НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ок е, не си интересен, а ни паметен. Не умира кошарката ако Лејкерс не игра плеј оф, без гајле. Или сега и ти нема да гледаш кошарка откако испаднаа Клиперс? :icon_lol: И ајде веќе кога тргна во тој правец работата, сите знаеме дека сега ќе дркаш на Леброн и Мајами.
On ti e textbook primer za bandwagon fan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па сега не дека баш им ја дупнаа главата :) Доста тесна беше се на се серијата.
Ок ама види сеа,кога је зеде Клиперси првата се дигна фама дека немаат Тандерси шансе.Ок не беше класично дупнуаање,ама се вратија од негатива им зедоа две у гости,па зар е малку тоа.

Оклахома-Сан Антонио 4-2/4-3

Дуел на реално двете најдобри екипи на Западот. На тренерското место Сан Антонио има предност, али пред се според мене Оклахома е незгоден противник за Сан Антонио. Имав и претходно пишано, дека Спарси имаат проблеми со екипите што имаат супер ѕвезди во тимовите, налик Коби, Леброн, Дурант..., и против екипите што имаат јаки играчи под кошевите. Ибака и те како може и мислам дека ќе го задржи Данкан, посилен е од него, поспремен, помлад и ќе го надјача едноставно кажано. Вака гледано Спарси имаат добар дефанзивен индивидуалец, тоа е Ленард, али тешко кој во лигава може да го задржи Дурант. На плеј повторно физичка предност имаат Оклахома, Вестбрук може да го задржи Паркер на проценти пониски од вообичаеното бидејќи е одличен дефанзивец. Никогаш не треба да се потценат Поп и Спарси, но мое мислење е дека ОКС ќе оди во големото финале. Да се разбереме, сакам ОКС да пројде ради Дурант и Вестбрук затоа што заслужуваат да земат прстен, ама никако нема да ми биде криво и да пројдат Спарси, премногу ги почитувам како тим заедно со се тренерот кој патем е најдобар во лигата. Клуч исто така ќе биде и процентот за три поени на Спарси, успеат ли ОКС да ги задржат на пониски проценти и да не им дадат да влезат во нивниот препознатлив ритам, каде цела екипа сем Данкан и Сплитер погодуваат тројки и отворени шутеви, тогаш шансите на ОКС се големи. Плус тука мора да ги додадеме и офанзивните скокови, нешто на кое Сан Антонио мора да обрати внимание ако сака во финале. Ибака, Перкинс, Дурант, Вестбрук, Сефолоша, Колисон, Адамс, сите се способни а и фаќаат офанзивни скокови и на ова едноставно Сан Антонио мора да посвети многу внимание.

Мајами-Индијана 4-2

Во текот на сезоната пишав дека Индијана ќе ги истера Мајами бидејќи играа во најдобра форма, ама формата ја расипаа баш пред плеј офот, најмалце кога требаше. Мајами пак обратно, како и секоја сезона влегуваат во топ форма непосредно пред плеј офот и подоцна газат во истиот. Оваа серија ми е некако неблагодарна за типување, затоа што Индијана и те како многу работи им можат на Мајами, но ако гледаме според моменталната форма и не им можат баш многу. Ужасен е Хиберт во текот на плеј офот, а знаеме сите дека он и Вест се клучните играчи против Мајами, заедно со нивниот лидер Пол Џорџ. Индијана својата шанса мора и треба да ја бара под кошевите и да го полни кошот на Мајами од рекетот. Ако тука успеат добро да издоминираат Мајами ќе има огромни проблеми и може многу лесно да испадне. Проблемот кај Индијана ќе е супер подвижната одбрана на Мајами за која имам пишано во неколку наврати. Лично обожавам ваква одбрана, момците стигаат на секоја педа од теренот, покриваат во ист момент по две позиции и буквално не му даваат на противникот да дише. За Мајами клучно ќе е да го успорат протокот на топката до центрите на Индијана и успешно да удвојуваат. Пол Џорџ ќе мора да се покаже во најдобро издание и да проба да го задржи Леброн, а и во напад да игра како што треба. Ова е многу лесно да се каже отколку да се изведе во пракса... Тешко дека некој може да го задржи Леброн, али доволно е Џорџ да биде во вистинско светло и да гледаме мега дуел меѓу нив двајца и да одлучуваат нијанси. Што знам, јас ќе навивам за Индијана, сакам дечките да играат финале, и тоа против ОКС, али според до сега прикажаното мислам дека ќе биде Мајами.

Како и да е, сите овие анализи може да паднат во вода, се е на кошаркарите и нивните тренери, а нас ни преостанува да гледаме врвна кошарка. Јас вака ко неутралец си ги добив потребните финалиња, вака и очекував да бидат така да не се сомневам дека квалитетот на кошарката ќе биде на врвно ниво.

хахаха и кога ме нема од уста не ме вадат, а кога пишам, труел сум ја темата, епа ај одлучете се :pos:

п.с. марли братле, тие детроит, која екипа беше тоа? играат ли у нба? да не испаднаа у втора лига :pos:

Ајде и од мене една анализа

Сан Антонио-Оклахома 4-2

Спарс се подобра екипа во овој дуел, многу ми се допаднаа против Портланд како играат толку колку што им треба, не запнуваат многу. Клучен дуел ќе биди Паркер-Вестбрук а сигурен сум дека Паркер ќе има контрола и над играта и над Вестбрук цела серија. Многу е важно да не им дозволи брза транзиција на Оклахома оти ако влезат во ран-анд-ган шема двете екипи ќе биди мноогу лошо за Спарс. Борис и Леонард се добри дефанзивец мада против КД и нема некоја посебна дефанзива ако влези во ритам но ако го држат под 30 поени ќе биди многу полесно.

Мајами-Индијана 4-1

Колку и да ги мразам Мајами мпра да се признае дека моментално се најдобра екипа. Ако се земи во предвид „скокањето“ на Џорџ и Стивенсон цела сезона како се најдобри на истокот ова е шанса на Леброн да ги топни од земја и да ги врати во реалност, а тоа и ќе се случи според моменталната форма и колку се расштимани Индијана. Исто и Хиберт мора да покажи дека е ол-стар и да дава 20-10 партии за да имаат некаква шанса Индијана во серијата.

хахаха и кога ме нема од уста не ме вадат, а кога пишам, труел сум ја темата, епа ај одлучете се :pos:

п.с. марли братле, тие детроит, која екипа беше тоа? играат ли у нба? да не испаднаа у втора лига :pos:

Јбг неможе сите да сме за Мајами :pos:

Ок е, не си интересен, а ни паметен. Не умира кошарката ако Лејкерс не игра плеј оф, без гајле. Или сега и ти нема да гледаш кошарка откако испаднаа Клиперс? :icon_lol: И ајде веќе кога тргна во тој правец работата, сите знаеме дека сега ќе дркаш на Леброн и Мајами.
еве на 5мина интересен му сум :свиркам:
иначе за дркање еден коментар имам за леброн досега во плејофот а ти дурант од уста не го изваде.. епа сеа види си самиот..

Ne zaebavaj so Harden defanzivecot :pos::pos::pos::pos:

Aј потсети ме кој го чуваше Паркер после втората утакмица[DOUBLEPOST=1400259966][/DOUBLEPOST]Зошто Вестбрук дефанзивецот беше супер, Паркер ги силуваше за предност од 2-0 на почетокот. Откако го ставија Сефолоша на Паркер се сменија работите.

Aј потсети ме кој го чуваше Паркер после втората утакмица
Bate neli gledas deka Harden celo vreme go gubi igracot so go cuva i brka muvi i avtomatski sas pravat visok,a za cuvanje parker koa ke go iscuva Vestbruk da mi titnes na domasniot so skrien.

Bate neli gledas deka Harden celo vreme go gubi igracot so go cuva i brka muvi i avtomatski sas pravat visok,a za cuvanje parker koa ke go iscuva Vestbruk da mi titnes na domasniot so skrien.

Ја промаши поентата, насловот вика Abuse Westbrook, значи никој не оспорува дека Вестбрук е јак играч, ама лесно знае да го изгуби компасот и да влезе во жолта минута.

Ја промаши поентата, насловот вика Abuse Westbrook, значи никој не оспорува дека Вестбрук е јак играч, ама лесно знае да го изгуби компасот и да влезе во жолта минута.
Okej,ama ne mozes da kazes deka Vestbruk e slab defanzivec i deka e najslaba alka vo odbranata na okc.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom