- Член од
- 17 ноември 2012
- Мислења
- 4.549
- Поени од реакции
- 5.305
Абе сеа, ако земам да листам веб сајтови ќе ми излезат барем 5-6 различни вести во различни времиња, од драфтот па се до 10тина дена пред трејд дедлајн, неможе да ми кажеш дека немало кога со мои очи сум гледал.Имаше минатиот драфт не во текот на сезоната. Сите беа шокирани и изненадени кога се случи трејдот.[DOUBLEPOST=1424894569][/DOUBLEPOST]Да не правам муабет што се ова многу наопаку се сфаќа. Ако некој ги прашал за Embiid одма пишуваат дека "разговарале" за Embiid. Тоа не значи дека сакаат да го трејдаат и дека ја бараат само најголемата понуда.
Дури и за MCW не го трејдаа оти сакаа да се ослободат од него туку затоа што добија одлична понуда која не можеа да ја одбијат.[DOUBLEPOST=1424901984][/DOUBLEPOST]Во контекст на ситуацијата со Чикаго:
https://twitter.com/tomhaberstroh/status/570700748398460929/photo/1
Значително е намален бројот на играчи кои играат преку 35 минути во лигата.

Сеа, ти сигурно ќе ги отфрлиш како нерелевантни, незнам дека некој ги прашал, па уствари не било тоа трејд, само се договарале или како и да сакаш да кажеш, ама факт е дека во текот на сезоната имаше шпекулации за MCW.
А искрено воопшто не ме чуди што има шпекулации за Ембид, чоекот е у стање жената и децата да си ги истрејда за пикови, ама ја чека најдобрата понуда.