НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Поразов беше нешто што најмалце им требаше на Кавс моментално. Само поради фактот кој е добро познат т.е слабата ротација.
Како што кажа некој поназад, Кавс да ја добиеа оваа за 3-1 ќе може дури и да ''одморат'' една утакмица па во Г6 на домашен терен да влезат со 120%. Вака ептен им се отежнува работата.
Бтњ каде да видам колку тројки има Кари брцнато во плеј-офов, нели уште минатата рунда го бутна рекордот на Милер па ме интересира колку му има избегано :D

Иначе, Иги е играчиште :cuc:

Мерион беше главен чувар на Леброн во 2011 и можи да се речи ја заврши работата и подобро од Игудала и Батлер.. Солидна сезона имаше и лани за Далас 10/6.. Кога потпиша за Кавси се очекуваше да биди добро засилување.. На почеток беше во ротација и играше сосема солиднo.. Потоа скрос отпадна а во плејофот ако не се лажам ни минута нема изиграно..

Da produzhat so brz stil na igra GSW labavo mislam deka kje si osvojat, nz shto mu e na Blatt ali igrachi ko Merion i Miller stvarno mozhat barem po 5-6 minuti da igraat, daleku od toa deka se nekorisni igrachi..Merion soliden defanzivec ( mozhe ne go stava zoshto nemozhe da mu ja glea toa loshata mehanika na shutiranje :D ) a Mike si e mashina za trojchinja i sigurno kje mozheshe da zbrca nekolku , za razlika od nekoi drugi ( chitaj J.R. )

Блатт треба да го следи со ниска петорка Кер, тристан на 5ка,леброн на 4, мерион/џонс/шамперт/смит и делаведова

Блатт треба да го следи со ниска петорка Кер, тристан на 5ка,леброн на 4, мерион/џонс/шамперт/смит и делаведова

И од клупа кој ? Нема така ќар,ќе умрат до полувреме.

На фаули им е мајката,трупот Богут да мора да го стави Кер.

A вака кој игра од клупа?

Епа јас имам пишано 7 играча односно 4 на позиција 2 и 3[DOUBLEPOST=1434221313][/DOUBLEPOST]Таму ти се двете измени

Епа јас имам пишано 7 играча односно 4 на позиција 2 и 3[DOUBLEPOST=1434221313][/DOUBLEPOST]Таму ти се двете измени

А Мозгов што е змај ? Види како ги владее под кош. Незнам,ќе видиме Блат што ќе извади утре и дали нешто ќе смени.

Џабе им е на Кавси што се подоминантни под кош кога ГСВ игра смол бол петорка, бидејќи ги уништуваат со брзо темпо. Не видов крајна статистика, ама сигурен сум дека Кливленд имаа 10+ скока над ГСВ, па изгубија со 20 разлика. Друга работа, дури и со Грин на 5ка, прашање е дали Мозгов пак ги имал онаков натпревар. Едноставно мора Блат да му даде шанса на Милер и Мерион, пошто со 7 играчи во ротација не се освојува титула. Небаре Езели и Барбоса се подобри играчи од нив, па Кер им верува.

Мозгов џабе што е одличен во напад кога е човек мање во одбрана. Не може нити Грин нити Игудала нити Барнс да ги чува, па затоа и многу тројки шутнаа ГСВ претходната утакмица. А ако имаме во предвид каква шутерска екипа се тогаш...

Мозгов џабе што е одличен во напад кога е човек мање во одбрана. Не може нити Грин нити Игудала нити Барнс да ги чува, па затоа и многу тројки шутнаа ГСВ претходната утакмица. А ако имаме во предвид каква шутерска екипа се тогаш...

Мозгов е класичен центар, рим протектор, и како таков нормално дека ќе му биди тешко да чува играчи на периметар, особено ако тие се опасни шутери за 3. Тука Блат ќе мора да ја прилагоди играта, бидејќи црно му се пишува.

Мозгов е класичен центар, рим протектор, и како таков нормално дека ќе му биди тешко да чува играчи на периметар, особено ако тие се опасни шутери за 3. Тука Блат ќе мора да ја прилагоди играта, бидејќи црно му се пишува.
Нема шанси Кливленд во брз ритам против ГСВ. Првите две текми ги добија зашо се играа на помал број поени, ок првата у продуженија влезе па затоа падна некој кош плус, али ако се развие брз ритам ќе ги утепаат. А Кливленд нема како да го умртви ритамот, нема широк ростер за тоа...

Нема шанси Кливленд во брз ритам против ГСВ. Првите две текми ги добија зашо се играа на помал број поени, ок првата у продуженија влезе па затоа падна некој кош плус, али ако се развие брз ритам ќе ги утепаат. А Кливленд нема како да го умртви ритамот, нема широк ростер за тоа...

Епа сега, ако не нека не играат понатаму. :D Мора да најдат начин да им го успорат ритамот. Ако играат и тие смол бол, не мора да значи дека ќе играат брза кошарка, но барем во одреден дел од мечот ќе можат да трчаат назад. Свесен сум дека ако Кливленд пак прими 100ка, пак ќе биде поразен, но ако некако успеат да ги задржат под трицифрен број на примени поени, имаат шанса.

Тешко е да се одреди текот на утакмицата за вечерва, како и за секоја претходно. Кливленд со сигурност ќе си го изигра своето, прашање кое ја решава секоја утакмица од овој двомеч е во каков шутерски ритам ќе влезе Голден Стејт. Мене лично во досегашниве 4 не ме уверија дека се психички зрели за титула и мислам дека четвртата беше само привремен блесок.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom