn poeni od 1 tim bez prodolzenija 173 Phoenix i najgolema kos razlika 68 ama tesko ovie ako ne zapnat :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom