NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ОМГ Лин и Коби Брајант ги споредува. :facepalm: Да ти појаснам, за Лин гласаат Кинезите исто како што гласаа за Јао, а Коби е Американец исто како што и Леброн и Дурент и 90% од играчите што ќе настапат на Ол Старот. И сега и покрај милијарда и пол Кинези низ целиот свет Коби е прв, тоа што ти значи? Или можда Коби има кинески корени? Сфати дека го сакаат и го почитуваат низ целиот свет. Јас не викам дека Коби е најдобар во моментов, се знае за 2012 кој беше најдобар, но дека е најпочитуваниот лик моментално во НБА е тоа Бога ми е, и тоа далеку пред сите останати. Во никој случај не е најомразен како што велиш ти, тоа може на тебе да ти е, ок, го почитувам тоа и не можам да ти го сменам мислењето, но не збори во име на другите. Не најсериозно, ова да те чуе некој во Америка ќе ти се смее, не дека те ругам нешто али буквално е вака. Не е и дека го сакаат сите, нормално е да има и доста луѓе што го мразат но сепак реалноста е таа како што ти објаснив погоре.

абе ти знаеш ли уопште дека имаше он скандал за силување. леброн, дјурант имат правено вакво ? да не имат плукано играчи кои им помогнале во освојување титула (шек го дури истера од лејкерс). по ова ли е почитуван ? реалноста што коби стана толку познат, е ради навивачите негови, шо секаде го спомнуват, и го фурат. не ми ти кажувај дека бил поштуван играч, поштуван играч може да биде реј ален, шо е секад смирен, и нема никакви испади. ол-старот се базира на популарност, а не она шо го имат покажано досега оваа сезона (не викам дека не треба да настапе на ол-стар коби, ама според покажаното ако се гледа, си има листа за МВП и таа кажува се)

1.А тебе која ти е логиката ? Затоа што бил стар,искусен играч заслужува да игра постава во ваква силна екипа со јака конкуренција на неговата позиција.
2.Приџиони во Европа кинеше со положувања,нон стоп влагаше под кошот а во Нба тоа не го прави.Не е тоа дека не го зеле демек за шутер,туку нема храброст да влезе таму.
3.Кид сакаш да кажеш дека не ги оправдува минутите?Па баш тој Кид ги препороди на Никси.Тие немаа никаков проток на топка лани,затоа и беше индивидуалноста толку изразена.Со Кид,Фелтон,Приџиони тој проток на топката е очигледен но Кид е најзаслужен,неговиот пас има очи.
Па кај сакаш ти тој да губи топки,кога заминува пола терен и ја дава топката и додека заврши нападот не ја фаќа веќе топката.
Да има чиста ситуација а да не шутне?Нема логика оваа глупост.Баш ако има таква ситуација тој може да ја искористи,има мек шут.
Фелтон и тоа како е добар шутер и асистент.Пик ен рол и Пик ен поп ги прави одлично.Статистика говори за неговата ефикасност годинава.Твое е да тврдиш друго.Фелтон има 28 години,така да не е тој во пубертет па да го споредуваш како дете со Приџиони.

И што ми споредуваш какви награди добил,кога тој иде во лига која што не мери со никоја.Разлика е огромна,огромнаа..Ако е така,ја ќе го споредам Џенингс кој отиде во Лотоматика на една година,па после го драфтуваше Милвоки.Абе тој беше како некое гангстерче пуштено тазе од в затвор,себичњак невиден,шутот катастрофа едноставно речено лош амерички играч.Види го сега.Значи немора да значи дека ако бил добар во Европа или бил лош играч,во Нба ќе успее или нема.

За крај,ја не го оспорувам квалитетот на Приџиони ама ти го направи мислиш како да е од друга планета.Тоа е веќе претеризам.;)

абе ти знаеш ли уопште дека имаше он скандал за силување. леброн, дјурант имат правено вакво ? да не имат плукано играчи кои им помогнале во освојување титула (шек го дури истера од лејкерс). по ова ли е почитуван ? реалноста што коби стана толку познат, е ради навивачите негови, шо секаде го спомнуват, и го фурат. не ми ти кажувај дека бил поштуван играч, поштуван играч може да биде реј ален, шо е секад смирен, и нема никакви испади. ол-старот се базира на популарност, а не она шо го имат покажано досега оваа сезона (не викам дека не треба да настапе на ол-стар коби, ама според покажаното ако се гледа, си има листа за МВП и таа кажува се)

michael-jordan-lol.gif

lol, lol, глеам да ги избегнам вметнувањата у вакви дискусии ама ова е врвот!

Три работи бате, кои никој друг од моменталните играчи ги има усовршено како Коби, и какви што ги имаше типот на гифот погоре, и тоа: Агилност, Концентрација во клучни моменти и Basketball IQ.

И најголемите хејтери на Коби не му ги замераат неговите кошаркарски способности.

Али баш хејтери кои разбираат барем малку од спорт и кошарка, не попалени „експерти“.

толку од мене.

Дај бе доста со овие муабети околу некој играч безвезни...

Вечер има многу добри утакмици,Мајами-Чикаго,Бостон-Индијана (навивачки) и Клиперс-Лејкерс ,мое мислење е дека на сите 3 утакмици ќе победат домаќините !
421052_10152376998830277_1543804187_n.jpg

https://twitter.com/ESPNSteinLine/status/287335881038241792
Агентот на Кук изјавил дека Кук ќе потпише со Булс како слободен агент бидејки пред 2 дена е waived од страна на рокетси каде добиваше минимална минутажа и поени по натпревар.По ова изгледа Рип си оди, ама тоа ќе биде подобро за булс поради тоа што е играч најмногу подложен на повреди.Декуан Кук си го задржа оваа година процентот за три поени, 36.7% и би бил добар играч од клупа а белинели би го зел стартното место.:)

1.А тебе која ти е логиката ? Затоа што бил стар,искусен играч заслужува да игра постава во ваква силна екипа со јака конкуренција на неговата позиција.
2.Приџиони во Европа кинеше со положувања,нон стоп влагаше под кошот а во Нба тоа не го прави.Не е тоа дека не го зеле демек за шутер,туку нема храброст да влезе таму.
3.Кид сакаш да кажеш дека не ги оправдува минутите?Па баш тој Кид ги препороди на Никси.Тие немаа никаков проток на топка лани,затоа и беше индивидуалноста толку изразена.Со Кид,Фелтон,Приџиони тој проток на топката е очигледен но Кид е најзаслужен,неговиот пас има очи.
Па кај сакаш ти тој да губи топки,кога заминува пола терен и ја дава топката и додека заврши нападот не ја фаќа веќе топката.
Да има чиста ситуација а да не шутне?Нема логика оваа глупост.Баш ако има таква ситуација тој може да ја искористи,има мек шут.
Фелтон и тоа како е добар шутер и асистент.Пик ен рол и Пик ен поп ги прави одлично.Статистика говори за неговата ефикасност годинава.Твое е да тврдиш друго.Фелтон има 28 години,така да не е тој во пубертет па да го споредуваш како дете со Приџиони.

И што ми споредуваш какви награди добил,кога тој иде во лига која што не мери со никоја.Разлика е огромна,огромнаа..Ако е така,ја ќе го споредам Џенингс кој отиде во Лотоматика на една година,па после го драфтуваше Милвоки.Абе тој беше како некое гангстерче пуштено тазе од в затвор,себичњак невиден,шутот катастрофа едноставно речено лош амерички играч.Види го сега.Значи немора да значи дека ако бил добар во Европа или бил лош играч,во Нба ќе успее или нема.

За крај,ја не го оспорувам квалитетот на Приџиони ама ти го направи мислиш како да е од друга планета.Тоа е веќе претеризам.;)

Јас не сум адвокат на Prigioni ама дај не се прави на тошо и препрочитај ми го текстот пак, може ке разбереш, ем ти го изџвакав до даска ама ти на статистика не веруваш, а ми пишуваш пак без веза и ми вртиш зборови !

Tоа дека бил нов во лигава ти е ептен голема глупост и е на место што го пишав. АРГУМЕНТОТ ТИ Е СМЕШЕН дека затоа не требало да игра одма прва постава или да мине повеке минути ТИ ГО РАМНИШ на такво ниво ! Логиката е Prigioni е стар и искусен со мала минутаза=ФАКТ !

И не знам од кај ти е констатацијата дека не може да поентира или да лупне 15-20 поени или да игра 1 на 1 повеке !
Тоа од кај го извади ?!

Му било на Prigioni страв да влезе во рекетот да не го залепат , ма дај бе не се прави!
ЈАС НЕ ЗНАМ ТИ КОЈ тим на NY го следиш оваа година !
Ти сепак очекуваш од него да биде офанзивна машина во клуб толку длабок и каде има други играчи за таа намена, не знам како не ти влегува у глааааа! Секој има своја улога у една тимска игра !

Збориме за Pablo како организатор !
3x Spanish League's Best Point Guard: (2006, 2007, 2009)

Шпанската лига не е како нашата заебанција и призанијата таму сепак значат нешто и не ја ставив
ради споредба со НБА (тоа ти така оти ти чини ми ги вртиш работите), да научиш нешто зошто се кладам у европа ти го немаш гледано многу Prigioni и генерално неговата кариера!

Абе џабе ми го кажуваш КИД кога и тој и Фелтон минат речиси 3 пати повеке на теренот време
ЈАСНО ЛИ ТИ Е ДЕКА СО ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА МИНУТАЖАТА РАСТЕ И УЧИНОКОТ, барем би требало пропорционално , а тоа дека Кид го разиграл NY и е најзаслужен ти немаш 2 партии гледано од NY оваа сезона, најверојатно ! Да не Kармело да игра супер и JR и пред се шутот да ги служи NY од далечина ке дупнат со KID !

еве да ти објаснам просто пак : ако Леброн и КОби и Дурант играат по 15-20 мин место речиси 40 мин и по 30-40 шута во просек мислиш исто ке бидат ефикасни и бројките исти ке останат со по 30 поени просек !?!

Бројките на КИд се далеку од сјајни. Најјак аргумент ти е дека Prigioni го немало нигде и требало а игра повеке 1 на 1, немал смелост да влегува, ај спореди ги статитстиките за двајцата па да видиш во чиј прилог одат . Ај кажи ми во кој дел е Кид толку подобар, СО ОГЛЕД ДЕКА И ИГРА повеке од дупло на теренот ?! СЕ КОСИ СО ЗАКОНИТЕ НА ФИЗИКАТА !

ФЕлтон 33 min KID 30 min Prigioni 14 и сега шо праиме ?!

http://espn.go.com/nba/team/stats/_/name/ny/new-york-knicks

Па еден Rasheed (со сиот респект) со речиси 40 години има поголема минутажа и троши повеке топки од Пабло !
На Prigioni не му се дава доволно време и нормално е да штрчи и да остави впечатоко на неуигран и слаб играч=ПОТЦЕНЕТ ИГРАЧ кој не е искористен во делот каде може да биде од огромно значење (Тоа на Woodson ако не му е јасно до сега , нека се обеси)

И дај немој па Шамперт да го кажуваш како фактор и ко неговотo вракање да е 3 вракање на Џордан!

ако ти очекуваш да биде Prigioni дриблач ко Iverson(бидејки на вреемето себичниот Iverson ти бил врв) или да лупа по 30 поени ке ти повторам , ти воопшто не го познаваш Prigioni како играч! Утре може ке побараш и од Pirgioni да игра на центар !

А да, за партијава со Спарс па се буниш исто така непотребно кога сите бројки говорат контра твоето !

И ДА МИ РЕПЛИЦИРАШ; САМО ТЕ МОЛАМ НЕ МИ ГИ ВРТИ ЗБОРОВИТЕ ОТИ СЕ ВРТИМЕ У КРУГ!

Ти батка не ебеш жива сила.Со тебе човек не може да излезе на крај.Крајот беше кога рече дека Ајверсон бил себичен играч,е тука веќе нема излез.Не сакам да те прашам што мислиш за Џордан тогаш,тој можда бил бетер.Еве гледам успесиве на Никси се заслуга на талентот Приџиони.Тој да ти бил подобар од Кид а никој да не го приметил.Не сакам муабет да се прави и да се споредува Приџиони со Кид иако Кид има 39години e подобар моментално,посебно во одбраната а во нападот доволно е присуството на Кид.Неговиот пас како што реков има очи и не секогаш кога тој
ќе добаци играчите ќе шутнат или забијат па ќе му се рачуна асистенција.Неговиот пас отвара игра.Сакаш да кажеш дека Приџиони ако игра по 30минути ќе биде подобар?Баш ќе биде за нигде тогаш,во лига која што е физички захтевна ќе попушти и со одбраната и со нападот. Ќе го видиме твојот Приџиони во плејоф што има да покаже а прашањето е колку ќе може да прикаже кога екипите играат без калкулации.Вчерашниот натпревар не е никаков репер за добар перформанс на Приџиони,кога Паркер имал само 24 минути одиграно а Приџиони е резервен плејмејкер така да тој ги надиграл Милс,Нандо де Коло.Браво Пабло,you are the man!

И НЕ МИ РЕПЛИЦИРАЈ ТЕ МОЛАМ.ПРЕМНОГУ СИ BIASED А И ГО ВРТИШ МУАБЕТОТ И ЗБОРИШ СВЕ ЕДНО ИСТО!

А и за крај ,па Приџиони може да проба да игра центар,гледам многу добро игра свртен со грбот бидејќи нема капацитет да одигра еден на еден.Ајде поздрав за твојот Пабло,сигурен сум дека ќе го поздравиш бидејќи си му вечна сенка и кога дише ти го осеќаш.:гик:

има некој (не)расположен за карање?
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 01:14 ---
лејкерси ќе го лапнат вечер, пол ќе го силува неш, џамал ќе му ги искрши колената на коби, блејк пак ќе закуца преку гасофт, а деандре ќе го неутрализира двајт!

michael-jordan-lol.gif

lol, lol, глеам да ги избегнам вметнувањата у вакви дискусии ама ова е врвот!

Три работи бате, кои никој друг од моменталните играчи ги има усовршено како Коби, и какви што ги имаше типот на гифот погоре, и тоа: Агилност, Концентрација во клучни моменти и Basketball IQ.

И најголемите хејтери на Коби не му ги замераат неговите кошаркарски способности.

Али баш хејтери кои разбираат барем малку од спорт и кошарка, не попалени „експерти“.

толку од мене.

абе “експерт“, никој не ги оспорува квалитетите на брајант, ама тоа шо го правите тука вие, и останатите фанови на него е преценување. точни се тие работи шо ги наброја, ама реалноста е друга. со тие мислења и фурање, коби треба да има 6 титули освоени како лидер, да има повеќе од една „сиромашна“ мвп награда во регуларниот дел, да може да игра напад на сите позиции, да може да игра одбрана на сите позиции, да има одлични бројки во скокови, асистенции, блокади итн. со еден збор да се рамни со џордан. ја можам да ти ставам 5 гифови вакви, како твојте, за тие пувања на брајант, каков бил. 63 утакмици во кариерата со 0 АСИСТЕНЦИИ :tapp:. не ме влечи за јазикот џабе, да ги има направено барем пола од тие работи шо ги спомнав, ќе се согласам, ама да ми ги правете цитрони, на работи како „дадел поени во клучни моменти“, „дадел 40 поени“ и се мавате во гради, го дигате во облаци, тоа е пување. ако е бил толку јак играч, оти барем нема освоено повеќе од една мвп награда ?? бинго, мвп се дава за статистика во сите области, не само за колку поени дадел. леброн шо е моментално најдобар играч и шо ги покрива сите позиции, во одбрана и напад, шо има солидни бројки во сите статистики, не го пуват толку ко овој твојот. така да задржи си ги таквите мислења за себе

има некој (не)расположен за карање?
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 01:14 ---
лејкерси ќе го лапнат вечер, пол ќе го силува неш, џамал ќе му ги искрши колената на коби, блејк пак ќе закуца преку гасофт, а деандре ќе го неутрализира двајт!
Море Суншајн Реинбоу Ворлд Пис да не им го каже филмот на сите :LOL:

Ти батка не ебеш жива сила.Со тебе човек не може да излезе на крај.Крајот беше кога рече дека Ајверсон бил себичен играч,е тука веќе нема излез.Не сакам да те прашам што мислиш за Џордан тогаш,тој можда бил бетер.Еве гледам успесиве на Никси се заслуга на талентот Приџиони.Тој да ти бил подобар од Кид а никој да не го приметил.Не сакам муабет да се прави и да се споредува Приџиони со Кид иако Кид има 39години e подобар моментално,посебно во одбраната а во нападот доволно е присуството на Кид.Неговиот пас како што реков има очи и не секогаш кога тој
ќе добаци играчите ќе шутнат или забијат па ќе му се рачуна асистенција.Неговиот пас отвара игра.Сакаш да кажеш дека Приџиони ако игра по 30минути ќе биде подобар?Баш ќе биде за нигде тогаш,во лига која што е физички захтевна ќе попушти и со одбраната и со нападот. Ќе го видиме твојот Приџиони во плејоф што има да покаже а прашањето е колку ќе може да прикаже кога екипите играат без калкулации.Вчерашниот натпревар не е никаков репер за добар перформанс на Приџиони,кога Паркер имал само 24 минути одиграно а Приџиони е резервен плејмејкер така да тој ги надиграл Милс,Нандо де Коло.Браво Пабло,you are the man!

И НЕ МИ РЕПЛИЦИРАЈ ТЕ МОЛАМ.ПРЕМНОГУ СИ BIASED А И ГО ВРТИШ МУАБЕТОТ И ЗБОРИШ СВЕ ЕДНО ИСТО!

А и за крај ,па Приџиони може да проба да игра центар,гледам многу добро игра свртен со грбот бидејќи нема капацитет да одигра еден на еден.Ајде поздрав за твојот Пабло,сигурен сум дека ќе го поздравиш бидејќи си му вечна сенка и кога дише ти го осеќаш.:гик:

абе батка бе дај ги фактите и бројките ........МОЛИМ ТЕ:свиркам: !

Pablo бил rookie !

сам си ја сврти дискусијата kidd vs пабло(кога немаше што да кажеш) а јас знаеш колку мразам такви глупи споредби. УШТЕ ЕДНАШ ТЕ ЗАМОЛУВАМ дај кажи каде е Кид подобар , не ми кажуј претпоставки и што ке биде во плејоф (тоа никој не го знае !) НЕ МИ Е ПОЕНТАВA ДА МИ РЕЧЕШ НА КРАЈОТ ДЕКА PRigioni бил супер ! или ми ги мериш играчиве кој бил постар ! ПО 3 пат те прашувам !!!!!!

Iverson беше дриблање у место , 1 на 1 звер и светликави патики и фризури........само си билдаше статистика и на крајот му се удри од глаааааа и се некој друг му беше крив Има и денес еден таков у лигава плачко SUPERSTAR!
и што па сега дури и ЏОрдан го уфрли у дискусијава ???!!!!.

јас не сум фан на NY иако ме бендисува играта на моменти....каде гледаш BIASED........само не можам да ти кутам на зборови дека Prigioni бил за у канта , бил сакат и инвалид и не го бивало за К_Р !
и уште 100 видеа да ти ставам бројки и статистики ти пак ке си тераш со тоа дека Prigioni требало да биде Iverson клон (тоа ти е увртено у глаа, одма го препознав , да дрибла, да отекува игра 1 на 1 тоа е за тебе PG). Тоа е лошото !

ПРОЧИТАЈ ГИ САМО КОМЕНТАРИТЕ !

2iu52xs.png

АНГЛИСКИ РАЗБИРАШ ЛИ ???!!!

ПОЈАСНО ЛИ ТИ Е СЕГА ШТО ЗБОРАМ !!!!! АЛООООООООООО

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom