НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Zoshto igrashe super odbrana na Lebron, okolu 20poeni u prosek, me mrzi tochno da proveram. I najbitnoto, on beshe series changer so toa shot Ker go stavi vo prva postava( prvata utamica pochna od klupa). A Curry nemashe tolku dobro finale
Реално и Дрејмонд изигра важна улога во чувањето на Брон иако овој пак имаше во просек 35+ поени. Немаше толку добро финале за негови стандарди, но пак беше најдобар.

Player GP GS MPG FG% 3FG% FT% RPG APG SPG BPG PPG
Stephen Curry 6 6 42.5 .443 .385 .885 5.2 6.3 1.8 0.2 26.0
Andre Iguodala 6 3 37.1 .521 .400 .357 5.8 4.0 1.3 0.3 16.3

Еве ти статистика од финалето. Можеа комотно да му ја дадат на Стеф без размислување.[DOUBLEPOST=1453848879][/DOUBLEPOST]
Шо се кезиш ма ? :D

According to ESPN, the “incident” in question involved Griffin hitting a Clippers equipment staffer with sufficient force to break his own hand and send the staffer to the hospital. A broken hand is problem enough, but if it really came from a fight with a team employee, this won’t be the last we’ll hear about it.

Ај бољи се без него :angel:

e ova e bratce retardiran igrac ne green i livingston!

Реално и Дрејмонд изигра важна улога во чувањето на Брон иако овој пак имаше во просек 35+ поени. Немаше толку добро финале за негови стандарди, но пак беше најдобар.

Player GP GS MPG FG% 3FG% FT% RPG APG SPG BPG PPG
Stephen Curry 6 6 42.5 .443 .385 .885 5.2 6.3 1.8 0.2 26.0
Andre Iguodala 6 3 37.1 .521 .400 .357 5.8 4.0 1.3 0.3 16.3

Еве ти статистика од финалето. Можеа комотно да му ја дадат на Стеф без размислување.[DOUBLEPOST=1453848879][/DOUBLEPOST]
Шо се кезиш ма ? :D
Стеф немаше кој знае какво финале не вади статистики сега тука безвезе , ако го гледаше ќе знаеш дека Игудала беше човекот што го смени текот на тоа финале и нема да прашуваш вакви прашања сега после година дена

Лани уствари зошто зема Игудала МВП во финалето ? Не можам да гуглам сега, полагам утре ама прилично сум сигурен дека Кари има дупло боље статистика од него. Мораше да му дадат МВП лани според мене, ама ај има време ќе има шанса да игра у финале пак сигурно :D
Ако си го гледал цело финале ќе знаеше... Не се битни само бројките

Miami back to back dve mn bitni utakmici za kako ke se odvivaat nastanite,so ogled na toa sto pola ekipa e povredena Wade na nivo ja nosi za sea, a i Bosh pomaga

Репторс на една победа (9) од најдобрата победничка серија во историјата на клубот која изнесува 10 победи. Се сеќавам беше 2002 година кога се повреди Картер, па момците предводени од Антонио Дејвис дадоа се од себе и успеаа да се пласират во плеј-оф како седми и го намачија тогаш добриот Детроит со мајсторка (тогаш во прво коло во плеј-оф се играа 5 утакмици). Татко му на Кари, Дел Кари тогаш се повампири во последната четвртина против Детроит ама не успеаа да направат изненадување. :) Инаку тогаш следев НБА на телетекст. :pos: Ама затоа сега тука е YouTube. :D

@kimi... @комшијаTи
Зошто би влегувал во дискусија ако не сум запознаен со нешто ? Јас ви реков дека и Дрејмонд имаше улога во чувањето на Брон не беше само Игудала. Грин го утепа со банани и украдени топки Брон, не Игудала.
Точно дека Иги направи импакт во играта кога почна како стартер, но и без тоа ќе ги тепаа, ептен беа супериорни.

Океј ја така влагам у дискусија увек не мисли дека те напаѓам или сакам да се карам.
Гледајќи ја серијата лани мене ми делуваше дека он беше тој "клик" што ги покрена Вориорси а очегледно и повеќето мислат така.

@kimi... @комшијаTи
Зошто би влегувал во дискусија ако не сум запознаен со нешто ? Јас ви реков дека и Дрејмонд имаше улога во чувањето на Брон не беше само Игудала. Грин го утепа со банани и украдени топки Брон, не Игудала.
Точно дека Иги направи импакт во играта кога почна како стартер, но и без тоа ќе ги тепаа, ептен беа супериорни.
Не беа баш толку супериорни, и Игудала ја правеше поголемата разлика не Грин. Грин оваа сезона игра вон очекувањата, лани у финалето не беше некој game changer.
Томпсон од почетокот ги оставаше у игра ГС, а после и Игудала(освен дефанзивно) почна да избива како скорер. Кари беше доста пасивен, Делаведова т.е Кливленд добро го затвараа.

Последно уредено:
@kimi... @комшијаTи
Мене не ми остави баш впечаток Грин некој голем, а Игудала и те како. По крајот на финалето генерално не прочитав, или не слушнав мислење од некој дека Кари треба да земе МВП, сите викаа Иги/Брон со тоа што Леброн отпаѓаше по автоматизам бидејќи изгубија...

Easy mode
12651006_10153895788136100_8268520485961805282_n.jpg

Не е арогантно копиле, Вестбрук на пример против трета постава ќе бркаше секоја утакмица трипл-дабл. :D

Симпатизер сум на Бугимен,али синоќа беше образуван од Пламли. Масон факинг Пламли кој го фаќам минус на 8.5 :eek:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom