НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
од лани иначе еве ги гласањата
http://www.basketball-reference.com/allstar/NBA_2013_voting.html

На истокот Роуз би требало да го замени Рондо, Вејд е сигурен, Џејмс и Мело исто... Џорџ слабо гласови лани имаше, ова година сигурно дека стана попопуларен пред се со плејоф играта но не знам дали ќе биди доволно за да добие повеќе гласови од Бош и Гарнет...
На западот Коби ќе биди изгласан дали здрав или мртов нема врска тука, Лин ништо чудно да има повеќе гласови од Пол.. Дурант, Грифин се мислам сигурно од крилата, за Хауард навистина појма немам, моментално речиси сите го мразат а и не игра како шо треба... но веројатно дека е во ист тим со Лин ќе добива гласови од Азијците... Лав и Данкан имат тука минимална шанса..

нормално лично е гласањето твоја работа дали ќе гласаш за тој шо мислиш дека заслужва или за тој шо ти се допаѓа... второ ќе да е поинтересно :)

иначе џорџ не е сигурен сеуште не е многу популарен ништо чудно мело пак да биди стартер.. сепак њу јорк си е њу јорк... на западот грифин, хауард, данкан, лав тука негде би требало да бидат според гласовите..

а Вол и Стивенсон ако не се блиску до олстар кој бек на истокот е? Роуз и Дерон? Кајри? :rolleyes:

Нормално дека можеш да си гласаш за оние играчи кои тебе ти се допаѓаат, немам никаков проблем со тоа (иако јас искрено би гласал според заслуги). Коментарот ми беше мене за кој заслужува да биде на алстарот. А инаку не зборував воопшто дали ќе бидат играчите во прва петорка (изгласани од навивачите) или не, туку дали заслужуваат да бидат дел од алстарот.

А за бековите на истокот. точно е дека е катастрофа ситуацијата засега (затоа велам прерано е за гласање), ама еден кој отскокнува од другите засега е Jeff Teague од Атланта, ќе видиме дали ќе продолжи (не би бил изненаден да продолжи да биде добар). И Wade сигурно е доволно добар, а засега е добар и Afflalo од Орландо, ама за него не сум убеден дека ќе остане така.

Инаку голема глупост е што се дозволува со класично гласање да се бира цела прва петорка. Како што велиш Lin има големи шанси е не смее да биде ни близу до алстар со оглед не бековите што ги има на западот. Исто и Rose со досегашната игра и Bryant ако не игра дотогаш ќе биде голема глупост да бидат избрани за алстари.

На западот кој бекови и да ги ставам ке ми е криво за другите...Паркер,Брајант,Кари,Харден,Пол,Вестбрук а да не збориме што имаат одлична сезона и Мартин,Лилард,Лавсон и Елис...

Петорка за Западот:Марк Гасол,Галинари,Лав,Рубио и Коби......пристрасно малце ама јбг

Еве за кој се одлучив ...

Attachments

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    100,9 KB · Прегледи: 46
Коби<Паркер(нема никаква смисла .. Коби и ич да не заигра пред ол стар пак сите ќе го гласаат затоа што му е идол, и еве мене лично да ме прашаш би гласал да игра иако не му сум некој фан)
Вејд<Вол(истото мислење како за минатово)
Ама сепак то си е твое мислење ..

Коби<Паркер(нема никаква смисла .. Коби и ич да не заигра пред ол стар пак сите ќе го гласаат затоа што му е идол, и еве мене лично да ме прашаш би гласал да игра иако не му сум некој фан)
Вејд<Вол(истото мислење како за минатово)
Ама сепак то си е твое мислење ..

Да ама ако гледаме според тоа кој ти е омилен играч, ај ако не Џордан нека го стават у ол стар тимот, пошо нели он е ГОАТ и појак од сите тука. Малце нефер е избирањето на првите петорки на Ол Старот, затоа што на пример доколку Коби не игра до Ол Старот или да речеме игра ама епизодна улога во Лејкерси, тогаш не гледам причина зошто би се нашол таму кога не го заслужил тоа. Е арно ама сите знаеме дека ќе биде изгласан и тоа е тоа.

Да ама ако гледаме според тоа кој ти е омилен играч, ај ако не Џордан нека го стават у ол стар тимот, пошо нели он е ГОАТ и појак од сите тука. Малце нефер е избирањето на првите петорки на Ол Старот, затоа што на пример доколку Коби не игра до Ол Старот или да речеме игра ама епизодна улога во Лејкерси, тогаш не гледам причина зошто би се нашол таму кога не го заслужил тоа. Е арно ама сите знаеме дека ќе биде изгласан и тоа е тоа.

Да..такви се гласањата само споредбава ич не ти чини сега со Џордан.. :D

...затоа што на пример доколку Коби не игра до Ол Старот или да речеме игра ама епизодна улога во Лејкерси, тогаш не гледам причина зошто би се нашол таму кога не го заслужил тоа...
Можеби заради тоа што настанот се вика All-Star? ;) ...и е целосно ревијален тип на настан, каде фановите сакаат да ги видат ѕвездите и идолите. Играчи како Џордан (на времето) и Коби, имаат зацементирано место во All-Star-от се додека играат во лигата. Може да не бидат стартери, но секако ќе бидат таму.
На крају краева, All-Star никад не бил избор на (моментално) најдобри играчи, туку избор на најпопуларните.

Можеби заради тоа што настанот се вика All-Star? ;) ...и е целосно ревијален тип на настан, каде фановите сакаат да ги видат ѕвездите и идолите. Играчи како Џордан (на времето) и Коби, имаат зацементирано место во All-Star-от се додека играат во лигата. Може да не бидат стартери, но секако ќе бидат таму.
На крају краева, All-Star никад не бил избор на (моментално) најдобри играчи, туку избор на најпопуларните.

А не мислиш дека малку е нефер спрема другите играчи кои моментално играат подобро од Коби(или кој и да е друг што на стара слава ке си го добие местото)?
Многу би било идиотски сега на пример еден Гарнет да му го земе местото на Џорџ, само затоа што е нели ''ѕвезда'' и автоматски треба да биде за него резервирано местото.
Сакал ти или некел, се менуваат генерациите, доагаат нови сили и играчи во НБА и незначи дека ако некој не куца или нема атрактивен стил на игра не е ѕвезда и не заслужува да биде на ол старот.

А не мислиш дека малку е нефер спрема другите играчи кои моментално играат подобро од Коби(или кој и да е друг што на стара слава ке си го добие местото)?
Многу би било идиотски сега на пример еден Гарнет да му го земе местото на Џорџ, само затоа што е нели ''ѕвезда'' и автоматски треба да биде за него резервирано местото.
Сакал ти или некел, се менуваат генерациите, доагаат нови сили и играчи во НБА и незначи дека ако некој не куца или нема атрактивен стил на игра не е ѕвезда и не заслужува да биде на ол старот.
Баш поради дел од работиве што ги спомна прекинав да гледам ол стар и едвај чекам да помине тој викенд. Ама баш никаква врска нема гласањево мислам пет години по ред минг јао во прв состав избран од кој во три од тие рецимо пет сезони беше повреден, fuck logic. All star бе... муабет за напалени тинејџери кои вчера дознаа кои се атланта хокс.

Баш поради дел од работиве што ги спомна прекинав да гледам ол стар и едвај чекам да помине тој викенд. Ама баш никаква врска нема гласањево мислам пет години по ред минг јао во прв состав избран од кој во три од тие рецимо пет сезони беше повреден, fuck logic. All star бе... муабет за напалени тинејџери кои вчера дознаа кои се атланта хокс.

И јас искрено не гледам долго време алстар. Ај што има еден куп безвезе избрани играчи, туку и играта е патетична без никаква одбрана, без никаков концепт. На се личи само на кошаркарски натпревар не личи.

И јас искрено не гледам долго време алстар. Ај што има еден куп безвезе избрани играчи, туку и играта е патетична без никаква одбрана, без никаков концепт. На се личи само на кошаркарски натпревар не личи.
Апсолутно си во право. Башка оние меѓу паузи изведувачки џастин тимберлејк шоуа, шлаем невиден. Освен ако не си во арената внатре колку да ги видиш кошаркариве али да седам пред тв и да се палам на срањево јок бре. Ол старот е за забава не за докажување, сфатете

Па самото име ви кажува бе:facepalm:,што очекувате вие?ревијален натпревар е за забава на публиката и тоа е тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom