НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Мајами без потење до финале...жими глупиот Исток.
абе барем ова година неможиш да кажиш ништо со сигурност шо не се издешава досега во кошарката и фудбалот.. двете претходни титули мајами се мачеше на истокот иако голем фаворит беше и против индијана и против бостон..
јас како шо реков очекувам 4-0 или 4-1 максимум против нетс.. а во финале на истокот очекувам да се намачат против вашингтон..

smooth.gif

иначе грифин си игра со животот, ибака може да му го тури со се јајца.

koга и да изгуби оклахома до вестбрук било

ок (y)

The night CP3 put the 3 in CP3 :D

koe e toa ponasanje timeout site okolu trenerot on ide si sednuva na drugata strana ebate klosarot ebate
Искрено и јас знам често да го критикувам Вестбрук ради тоа што безглаво троши топки, али за вчера не може да се критикува Расел. Напротив, он најдобро изигра од сите и највеќе се трудеше, дури повеќе и од Дурант. Јас кривицата му ја препишувам на Скот Брукс, кој очигледно не е многу прилагодлив тренер, за разлика од Док Риверс. Оклахома буквално во секој напад се мачеше да дојде до позиција да поентира, а Клиперс кога беше во напад се идеше како подмачкано, милион сетови на акции направија, де да шутне тројка некој од корнер, де цепелин за Џордан, де изолација за Грифин, де дупли блокови за Редик итн итн... ОКС цело време пробуваа со пикот меѓу Дурант и Вестбрук и Брукс никако не увиде дека тоа не функционира против Клиперси.

Друга работа, во второто полувреме тотално ги заборави Фишер, Адамс и Лемб на клупата, буквално фураше со иста петорка 10 или 11 минути во 3/4, сем што го смени Перкинс со Реџи Џексон, а Дурант отиде на 4ка ако добро заприметив. Хаотична прва утакмица за Брукс, има полни раце работа денес, да забележи каде згрешил и утре неговиот тим да го израмни резултатот на 1-1, оти со 0-2 може да се поздрават и со плеј офот и со титулата.

Дурант и официјално МВП ! Навистина заслужено (y)

Само на кратко за вчерашните утакмици. Според мене, апсолутно ништо не можи да се заклучи од нив. Факт е дека 2те гостински екипи погодуваа тројки како луди, нешто што сигурно нема да биде така во продолжението на серијата (или барем не во сите натпревари). Особено тука станува збор за Ariza и Paul. Некако и двата натпревари делуваа како исклучок а не како правило.

П.С. Можно е пак да ги потценивме Вашингтон. Делуваат заинтересирано и борбено и не се задоволуваат со минување само на една рунда. Тоа може да ја направи серијата многу интересна. Јас цело време велам дека на хартија Вашингтон има многу добар тим, ама прашањето е колку тренерскиот дуел ќе го издржи Витман. А тренерите не се до толку важни во првиот натпревар, понатаму се гледа повеќе нивниот капацитет.

Само на кратко за вчерашните утакмици. Според мене, апсолутно ништо не можи да се заклучи од нив. Факт е дека 2те гостински екипи погодуваа тројки како луди, нешто што сигурно нема да биде така во продолжението на серијата (или барем не во сите натпревари). Особено тука станува збор за Ariza и Paul. Некако и двата натпревари делуваа како исклучок а не како правило.

П.С. Можно е пак да ги потценивме Вашингтон. Делуваат заинтересирано и борбено и не се задоволуваат со минување само на една рунда. Тоа може да ја направи серијата многу интересна. Јас цело време велам дека на хартија Вашингтон има многу добар тим, ама прашањето е колку тренерскиот дуел ќе го издржи Витман. А тренерите не се до толку важни во првиот натпревар, понатаму се гледа повеќе нивниот капацитет.
ова за тебе и за тој шо ти мана лајк важи? оти јас како шо гледам сите очекуваа долга серија и некој да победи во 6 или 7 утакмици.. оди провери на ЕСПН 4 експерти го имат вашингтон, само двајца ја имат во 5 за индиана др сите во 6 или 7
еве за споредба за клиперс-окц 11-8 имат гласано, за Спарс скоро сите ( најчесто во 6 или 7 ) освен еден кој го има Портланд во 6, за Мајами сите ама разновиден број на утакмици

"Sećate li se tuče koja je izbila na treningu između Lensa i Evana neposredno pred početak prve runde plejofa. Nije to nikakva međusobna nepodnošljivost ili nešto slično, nego je sve to maslo Pola Džordža i Roja Hiberta. Lens je tada na treningu vidno iznerviran pustio jezik i na očigled svih rekao kako bi trebali probuditi Roja Hiberta koji je daleko i od senke samog sebe nakon saznanja da mu je Pol Džordž j***o verenicu. To je naljutilo Evana koji je oštro reagovao na Lensov dug jezik što je rezultiralo fizičkim obračunom. Roj Hibert je sve hladno ispratio i doslovno kao po**an napustio trening nakon čega su njegove partije s lošeg spale na najjadniji mogući nivo."Mogu vam garantovati da je u sve upletna i pljačka Polove kuće pre desetak dana, jer je odjednom okrenuo ploču i obustavio istragu policije. Pi Dži i Hibertova verenica navodno su počeli s flertom putem društvene mreže "Instagram" nakon čega se sve iz obične šege, pretvorilo u se*s i noćnu moru za 218 santimetara visokog centra. To datira još od zimus, i situacija je stvarno loša jer su Pol i Roj bili jako dobri prijatelji. Neki su pokušali smiriti situaciju tvrdeći da to nije Valeri, nego neka druga žena, ali ja vam garantujem da je to verenica Roja Hiberta i s ovim je dokazala kakav je ustvari karakter."

Од НБА Србија... демек ради женскава и забораи да игра кошарка.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom