1.А тебе која ти е логиката ? Затоа што бил стар,искусен играч заслужува да игра постава во ваква силна екипа со јака конкуренција на неговата позиција.
2.Приџиони во Европа кинеше со положувања,нон стоп влагаше под кошот а во Нба тоа не го прави.Не е тоа дека не го зеле демек за шутер,туку
нема храброст да влезе таму.
3.Кид сакаш да кажеш дека не ги оправдува минутите?Па баш тој Кид ги препороди на Никси.Тие немаа никаков проток на топка лани,затоа и беше индивидуалноста толку изразена.Со Кид,Фелтон,Приџиони тој проток на топката е очигледен но
Кид е најзаслужен,неговиот пас има очи.
Па кај сакаш ти тој да губи топки,кога заминува пола терен и ја дава топката и додека заврши нападот не ја фаќа веќе топката.
Да има чиста ситуација а да не шутне?Нема логика оваа глупост.Баш ако има таква ситуација тој може да ја искористи,има мек шут.
Фелтон и тоа како е добар шутер и асистент.Пик ен рол и Пик ен поп ги прави одлично.Статистика говори за неговата ефикасност годинава.
Твое е да тврдиш друго.Фелтон има 28 години,така да не е тој во пубертет па да го споредуваш како дете со Приџиони.
И што ми споредуваш какви награди добил,кога тој иде во лига која што не мери со никоја.Разлика е огромна,огромнаа..Ако е така,ја ќе го споредам Џенингс кој отиде во Лотоматика на една година,па после го драфтуваше Милвоки.Абе тој беше како некое гангстерче пуштено тазе од в затвор,себичњак невиден,шутот катастрофа едноставно речено лош амерички играч.Види го сега.Значи немора да значи дека ако бил добар во Европа или бил лош играч,во Нба ќе успее или нема.
За крај,ја не го оспорувам квалитетот на Приџиони ама ти го направи мислиш како да е од друга планета.Тоа е веќе претеризам.
Јас не сум адвокат на Prigioni ама дај не се прави на тошо и
препрочитај ми го текстот пак, може ке разбереш, ем ти го изџвакав до даска ама ти на статистика не веруваш, а ми пишуваш пак без веза и ми вртиш зборови !
Tоа дека бил нов во лигава ти е ептен голема глупост и е на место што го пишав. АРГУМЕНТОТ ТИ Е СМЕШЕН дека затоа не требало да игра одма прва постава или да мине повеке минути ТИ ГО РАМНИШ на такво ниво ! Логиката е Prigioni е стар и искусен со мала минутаза=ФАКТ !
И не знам од кај ти е констатацијата дека не може да поентира или да лупне 15-20 поени или да игра 1 на 1 повеке !
Тоа од кај го извади ?!
Му било на Prigioni страв да влезе во рекетот да не го залепат , ма дај бе не се прави!
ЈАС НЕ ЗНАМ ТИ КОЈ тим на NY го следиш оваа година !
Ти сепак очекуваш од него да биде офанзивна машина во клуб толку длабок и каде има други играчи за таа намена, не знам како не ти влегува у глааааа! Секој има своја улога у една тимска игра !
Збориме за Pablo како организатор !
3x Spanish League's Best Point Guard: (2006, 2007, 2009)
Шпанската лига не е како нашата заебанција и призанијата таму сепак значат нешто и не ја ставив
ради споредба со НБА (тоа ти така оти ти чини ми ги вртиш работите), да научиш нешто зошто се кладам у европа ти го немаш гледано многу Prigioni и генерално неговата кариера!
Абе
џабе ми го кажуваш КИД кога и тој и Фелтон минат речиси 3 пати повеке на теренот време
ЈАСНО ЛИ ТИ Е ДЕКА СО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА МИНУТАЖАТА РАСТЕ И УЧИНОКОТ, барем би требало пропорционално , а тоа дека Кид го разиграл NY и е најзаслужен ти немаш 2 партии гледано од NY оваа сезона, најверојатно ! Да не Kармело да игра супер и JR и пред се шутот да ги служи NY од далечина ке дупнат со KID !
еве да ти објаснам просто пак : ако Леброн и КОби и Дурант играат по 15-20 мин место речиси 40 мин и по 30-40 шута во просек мислиш исто ке бидат ефикасни и бројките исти ке останат со по 30 поени просек !?!
Бројките на КИд се далеку од сјајни. Најјак аргумент ти е дека Prigioni го немало нигде и требало а игра повеке 1 на 1, немал смелост да влегува, ај спореди ги статитстиките за двајцата па да видиш во чиј прилог одат . Ај кажи ми во кој дел е Кид толку подобар, СО ОГЛЕД ДЕКА И ИГРА повеке од дупло на теренот ?! СЕ КОСИ СО ЗАКОНИТЕ НА ФИЗИКАТА !
ФЕлтон 33 min KID 30 min Prigioni 14 и сега шо праиме ?!
http://espn.go.com/nba/team/stats/_/name/ny/new-york-knicks
Па еден Rasheed (со сиот респект) со речиси 40 години има поголема минутажа и троши повеке топки од Пабло !
На Prigioni не му се дава доволно време и нормално е да штрчи и да остави впечатоко на неуигран и слаб играч=ПОТЦЕНЕТ ИГРАЧ кој не е искористен во делот каде може да биде од огромно значење (Тоа на Woodson ако не му е јасно до сега , нека се обеси)
И дај немој па Шамперт да го кажуваш како фактор и ко неговотo вракање да е 3 вракање на Џордан!
ако ти очекуваш да биде Prigioni дриблач ко Iverson(бидејки на вреемето себичниот Iverson ти бил врв) или да лупа по 30 поени ке ти повторам , ти воопшто не го познаваш Prigioni како играч! Утре може ке побараш и од Pirgioni да игра на центар !
А да, за партијава со Спарс па се буниш исто така непотребно кога сите бројки говорат контра твоето !
И ДА МИ РЕПЛИЦИРАШ; САМО ТЕ МОЛАМ НЕ МИ ГИ ВРТИ ЗБОРОВИТЕ ОТИ СЕ ВРТИМЕ У КРУГ!