НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
play-off меч у Бостон, 122-122 Клиперс имаат напад за победа... добра утакмица, Томас и ЦП3 одлични

ESPN го земаат како релевантен портал за вакви работи :pos::pos::pos::pos:

П.с. Класата е вечна :)
[DOUBLEPOST=1455201179][/DOUBLEPOST]Некој титули, некој патики, и така. :icon_lol::icon_lol:
12744135_1150708144954270_6517877599715650206_n.jpg

Последно уредено:
Сакаш да кажеш дека е добра листата ?Не само Леброн катастрофа е целото рангирање.
Whatever ESPN is on with these rankings, I need some of it...

ESPN го земаат како релевантен портал за вакви работи :pos::pos::pos::pos:

А кој треба да се земе за релевантен за НБА, Bleacher Report? Или можеби ekipa.mk и sportmedia.mk?

Јас го разбирам хејтот за ESPN во однос на тоа дека си имаат начин на дневна пропаганда која ја прават во корист на популарните екипи (на пример да се пишува/објавува пет пати повеќе за Лејкерс и Никс отколку за на пример Сан Антонио и Оклахома Сити иако се моментално далеку далеку послаби), ама во однос на ваков тип на работи хејтот е целосно неоснован. Реалноста е дека или за ESPN работат или директно соработуваат со нив најголем дел од поквалитетните аналитичари за НБА во САД. А ваквите листи ги прават токму тие, а не нивната уредничка политика.

Пак ќе кажам, според мене, ваква листа не може никогаш да биде совршена, ама реално ова е as good as it gets во однос на мислења од луѓе кои стварно разбираат. Алтернатива на ова се статистичките анализи кои што кога ќе ги додадеш на ова добиваш една уште порелевантна слика.

Според мене, не бива да се претерува со тој македонски менталитет ако нешто не ни се допаѓа и не ни е по ќеф веднаш да се дискредитира и омаловажува.

Навивање за некого, возвишување на своите кошаркарски идоли? Тоа е сосема во ред и мислам дека никој нема проблем со тоа. Ама не треба да се меша навивање и желба со реалност. Па на крај и краишта не мора бре оној за кој навиваш да е најдобар. Тој нека си биде најдобар за секого лично ама реално неутрално гледано мора да си падне во хиерархијата онаму каде што заслужува (макар бил и најслаб играч во цела лига).

Јас сам ќе се ставам на тапет со пример. Како фан на 76ерс, навивачки никогаш не би го дал Ајверсон за Коби. Ама реално кога гледам, Коби е подобар играч историски гледано, дури и далеку подобар и не би ни помислил да кажам обратно.

Па не е само до експертите од ЕСПН, скоро сите до еден од најдобрите 20-30 играчи на сите времиња го имаат Леброн во нивните најдобрите петорки

Иначе Хјустон бара тим за Двајт..

Ја не гледам кај сум го омаловажил Леброн негде, освен што се заебавам со некои слики и досетки понекогаш, али тоа е чисто да се разбие монотонија. Мене ни ЕСПН, ни Гардијан, ни Вечер, ни Утрински весник нема да ме убедат дека Леброн е подобар кошаркар од Коби. Никогаш не бил и нема да биде, да им се мочам ја на мртвите статистики и тоа колку пати прднал во текот на утакмицата. Ме мрзи сеа да објаснувам што како и зашто го мислам ова, али едноставно тоа е тоа. Па уште и Коби не е во топ 20, кој си бе ти ЕСПН, шлајм од портал, човекот што постави нови граници во НБА, што правеше невозможни работи, не бил у топ 20. Нека исчезнат одма.

Шлајм од 'портал' бил ЕСПН.. не се губи брат.. и читај убо.. 12ти пиши а не надвор од топ 20.. сепак големи играчи се пред него и можеби е дискутабилно за некој од нив (оскар, леброн и олајџувон) ама горе-долу 12то место не е толку нереално

20 ми се виде, којзнае кај сум гледал. Сеедно, и ова е смешно, прво не може да биде Леброн пред него затоа што уште е активен играч кој има послаби бројки од Коби пошо нормално помлад е, и друго убаво си ги спомна ти некои ликови али ајде, да не ја тегнеме многу, нема никогаш да се докажеме.
Иначе не само ради ова, ЕСПН општо знаат да се брукаат, не само во кошарка него и во другите спортови.

Meне не ме изненади тоа што Коби е 12-ти..ионака секој можен експерт што прати кошарка го става под Данкан и Леброн кога се работи за било каква листа..мене ме чуди што Кари е толку назад, а дечкото гази иако е сеуште млад па тука се досетките околу тие најдобрите 100..

Кари веќе неколку години игра на врвно ниво а еве веќе година и пол е вистинска поентерска машина што сериозно му се наближува на Лебронот и Брајант во контекст на доминација на лигата...

Ќеф ми е за дечкото и покрај тоа што не сум фан на ГСВ би сакал да направат династија и да изгазат све живо диво кога Милвоки ионака се за никаде

За нба се знае... yahoo sport. Какви еспн, нба. Тнт како телевизија може би малку би и дал исклучок мада и тука ми пречат некои работи (Баркли на пример). Ја не сум се дрзнал да отворам такви страни, во мој случај: sactown royaly, sacbee...

Колку симпатичен ми беше Харден периодот коа влагаше од клупа во ОКЦ, а колку ми е сега најодвратен во цела НБА...
Шо убао Портланд ги згазија два пати во една недела Рокетси, милина, плус влегоа во местата за плејоф, тимска хемија на максимум, а и Лилард попаметен од меч у меч...
Убаво си осетив пред да почне сезонава, пишав дека глеам потенцијал, 27-27 пред олстар. На почеток на сезона имаа едно 5-6 добиени мечеви што ги изгубија, сеа научија како да тепаат. Никој жив не очекуваше ваков скор за Блејзерс.. многу реално изглеа сеа плејофот, али само ако вака продужат, зашто и тежок распоред имаат до крај.

Последно уредено од модератор:
Meне не ме изненади тоа што Коби е 12-ти..ионака секој можен експерт што прати кошарка го става под Данкан и Леброн кога се работи за било каква листа..мене ме чуди што Кари е толку назад, а дечкото гази иако е сеуште млад па тука се досетките околу тие најдобрите 100..

Кари веќе неколку години игра на врвно ниво а еве веќе година и пол е вистинска поентерска машина што сериозно му се наближува на Лебронот и Брајант во контекст на доминација на лигата...

Ќеф ми е за дечкото и покрај тоа што не сум фан на ГСВ би сакал да направат династија и да изгазат све живо диво кога Милвоки ионака се за никаде
Џони, како може Кари да е до Леброн и Коби кога Кари сега почнува да ја гради својата династија како што рече ти? Кари со 2 добри сезони може да биде подобар од Коби со 15 врвни сезони? Или од Леброн со 10 врвни? Има уште фурни леб да јаде Кари иако моментално е најдобар играч во лигата.

Колку симпатичен ми беше Харден периодот коа влагаше од клупа во ОКЦ, а колку ми е сега најодвратен во цела НБА...
Шо убао Портланд ги згазија два пати во една недела Рокетси, милина, плус влегоа во местата за плејоф, тимска хемија на максимум, а и Лилард попаметен од меч у меч...
Убаво си осетив пред да почне сезонава, пишав дека глеам потенцијал, 27-27 пред олстар. На почеток на сезона имаа едно 5-6 добиени мечеви што ги изгубија, сеа научија како да тепаат. Никој жив не очекуваше ваков скор за Блејзерс.. многу реално изглеа сеа плејофот, али само ако вака продужат, зашто и тежок распоред имаат до крај.

Морам да признам дека не очекував да се толку добри Портланд. Извадија просечна одбрана (за нападот не бев изненаден дека може да е ок со оглед на играчкиот кадар), ама во одбрана очекував да се потоп и тоа да резултира во пласман меѓу најслабите 5. Тери Стотс уште еднаш покажува дека е доста добар тренер, меѓу најпотценетите реално.

И Денвер исто е екипа која пријатно ме изненадува сезонава. А Њу Орлеанс и Хјустон од друга страна се најголемите разочарувања.

Денвер треба еднаш да пресечат со составот и да направат ребилд, вака 6 години ни горе ни долу се. Немаат шанси да направат нешто повеќе во плејоф а не можат ни да земат висок пик.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom