раднаскела
Wubba lubba dub duuuub
- Член од
- 7 февруари 2011
- Мислења
- 1.685
- Поени од реакции
- 1.990
уште 2-3 недели би требало да отсуствува фелтонШо бидна со Фелтон, ќе игра ли или.. ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
уште 2-3 недели би требало да отсуствува фелтонШо бидна со Фелтон, ќе игра ли или.. ?
За факти и статистика ќе го прашаш Lion.Тој е сигурен во тие работи.Да ти ставам статистика кој има подобра,ќе речеш Приџиони игра помалку а самиот си ја бараш чавијата.Несфатлив си.Пак ќе ти напишам да запамтиш. Кид е подобар играч,посебно во одбрана каде не ни треба да се споредуваат а и во напад се гледа кој заслужил да биде нарекуван one of the best на негова позиција.абе батка бе дај ги фактите и бројките ........МОЛИМ ТЕ!
Pablo бил rookie !
сам си ја сврти дискусијата kidd vs пабло(кога немаше што да кажеш) а јас знаеш колку мразам такви глупи споредби. УШТЕ ЕДНАШ ТЕ ЗАМОЛУВАМ дај кажи каде е Кид подобар , не ми кажуј претпоставки и што ке биде во плејоф (тоа никој не го знае !) НЕ МИ Е ПОЕНТАВA ДА МИ РЕЧЕШ НА КРАЈОТ ДЕКА PRigioni бил супер ! или ми ги мериш играчиве кој бил постар ! ПО 3 пат те прашувам !!!!!!
Iverson беше дриблање у место , 1 на 1 звер и светликави патики и фризури........само си билдаше статистика и на крајот му се удри од глаааааа и се некој друг му беше крив Има и денес еден таков у лигава плачко SUPERSTAR!
и што па сега дури и ЏОрдан го уфрли у дискусијава ???!!!!.
јас не сум фан на NY иако ме бендисува играта на моменти....каде гледаш BIASED........само не можам да ти кутам на зборови дека Prigioni бил за у канта , бил сакат и инвалид и не го бивало за К_Р !
и уште 100 видеа да ти ставам бројки и статистики ти пак ке си тераш со тоа дека Prigioni требало да биде Iverson клон (тоа ти е увртено у глаа, одма го препознав , да дрибла, да отекува игра 1 на 1 тоа е за тебе PG). Тоа е лошото !
има некој (не)расположен за карање?
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 01:14 ---
лејкерси ќе го лапнат вечер, пол ќе го силува неш, џамал ќе му ги искрши колената на коби, блејк пак ќе закуца преку гасофт, а деандре ќе го неутрализира двајт!
За факти и статистика ќе го прашаш Lion.Тој е сигурен во тие работи.Да ти ставам статистика кој има подобра,ќе речеш Приџиони игра помалку а самиот си ја бараш чавијата.Несфатлив си.Пак ќе ти напишам да запамтиш. Кид е подобар играч,посебно во одбрана каде не ни треба да се споредуваат а и во напад се гледа кој заслужил да биде нарекуван one of the best на негова позиција.
Џабе го отекуваш кога не може да се спореди Приџиони со Кид.Не ни помислуваш дека испаѓаш глупав со вакви споредби?Двајцата се добри,но не треба да се глупираш и да споредуваш легенда на Нба со легенда во европската кошарка којшто има 35години а му е прва сезона во Нба.Доколку дојдел порано во Нба може ќе направел нешто позначајно како неговите сонародници а не на 35години асистирал,украдол некоја топка и ќе го симне Господ сега?
Form is temporary ,class is permanent.
ајверсон бил дриблање у место... не драпај
и за себич, за да успејш мора да си себич барем делумно, од овие легендите единствено лери и меџик не биле себичи, но и тие кога му било потребно на тимот не размислувале многу на пас... мислам да се знае кој е газда во тимот и кој ќе ја преземи одговорноста
џордан на пример колку шо има утакмици со над 30 шута од поле толку има и утакмици со 10+ асистенции
ајверсон она шо го напрај со сиксерси 2001 е легендарно, никој друг играч да го ставиш на негово место не би можел на извади нешто повеќе од таа ситуација. лејкерси едноставно беа премоќни. Мутомбо уште кошмари има шек кај шо му излегва.
ЦЦЦ што не ќе прочита човек,Ајверсон завршил по биртии клубови заради тоа што себичел и поради тоа што бил инат![]()
другар не сакам да бидам дрзок, ама види си го аватарот и името на акаунтот па збори за надмудрување и паметно играње, па поголем дрвосеча и дибек од грифин кој игра само на цепелини нема, свати го ова како најконструктивна критика,не те хејтам или нештоМе утепа со ова на англиски ! ЧОВЕЧЕ БИВА ЛИ ДА СИ ДО ТОЛКУ НЕПИСМЕН или се правиш на удрен на зорле се инаетиш......
ама еден аргумент не ми даде ! АЈ ВРАТИ СИ ГО ФИЛМОТ !
видео ми ставаш од Кид на тренинг!
па цело време ми зборуваш за кид (на ветер), еден аргумент/контра не даде за Prigioni! (не е поентава на муабетов КИД vs Пригиони, не се прави зорле !) МЕ ОТЕЧЕ ! Уште од првата реплика ми бегаш само криви дрини ми факаш!
Спарс ги одмарале играчите итн итн ...................
Па нормално е дека минутажата е фактор 2+2=5........КОЈ ИГРАЧ ВО ЛИГАВА ДАВА 20-30 ПОЕНИ СО 15 МИНУТИ АКО ТИ Е ТОА ПОЕНТАВА, најјакиот аргумент цело време што го вртиш............МАТЕМАТИКАТА И ЛОГИКАТА ТИ Е НИКАКВА !
Kidd за 30 мин тоа што го игра е дефинтивно слабо......по било кој критериуми.......НБА или Европа (за Европа со таа минутаза и должината на утакмиците е катастрофа)........слаб учинок. ШТО НЕ ТИ Е ЈАСНО УШТЕ!
Ако PAblo со 14 min бил заникаде , тогаш KID со 30 мин е по твојава логика за на ДРИСЛА !
НЕ Е ПОЕНТАВА ДА МИ ГО СПОРЕДУВАШ КИД СО ОВОЈ ......ОТИ ЈА ОТЕРА ДИСКУСИЈАТА У ТАА НАСОКА (ЗАТОА ШТО ДРУГО НЕ ЗНАЕШ и не ти одговара)
друга глупост Prigioni ако дошол порано лигава ке бил може подобар .....па Pirgioni како играч има ли потреба уште да се докажува ?:!!!.......АБЕ ИМА ДОБРИ И ЛОШИ ИГРАЧИ КОШАРКА......А НЕ ДОБРИ У ЕВРОПА ИЛИ ЛОШИ НБА...........Prigioni го покажува тоа и NBA !! ЛОГИКАВА ТИ Е :ТИКВА................
Па ти ми викаш Prigioni e за никаде а со Шамперт (кој е од вчера, година дена ) веруваш дека ке направи чуда !
ФАКТИ ::::::::НЕ ИНАЕТЕЊЕ !!!!
![]()
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 02:51 ---
120% точно дека беше на моменти многу себичен и само дриблање , од првите денови у НБА и играта 1 на 1 да се докаже на дриблинг пред се пред Jordan и стана сензација по тоа и одличниот одраз за неговите димензии........тоа беше тогаш огромен предизвик да се игра 1 на 1 не како денес.....................па дефинитивно како минеа годините трошеше се појке и појке топки и од несоглсувањата со Larry Brown и инаетот ко играч.му се врати.....и гледај кај заврши по биртии клубови
Филаделфија Eric Snow им беше главно организатор и најслабата алка у играта.........како индивидуалец нема збор и машина за кошеви e IVerson ! Ти Филаделфија крајот на 90-те сигурно не си ја гледал и следел тој период
Вие помладите генерации денес сте навикнати да гледате многу себична кошарка , затоа и така размилусвате
90-те се играше баскет со повеке надмудрување во НБА и некој концепт имаше ......не само цепелини и трчање !
Го стаеа на постер пол а![]()