НБА сезона 2016-2017

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Добар е Томас но за лидер на тим треба висина, вака кога ќе се соочи со поозбилни тимови делува инфериорен. На влез да не му ја залепат често го префрла цел обрач. Многу значи висина поготово кога ќе треба да тактизира на 30+ години

И Кари не е за тимски лидер.
Дурант,Лебро,ПЏ,Ленард,Вестбрук

Ок, ај малце да ја раздлабочимо дискусијата ме интересира твое мислење пошто те глеам сериозен си.

Кој шат даун дифендер го има Вош кој би го допрел ( колку што може и ако може да се допре Леброн) ?
Кој ќе ја преземе одговорноста одкако ќе го затворат Вол, ко што го затворија Ајзеа ?
Кој ќе ги добие у рекет кавси? Кој ќе ги намали офанзивните скокови на ТТ?
Кого ќе извади на терен Скоти Брукс против монструозната клупа на кавси?

Како побогу би зел Вашингтон појќе од една утакмица у серијата ?

Не може никој да го прати ритамот на Кливленд, затоа и се дешаваат метливе, а истото важи и за ГСВ на западот. Ќе те внесат во машината која меле и нема назад. Во Кливленд сите освен Томпсон може да погодат тројка. Во ГСВ сите освен Мекги може да погодат тројка. Шта више речи? Се смени скроз стилот на игра, нема веќе доминантни центри, се игра многу брза кошарка и се игра на поен повеќе.

Ова што се деси, е бетер него срамотата против Атланта од 25 разлика...
21 разлика против Бостон без Томас, против Бостон кој го газиш 2 партии гости. Како ги губат добиениве партии не ми е јасно. На домашен паркет...
Срамота.
1.02 квота ееееј, можам да замислам на 21 разлика колку беше за Бостон.

da ne se izmacevme taka so vizardsi koj znae kako ke bese ,ali celtics igraat finale na istokot i imaa prv pik godinava na draftot imat isto i golem prostor za selari catot taka da mozat da donesat uste edna super zvezda bez problem i da go trejdnat i pikot taka da dogodina ocekuvam boston da dominira +go imaat zizic koj e odlicen centar ke vidime sto ke se desi posle 22 yuni se spomnuvat mn iminja ali vo momentov se e spreno celticsi da se vratat na vrvot na podolg period

Повторно Кајгана експертиза со метливе....

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

tocno e ova?
18557337_1199261703518109_934856061170306974_n.jpg

Точно е. ЛеБрон уопште не е „клач“ играч ко што викаат американците. Затоа силува цела утакмица за да не дојде во таква ситуација кога се решава резултатот у последни секунди. Во Мајами асистираше на Вејд и на Ален, посебно на Ален :)

Имаше баги утнано во регуларна сезона дур играше во Мајами ама во плејоф е прилично клач

Ова уште во Мајами

bwtxfczcmae-dec-large.png

Да не ги заборавиме чекорите против Индијана :icon_lol::icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom