НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
NBA Commissioner Adam Silver has tentatively decided to suspend Clippers owner Donald Sterling INDEFINITELY and impose a multi-million-dollar fine -- but Sterling will NOT be forced to sell the team

We're told the suspension does NOT include members of Sterling's immediate family, but the NBA will have approval rights on who is running the team.

We're told Commissioner Adam Silver had a forensic expert review the recording and found no evidence it was altered and confirmed Sterling's voice.

And we're told ... an NBA investigator spoke with Sterling by phone after we posted the recording and the Clippers owner agreed to sit down for a follow-up interview but then changed his mind and backed out.

And we're told V. Stiviano told NBA reps the same thing we've reported ... that she had Sterling's consent before she recorded him.

One source tells us the fine has been tentatively set at $5 Mil.

:pos::pos: Вчера пред да легнам сакав да пишам за шутов на Кид али изумив. Најлошиот шут во НБА моментално, на изглед секако. :D

А стварно е штета за детето, бидејќи во секој друг аспект е многу добар играч, ама без шут тешко дека ќе го биде којзнае колку...

Adam Silver: "If a player in the future doesn't want to play for the Clippers and is under contract, we'll deal with that.
Ќе биде весело :)

Мајко милаа :facepalm:

10314750_608017802639000_5392883723789688922_n.jpg

Adam Silver: "If a player in the future doesn't want to play for the Clippers and is under contract, we'll deal with that.
Ќе биде весело :)

Нема шанси да се случи вакво нешто. Едноставно ќе биде продаден тимот на некој друг и никому ништо.

Инаку Стерлинг заработи казна од 2.5 милиони долари и доживотна забрана за било каков контакт со Клиперси.

П.С. Мене искрено ми е малку чудно што толку паника се крена околу ова. Очигледно е дека сеуште расизмот е табу тема во САД и американците се премногу осетливи на тоа. Мислам казна требаше да има, а и Стерлинг уште одамна требаше да го натераат да го продаде клубот, ама лудно е што сите се однесуваат како да е крај на светот...

preteruvaat amerive, najiskreno, preteruvaat ...
se imaat istoriski izivuvano vrz crncite i sega vaka li se iskupuvaat ? koj im e kurot bre, nek se nosat u tri lepe.

Нема шанси да се случи вакво нешто. Едноставно ќе биде продаден тимот на некој друг и никому ништо.

Инаку Стерлинг заработи казна од 2.5 милиони долари и доживотна забрана за било каков контакт со Клиперси.

П.С. Мене искрено ми е малку чудно што толку паника се крена околу ова. Очигледно е дека сеуште расизмот е табу тема во САД и американците се премногу осетливи на тоа. Мислам казна требаше да има, а и Стерлинг уште одамна требаше да го натераат да го продаде клубот, ама лудно е што сите се однесуваат како да е крај на светот...
Друго е кога се муабети рекла казала, како муабетот на Дејвис и некои други ствари неповрзани со НБА(иако бил осудуван за истите), а друго е кога некој ќе го снима и ќе го лупне одма истиот ден во сите можни медиуми да го слушне цела Америка.

Додади ги тука социјалните мрежи(што не ги исклучуваат ни НБА играчите, баш напротив, повеќето од нив се побунија баш преку Твитер и Фејсбук), и ете ти го hype-от.

Их не очекував доживотен бан, види го ти Силвер, don't fuck with a wrong mexican лол, а дека ќе го присилат да го продаде тимот тоа се знаеше, мислам лани на Хенсен и оној билионерон од мајкрософт едногласно им го спопикаа, ги заболе нив за Стерлинг...

ajde i mene da mi tekne memfis x da gi pisam :)))

Каква епска серија играат Мемфис и ОКС :vozbud:. 4 последователни натпревари во продолженија. Неверојатно, вакво нешто никогаш не се случило. Страшна одбрана и од двете екипи. Мемфис некако тивко ја има контролата на сите натпревари после првиот загревачки. 4тата ја изгубија заради експлозијата на Реџи Џексон, ама како што ми изгледа ОКС е на колена. Далеку се од отпишани, ама според играта Мемфис делува како покомплетен и поподготвен тим. Едноставно се многу лош matchup за ОКС (лани без Вестбрук метла добија во втората рунда). А и мислам дека Скот Брукс слично како Кевин МкХејл е време да лета. Реално не може да се снајде доволно добро во плејофот.

Вашингтон покажа висок стил и во гости ја избори 2рата рунда. Како играат Индијана и Атланта, може слободно да се каже и дека ќе бидат фаворити за влез во конференциското финале.

Голден Стејт очигледно е дека тешко ќе ги победи Клиперси без Богут.

Нека идат у пичку матер Оклахома, срамота е у прва да испаднат а сметав дека се спремни за титула. Неверојатно е колку лош мечап се Мемфис за ОКС...
Мајк Милер е ненормален, човеков ко да е роден да ги закопува Оклахома, прво во Мајами па сега и во Мемфис. Што е тука е, мора да се честита на Мемфис, страшна екипа се, само не верувам да направат нешто повеќе од Конференциско финале, ова зборам доколку ги поминат Оклахома. И гледам пишал Xsago, нек си ебе матер и Брукс, ај лани му се простува ради Вестбрук, али оваа година? Покажува дека не знае да се снајде во клучни утакмици. Чекам демант на следната утакмица...

Gi ima negde utakmicive od vcera da gi izgledam? Sum izdrzal samo do pol na cikago a pak drami imalo i na memphis - oks. Clipersi ne mi se ni gleda se posraa amerive so racizmot na site utakmici a kojznae kolku zamarale vcera...

Диандре прогласен дрво од експертите на кајгана си гази ни хак-а-џордан не му успеа вчера на Џексон

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom