НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Окалхома:tapp:,едноставно со двајца играчи не можеш да правиш екипа.

Силување!

Кари пак немаше потреба да игра во последна четвртина.

Лилард ја изигра една од најдобрите партии во кариера, Блејзерс најдобрата сезонава.
00300749994_870f3a9f.gif

Одлична одбрана против Денвер, би уживал до крај на сезона вака ако играат. Даг Кристи е ѕверка од коментатор а паркетот ретро, behold the power of powder blue!

Одлична одбрана против Денвер, би уживал до крај на сезона вака ако играат. Даг Кристи е ѕверка од коментатор а паркетот ретро, behold the power of powder blue!

Не ја гледав утакмицата, ама не знам што треба да изиграш, да примиш 110 коша, а одбраната да е одлична. :)

Не ја гледав утакмицата, ама не знам што треба да изиграш, да примиш 110 коша, а одбраната да е одлична. :)
You miss the point, големата слика не ја гледаш. Збориме за Кингси и у контекст на сè што се случуваше сезонава, значи како подобрување...

Лилард неделава неколку пати напомена како е љут што не е викнат на Ол Стар и дека заслужува таму да биде,
Вчера се истури за сите пари врз Голден Стејт.

You miss the point, големата слика не ја гледаш. Збориме за Кингси и у контекст на сè што се случуваше сезонава, значи како подобрување...

Во ред, ама една утакмица не е никаков показател дека Кингси а и која да е екипа дека ќе игра добра одбрана. Посебно Карл, неговите екипи е јасно дека не играат одбрана.

Ima mnogu konkurencija na taa pozicija.Curry,Westbrook i Paul strasna konkurencija.A site igraat dobro sezonava,ne moze da se rece deka e nezasluzeno.

I za reprezentacijata ne go viknaa,ama otkako mu se javil na Jerry Colangelo i napravile gospodinski muabet,bil dodaden kako posleden finalist vo posirokiot spisok.

A konkurencija ke mu bidat Curry,Irving,Conley,Wall,Paul i Westbrook. Najverojatno trojca ke zemat,sto e i normalno ama sepak tesko da vleze. Mislam deka istata kombinacija ke odi t.e Curry,Westbrook i Paul,osven nekoj ako ne se povredi.A i da se povredi pak ima jaka konkurencija,cetvrt pik mi e Wall.

^
Лилард пред Вол секој ден, според мене.

^
Лилард пред Вол секој ден, според мене.
Vo tim so igrachi ko KD, Davis, Cousins, Lebron i ostali shto morash da gi hranish so topki, se bire Wall mn jasno..Lillard e scorer, mislam deka toa e glavnata prichina zoshto ne e vikan za reprezentacija, ednostavno na negovo mesto Paul, Westbrook,Wall se daleku podobri

• Ми се допаѓа
Reactions: Me2
Љут бил бе дека не го викнале :pos:
Vo tim so igrachi ko KD, Davis, Cousins, Lebron i ostali shto morash da gi hranish so topki, se bire Wall mn jasno..Lillard e scorer, mislam deka toa e glavnata prichina zoshto ne e vikan za reprezentacija, ednostavno na negovo mesto Paul, Westbrook,Wall se daleku podobri
Вестбрук бога ми има да ги нахрани.

Кога веќе сме кај Лилард, новата песна.

"I ain’t make the All-Stars, but I’m flu-game sick
Last time they count me out, what I do? Game 6.”

John Wall nudi nesto sto Lillard nikad nema da nauci,a toa e igranje odbrana.Za 2015 e proglasen (neoficijalna nagrada normalno) No-Defense man. Lillard e apsolutno nepotreben na takva ekipa,bidejki na sekoja pozicija imaat dobri shuteri,a potreben im e nekoj sto ke gi hrani so topki. Malce igraci ima kako Wall,redok vid pred izumiranje.Na primer Rondo,masina za asistiranje.

A Wall nesomneno e i najdobar defanziven plej vo ligata.Igra za ekipata sto e najvazno,ne e triple double hunter kako Westbrook. I Lillard e dobar asistent,toa mora da se napomene,ama sepak toj vise odi kon shooting guard,ne play guard.

Plejot na vremeto se znaese sto mu e rabotata,sega toa e veke minato.Mene pointeresni za gledanje mi se/bea igraci kako Nash,Williams,Wall,Rondo itn.

Ili igrac kako Stockton,koj za zal go pamtam samo vo poslednata sezona.

A Wall nesomneno e i najdobar defanziven plej vo ligata.Igra za ekipata sto e najvazno,ne e triple double hunter kako Westbrook.
Тука само не се слагам, освен ако мислиш на top tier 1 PG's т.е ако бираме од најдобрите плејови во лигата Wall е со сигурност #1 пред Curry, Lowry, Irving,CP3, Westbrook, Lillard... ама во пониските рангови има гардови како Bradley, Conley и Beverly кои се многу поконсистентни и играат поагресивна одбрана.

Љут бил бе дека не го викнале :pos:

Вестбрук бога ми има да ги нахрани.
Па богами има,само вчера имаше 16 асистенции,али јбг зависи дали дента сите му се на број.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom