Другар, кои ти се овие аргументи, прво ми викаш дека у секој друг тим Бош би имал 20 и 10, после викаш дека статистиката знае да лаже. 
Што правел Бош во Торонто, еве го глеам еден куп титули освои со нив, што да ти кажувам.
Ми вадиш тука одредени утакмици, а што да се каже за тоа што е подпросечен играч во напад(Хиберт) у просек им брцаше по 25 коша на Мајами? Го направија како Чембрлен да изгледа, не ме заебавај.
Малку е неблагодарно да се споредува, али моментално мислам дека Ибака е далеку покорисен играч од Бош, дефанзивно се небо и земја, а офанзивно не е тој Ибака од пред неколку години, многу е напреднат.
Кога повреден имаше вакво влијание во серијата со САС, можам да замислам како ќе биде кога ќе биде здрав.
Мајами е подобар само ради системот што го имаат развиено овие неколку години, и углавном истите играчи што играат во него и го имаат навикнато. Тука би го споменал и тренерот, може на моменти Спо може да се изгуби, али сигурно е подобар од еднодимензиналниот Брукс, кој ако не го сменат незнам дали ОКС ќе можат многу да напреднат.