НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Она лани што се случи во 6-тиот натпревар се случува еднаш во 100 години..не знам дали тоа е среќа или неспособност ама било која екипа да има предност од 6 поени на секунда до крајот ќе си ја заврши работата...и тоа замисли Сан Антонио кои се најискусни прокоцкаа таква предност...не смееше Данкан да го извади од игра но ете и понекогаш големите тренери прават грешки но за жал оваа грешка Попович го чинеше титула

Остави тоа, Џинобили промашува едно од двете слободни. Леонард исто. Со тие 2 поени плус веќе ќе беше решено. Ај Леонард, ама Џинобили со искуство играч? Поради тоа мислам дека кармата сакаше Мајами да освои.

Па меч за титула помеѓу две одлични екипи скоро секогаш се решава за нијанси, во последни моменти, на среќа и сл.( макар шо незнам колку можиш да речиш погоден шут на најдобриот шутер во историјата е среќа)

А регуларен дел нема никаква врска со плејофот, мајами ретко кога доминирал во регуларниот дел, пејсерс и булс имале подобар скор па во плејофот ништо.. и спарси претходните три сезони доминират во рег. дел па никако да освојат титула (ајде добро лани пораз во финале и претходно во финале на запад од ОКЦ ама пораз во прва рунда од мемфис?!)

Ретко не ретко, домашниот терен е голема предност во овие дуели,посебно кога се работи за финале помеѓу две изедначени екипи по квалитет.
Сега мислам дека е и изменет форматот. 2-2-1-1-1.
Минатата година Мајами форсираше да биде прв се со цел да има предност околу домашен терен во финалето, и на крај тоа им се исплати.

Ти тврдиш дека си сигурен дека Мајами се изменети, епа ако погледнеме така и Спарси се изменети. Леонард и Грин се со искуство стекнато, тоа што го немаа лани. Плус самата нивна форма низ целата сезона сугерира дека се подобрени.

Немој да ме сватиш погрешно. Ќе биде предобро финале. Јас само се навратив на минатата година, кога Мајами среќно ја освија титулата.

Исто како што Монја ни даде нас тројка од табла на Европското во Литванија.
Глупаво од моја страна би било да тврдам дека Мајами се лош тим. Напротив играат позрело и смирено со силна одбрана.
А истото го очекувам од Спарси, само што за мене енигмата која би требала да биде пресудна е подготвеноста на Паркер. Зборам за Спарси.

3peat D3! wade ke ja resava ovaa serija
black-guy-laughing-on-boat-gif.gif

Гледам сите се плашите да дадете прогноза па ај јас најрахбриот да го скршам мразот.

Мајами прва губи, втора тепа, трета тепа, четврта губи, петта и шеста ги тепа. Леброн МВП, 32/8/4 на 48% од поле.

Абе 2-3-2 се игра финалево или 2-2-1-1-1?

Анализа не планирам да пишувам, се знае многу добро како стојат работите меѓу овие две екипи, а моја прогноза е Мајами 4-2.

Не знам колку Мајами се способни да изиграат одбрана и да ја запрат шематскиот напад на Спарсите благодарејќи на Попович , но едно е јасно, ако ги задржат под 100 поени Мајами ќе го освоиот трофеот по трет пат...

А од друга страна Ленард е страшно напреднат и верувам дека ќе го чува Џејмс подобро од Пол Џорџ, но работата е тоа што останатите играчи на Индијана се подобри дефанзивци а овде Ленард веројатно ќе добива мала помош од Данкан и Паркер но не знам колку се способни да го задржат под 30 поени на секој натпревар.

Тешка за типување но мислам дека ќе биди 4-2 за Мајами

Интересна информација на која налетав:во halfcourt(позиционен напад) во 6 утакмици спарси 519 паса повеќе од тандер:eek:

Да дадам и моја прогноза за финалево...Би рекол 4-1/4-2 за САС зависно од тоа дали ке украдат една од првите две утакмици на гости што ги играат.Очекувам како против Оклахома на домашен терен да бидат без грешка.

Јас не би давал никакви прогнози, само сакам да истакнам нешто што многу ме импресионираше на последните две утакмици, а тоа е привикнувањето на Спарс на одбраната на ОКС.

На 2 утакмици што се играа во ОК и кај што израмнија они, играа фантастична одбрана. Дали ради Ибака, дали ради домашен терен, али стварно ги затворија комплетно. Никаков проток на топка, Вестбрук лом ги праеше со украдени топки.

Е сега, на наредните два натпревари, Спарс ја убрзаа играта(барем таков впечаток имав јас) и имаа многу early offense ситуации, кај што се пренесува топката брзо преку терен и или одма се бара играч за шут, или еден блок па на drive and kick.
Мене тоа фантастично ми делуваше искрено.

Тоа го зборам од причина што ќе треба да се справат со таква одбрана, ама уште 10 пати подобра, и ако Попович ја реши како што ја реши оваа на ОКС, мислам дека во голем дел ќе биде решена титулата.

Spurs во 6. Може и помалце.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom