НБА сезона 2014-2015

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

The Finals:

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Хори. Го колнам до ден денес за таа тројка. Да не се десеше тој момент Кингси ќе освоеа титула.

Те цитирав за да ти го кажем ова, и после видов дека више Стефан пишал

Ми текнува кога сечеше нокти на сред утакмица кога седеше на клупа, и после ја изгубија утакмицата против Лејкерс. Баш Љубомир Николовски коментираше тогаш и рече дека ептен ноншалантно однесување е ова од страна на Биби и дека може да го кошта тоа. :D

Сами си се криви кингси, само што да го попраем Стефан, ова со ноктиве не беше таа утакмица, него една пред неа, у Сакраменто што се играше..

Све беше готово, и Аделман мислам дека беше тренер тогаш, уште у трета четвртина ги извади стартерите, и Биби ноншалантно си ги сечеше ноктите, а Кристи и Вебер се прскаа со вода...
И оп, од нигде никаде изгубија, и после наредната утакмица беше борба, и Хори ги пресече

Сами си се криви кингси, само што да го попраем Стефан, ова со ноктиве не беше таа утакмица, него една пред неа, у Сакраменто што се играше..

Све беше готово, и Аделман мислам дека беше тренер тогаш, уште у трета четвртина ги извади стартерите, и Биби ноншалантно си ги сечеше ноктите, а Кристи и Вебер се прскаа со вода...
И оп, од нигде никаде изгубија, и после наредната утакмица беше борба, и Хори ги пресече
Наравоучение: Никогаш не сечи нокти кога играш против Коби. :ROFLMAO:

Најомразениве на темава Хауард-Харден си газат.. коментари нешто?? До гркот е?

Во шестата имаа удел судиите ми се чини Ден крафорд судеше, знам им досудија 40 слободни. Дивац и Полард беа со по 6 лични во последна четвртина и немаше кој да се бори со Шек. Вебер се пазеше да не направи знам вака лошо играше одбрана пошо беше и он на раб со 5 лични. Седмата си беше реуларна, Кингси играа мизерно (освен Биби) Пеџа направи знам бунар од тројка (си го памтам фејспалмот) и така.[DOUBLEPOST=1415355749][/DOUBLEPOST]
Види значи спортски тип сум немој да мислиш дека не сум во школо играм ракомет кошарка па и фудбал ама ретко играм а за пратење фудбал неможам ги немам аренаспорт а и несакам кошарка понекогаш ако фатам ама не нба ракомет пратам тоа обавезно :icon_mrgr:
Дури и планирав да се запишам на ракомет ама ништо ќе одмарам година изгледа
Нема леб у ракомет, почнаа да се распаѓаат клубовите. Земи street fitness ни пари ни замарање си се бесиш по шипки мераци :icon_mrgr:

Последно уредено од модератор:
ај ако може некој поупатен да ми каже дали Хјустон имаат доста слободен салари кап за уште некој топ играч?
дека летово знам се ослободија од Ашик, Лин и на Парсонс не му дадоа нов договор, за да донесат некоја ѕвезда како Бош, Мело итн. ама не успеаа, и кого донесоа на крај? или ќе потпишат некој друг играч следното лето?

Проблемот во кливнед е што Ирвинг не е класичен плеј што дава асистенции туку е повеќе поентер плеј ..Леброн никад во кариера не игра со таков плеј и не е навикнат...башка што и он и лав и ирвинг земаат доста шутеви...јез да и во мајами играше со вејд и бош ама ипак овие не се такви шутери како лав и ирвинг и не шутираат толку.. леборн имаше најмногу слобода во играта...нешто што го нема во кавс...затоа ќе им треба време да се прилагодат..да се навикнат едни на други и Ирвинг да му дозволи на Леброн да биде лидер и да има повеќе шутеви...на поразот од јута немаше ниту една асистенција Ирвинг...што е очајно за еден плеј...очигледно некој на некого треба да се прилагоди ако навистина сакаат да бидат сериозен контендер за титула

ај ако може некој поупатен да ми каже дали Хјустон имаат доста слободен салари кап за уште некој топ играч?
дека летово знам се ослободија од Ашик, Лин и на Парсонс не му дадоа нов договор, за да донесат некоја ѕвезда како Бош, Мело итн. ама не успеаа, и кого донесоа на крај? или ќе потпишат некој друг играч следното лето?
Одпозади се 6ти или7ми, така нешто, имаат бајаги слободен простор.
Младиве играчи како Jones, Canaan, Beverly, сите со врзани со мали плати и најмалку 2 годишни договори, старите као Тери имаат само една година, така да во тој поглед, одлично се изменаџирани.

Имаат млад тим и мудро ќе си чекаат да видат дали ќе им се укаже некоја прилика да земат уште некој играч на ниво на Харден и Хауард, по тоа што не избрзаа со Парсонс, мене така ми изгледа.

Претпоставувам ќе бараат некое крило што не е само тројкаш како Ариза, пошто освен Хауард и Харден, реално немаат многу придонес во поените. Очекувам искрено од Џоунс една одлична сезона, ама незнам колку ќе може да се одржи цела година на 17-18 поени просек.

Можеби и некој плеј разигрувач...незнам искрено кои се слободни агенти летово, не сум проверил.

Ирвинг е повеќе дриблер него шутер. Онаков уличен дриблер, доста добар. На Леброн му треба шутер кој шо чат пат ќе уфрли некоја асистенција у стил Марио Чалмерс. Единствено решение е Ирвинг полека да ја адаптира играта во негов стил мада тешко дека би се дрзнал на таков чекор, би си го нарушил индивиуалниот талент и стил. Али јебига мора или он или Лов да го „прими“ за тимот. Е сега кој од нив двајца... :)

Перо со клач тројка у втор ОТ, и изнудување лична у напад во следниот напад на Шарлот.. али Стивенсон го тоа сето поништи со гејм-винер

Еве ви 2 ОТ.

Леброн сам напраи повеќе асистенции во 1/4 од цел тим на Кливленд завчера против Јута.

Последно уредено:
Многу јака утакмица испадна Атланта-Шарлот али се расипа со глупавата одлука на судијата за лична во напад на 2.7 секунди до крај :tapp: а Стивенсон со тројката беше чиста среќа

Па уствари Леброн е моментално асистент у Кливленд , немаат некој таков плеј што ке асистира како Рондо , Рубио , Пол :D вчера 11 асистенции Леброн :D

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom