НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Оскар Робертсон, Curry’s game could be stomped out if it weren’t for the fact the current crop of NBA coaches don’t “understand the game of basketball. They don’t know anything about defenses. They don’t know what people are doing on the court. They talk about analytical basketball and stuff like that.”
“When I played years ago, if you shot a shot outside and hit it, the next time I’m going to be up on top of you,” Robertson added. “I'm going to pressure you with three-quarters, half-court defense. But now they don't do that. These coaches do not understand the game of basketball, as far as I'm concerned.”
Aбдул-џабар, “I think that Steph Curry can absolutely shoot the lights out,” Abdul-Jabbar said on ESPN during the broadcast of a Lakers-Grizzlies game. “But it’s true that the physical play back then really made it difficult to take jump shots from that far out.” The threat of violence was echoed by Rip Hamilton and Raja Bell, who boasted that had Curry been playing during their heyday, they’d be able to “put him on the floor." It’s true. Basketball today isn’t nearly as physical of a sport as at it was even 10 years ago, but that’s no reason to lend credence to the idea that the 2007 Warriors or the 1994 Suns could topple Curry’s Warriors—and yes, actual former NBA players floated that ridiculous notion. It’s easy to dismiss such “when I was a boy, we had to carry a block of ice in the snow while launching treys”-type harrumphing.
Ајзеа Томас - "We've never seen anybody shoot the basketball like Steph, but it's also the worst perimeter defense I've ever seen."

Баркли, Шек имаат зборено за недостигот на игра на низок пост итн. и други легенди го имаат моето мислење.

Абе шо не е јасно, еволуира играта, како секој спорт

Видоа упали кај gsw таква кошарка и сега повеќето негуваат таква кошарка без одбрана. gsw ја сјеба кошарката

Ај што GSW не ја "сјеба" кошарката но и тотално неточно е дека шутирање на тројки е било како поврзано со играње на слаба одбрана. Голден Стејт шутира многу тројки но има и фантастична одбрана веќе неколку сезони по ред. Сан Антонио шутираат доста тројки а сезонава ја имаат една од најдобрите одбрани во историјата. Кливленд и Атланта исто се одлични одбранбени екипи.

Логиката дека тројките ја нарушиле одбраната е едноставно тотално погрешна.

Што се однесува до сите тие изјави на легенди, да не се залажуваме, секој играч смета дека најквалитетната кошарка се играло во нивното време, дека најјаки играчи се играчите кои им биле идоли како деца или биле најдобри во ерата кога тие играле, најјаки екипи биле шампионите во нивното време, стилски најубава кошарка е таа која самите тие ја играле итн.

Ништо од ова не држи вода и сите тие само си кажуваат она што нив им се допаѓа и одговара.

Голден Стејт туку што ја комплетираше најуспешната регуларна сезона во историјата, ама според тебе го уништиле квалитетот на кошарката? Реално нема логика тоа...

Во финале тешко, ама со Бош можеа бар да им земат две на Кливленд и да изиграат доста изедначени мечеви. Вака Торонто или Мајами исти курац и така однапред се знае дека ќе бидат дебело поразени од Кавс.

Објасни им го на субјективниве членови на форумов, кои што се убедени дека ке играат Мајами финале

BREAKING: The Memphis Grizzlies have fired head coach Dave Joerger after coaching three seasons for the organization.

Joerger led the injury-riddled Memphis Grizzlies to the playoffs this season, and was a quality head coach.

He was 147-99 with the Grizzlies.

Уште една чудна одлука. Според Војнаровски, Мемфис го контактирале Френк Вогел.

Последно време стварно ја претеруваат со бркањето на тренери. Се прават измени без реални причини. Стварно не знам што очекуваат газдите и менаџерите на тимовите.

Реално немаат никаква причина Мемфис да го избркаат тренерот, што е он крив што двајцата главни играчи им се повредија. И пак успеа до плејоф да ги однесе. Глупости

Џоергер не го избркаа дека е слаб тренер, избркан е според некои извори одкако последниве неколку дена се напраил партал со раководството на тимот.
Имале сосема различни идеи за тоа каде треба да оди тимот, и како треба да изгледа тимот наредна сезона.
Највише им замерил на тоа дека последните 2 драфта собрале играчи кои не ги сакал а не тие кои ги сакал, и што ги трејдале Кортни Ли и Џеф Грин на сред сезона.

ps. на денешен ден пред 14 године

Последно уредено:
Вејд денес 3 од 3 за тројка и ги држи Мајами во живот.. :)[DOUBLEPOST=1462661855][/DOUBLEPOST]Си газии Вејд

Голден Стејт не играле одбрана.
:ban:

Кингси го бркаат jako Joerger после изјавата на Мекхејл дека не е заинтересиран за во Сакто (не ја сака генерално Калифорнија има одамна изјавено), број еден кандидат моментално се надевам и официјално скоро (y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom