the_kop
Модератор
- Член од
- 14 јануари 2011
- Мислења
- 10.432
- Поени од реакции
- 13.558
Кливленд губи страна и пол напишана,серија oд 8 победи никој ништо не пишува![]()
До пред некој месец истиве постови ви беа за Мајами....

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кливленд губи страна и пол напишана,серија oд 8 победи никој ништо не пишува![]()
До пред некој месец истиве постови ви беа за Мајами....![]()
Има разлика, на пример јас навивам за Кингси од 2000/2001 тим кој што беше јак али немаше ол стар играчи и исфорсирани фаци до максимум ко Леброн, башка како и денес и тогаш беа small market nba team кој што ретко идеше на национални телевизии. Знаеш што мене ми е океј кога ќе ми каже некој навивам за Леброн и кај и да иде за тој тим ќе сум, тие луѓе би ги ставил на исто рамниште ко ние што сме тимски лојални луѓе. Зошто? Пошто се искрени. Мене ме нервираат оние фејк навивачи (т.е. останатите)То е многу глупо, секој навива за екипа која била јака кога тој почнал да следи НБА или било кој друг спорт. Ете јас НБА гледам од 2006/07 сезоната и сум Џезер бидејќи ми се допадна играта тој плејоф кога стигнаа до конф.финале и летото Кириленко сам ги тепа Шпанците на ЕП во Мадрид и така станав навивач. Пред тоа бев обичен бангвагон кој го знаеше само Винс Картер и гледаше на телетекст како завршиле Нетс.
Сега некој ако почни да гледа нормално дека ќе му биди идол Леброн или Дурант, пред 2 години беше Роус. Исто и Лејкерс,Булс и Кингс влечат навивачи од 90те години.
Има разлика, на пример јас навивам за Кингси од 2000/2001 тим кој што беше јак али немаше ол стар играчи и исфорсирани фаци до максимум ко Леброн, башка како и денес и тогаш беа small market nba team кој што ретко идеше на национални телевизии. Знаеш што мене ми е океј кога ќе ми каже некој навивам за Леброн и кај и да иде за тој тим ќе сум, тие луѓе би ги ставил на исто рамниште ко ние што сме тимски лојални луѓе. Зошто? Пошто се искрени. Мене ме нервираат оние фејк навивачи (т.е. останатите)
Има разлика, на пример јас навивам за Кингси од 2000/2001 тим кој што беше јак али немаше ол стар играчи и исфорсирани фаци до максимум ко Леброн, башка како и денес и тогаш беа small market nba team кој што ретко идеше на национални телевизии. Знаеш што мене ми е океј кога ќе ми каже некој навивам за Леброн и кај и да иде за тој тим ќе сум, тие луѓе би ги ставил на исто рамниште ко ние што сме тимски лојални луѓе. Зошто? Пошто се искрени. Мене ме нервираат оние фејк навивачи (т.е. останатите)
То е многу глупо, секој навива за екипа која била јака кога тој почнал да следи НБА или било кој друг спорт. Ете јас НБА гледам од 2006/07 сезоната и сум Џезер бидејќи ми се допадна играта тој плејоф кога стигнаа до конф.финале и летото Кириленко сам ги тепа Шпанците на ЕП во Мадрид и така станав навивач. Пред тоа бев обичен бангвагон кој го знаеше само Винс Картер и гледаше на телетекст како завршиле Нетс.
Сега некој ако почни да гледа нормално дека ќе му биди идол Леброн или Дурант, пред 2 години беше Роус. Исто и Лејкерс,Булс и Кингс влечат навивачи од 90те години.
@garthok Еве ти тест за тебе, да видиме дали стварно си die hard фан на Кингси
![]()
Баш сеа налетав на сликава на фб. Го погодив по стегачот на левата рака, иако не е којзнае колку каарактеристичен, незнам зашо ама тоа ми падна у очи, се сетив.
Меѓу најдобрите резерви во НБА пред 10тина години, што знам, мене ми беше меѓу поомилените играчи во таа генерација на Кингси тогаш, интересно човече.![]()
Немам никаков проблем со оние кои почнале да наиваат за Кливленд или Мајами заради Леброн, за Клиперс заради Грифин и сл. Проблемите се кај оние кои 2-3 години навивале за Лејкерс со Шек и Коби, после почнале да навиваат за Бостон со Гарнет, па за ОКС со Дурант итн... А за жал има и такви...
Кога сте на НБА кај Сител,нема да заборавам една утакмица помеѓу Јута и Сан Антонио,за Јута прв центар беше Окур и му врза 2-3 тројки на Данкан,по што Игорче го тресна легендарното "Од ова што го гледаме можеме да заклучиме дека Данкан има проблем со центрите што шутираат тројки. Сигурно и Тони Симиќ да отиде во НБА ќе има проблем и со него"
Иначе фан на ОКЦ,нема шо да кријам...пред тоа бев за Лејкерс,ама тоа беше време кога сите се палеа на Коби итн. По влегувањето на Дурант почнав да пратам малце повеќе и откако се преселија во Оклахома почнав да навивам за нив![]()