NBA Сезона 2011/2012

• Креатор на темата Креатор на темата GreenRoot
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113
Што тоа ти „думаш„ мислам ни сам не си сигурен... тешки глупости лупаш, искрено би требало да ти е срам да пишуваш повеќе тука. Да те подсетам:

Не знам каква кошарка си гледал ти во последниве две децении, ама НБА изгледа не си гледал чим успеа да го напишеш ова погоре.

Тоа што цитираш резултати од регуларната сезона и што тропаш зелени дека Коби бил одговорен за поразот од Далас во плејофот, уште повеќе те покажува во вистинска слика: Ти момче (бајаги младо изгледа), појма немаш од НБА!

Само деца, слепци и интелектуално предизвикани особи можеа да не успеат да видат што се случуваше во дуелот Лејкерс-Маверикс. Да те просветлам малку, ако се напрегнеш можеби ќе успееш да разбереш.

Рик Карлајсл ги удри ЛА таму каде беа најслаби, кецот -плејмејкер бек позицијата и одбраната на пик-енд-рол во плејмејкер-центар/вис.крило варијанта. Тоа што ги имаше вистинските алатки за таа замисла, секако помогна во успешноста на реализацијата.
Го имаа Џејсон Кид за искусно, одлично и интелегентно егзекутирање на пик-енд-ролот и малтретирање со пост игра на противничкиот плеј ако истиот успее да остане на него во одбрана на пик-енд-ролот. И уште поважно го имаа Бареа за молскавични слаломи под кошот, во разните шанси кои испаѓаат кога 35годишен плеј треба да чува 10-15 години помлад и трипати побрз плеј во одбрана на интелегентно изведен пик-енд-рол.

Со оглед на глупостите што ги напиша -воопшто не ја разбираш играта и најверојатно пак не ти е јасно што зборувам.
Затоа еве да илустрирам со слики и со стрелки, и накрај со видео.

Активен си на темава за НБА па верувам дека ја сакаш играта, затоа и се потрудив да те едуцирам... ако и покрај ова не разбереш ништо, тогаш за тебе нема надеж.

Dallas Mavericks
Much like Doc Rivers, Rick Carlisle likes to use deception to help create openings for his players. With Dirk out of the game here, this is a great example of using deception to get an open shot.

The play starts with Jason Kidd bringing the basketball up along the sideline. As this happens, Tyson Chandler flashes from the block to the elbow, looking for the basketball.

Once Chandler gets the pass, Kidd cuts off of him, as if he is going to receive a handoff.

That isn’t his intention though, as he instead sets a screen for Jason Terry, who is at the top of the key. Terry comes off of the screen and runs right to Chandler, who hands the ball off to him.

Because Andrew Bynum didn’t know who was going to get the handoff, Terry is able to rise up and not worry about Bynum’s help because it was coming late. Here is the play in real time:
Watching the tape live, you notice how confused the Lakers’ defense is here. That confusion results in a wide open jumper for Jason Terry.
не мора да значат годините.. Јас сум 16 годишен, а гледам кошарка од 3-4 години, а рачунај до пред 5 години само „најсветкавите“ моменти ми се во меморија ја разбирам играта..

Што тоа ти „думаш„ мислам ни сам не си сигурен... тешки глупости лупаш, искрено би требало да ти е срам да пишуваш повеќе тука. Да те подсетам:

Не знам каква кошарка си гледал ти во последниве две децении, ама НБА изгледа не си гледал чим успеа да го напишеш ова погоре.

Тоа што цитираш резултати од регуларната сезона и што тропаш зелени дека Коби бил одговорен за поразот од Далас во плејофот, уште повеќе те покажува во вистинска слика: Ти момче (бајаги младо изгледа), појма немаш од НБА!

Само деца, слепци и интелектуално предизвикани особи можеа да не успеат да видат што се случуваше во дуелот Лејкерс-Маверикс. Да те просветлам малку, ако се напрегнеш можеби ќе успееш да разбереш.

Рик Карлајсл ги удри ЛА таму каде беа најслаби, кецот -плејмејкер бек позицијата и одбраната на пик-енд-рол во плејмејкер-центар/вис.крило варијанта. Тоа што ги имаше вистинските алатки за таа замисла, секако помогна во успешноста на реализацијата.
Го имаа Џејсон Кид за искусно, одлично и интелегентно егзекутирање на пик-енд-ролот и малтретирање со пост игра на противничкиот плеј ако истиот успее да остане на него во одбрана на пик-енд-ролот. И уште поважно го имаа Бареа за молскавични слаломи под кошот, во разните шанси кои испаѓаат кога 35годишен плеј треба да чува 10-15 години помлад и трипати побрз плеј во одбрана на интелегентно изведен пик-енд-рол.

Со оглед на глупостите што ги напиша -воопшто не ја разбираш играта и најверојатно пак не ти е јасно што зборувам.
Затоа еве да илустрирам со слики и со стрелки, и накрај со видео.

Активен си на темава за НБА па верувам дека ја сакаш играта, затоа и се потрудив да те едуцирам... ако и покрај ова не разбереш ништо, тогаш за тебе нема надеж.

ова на тебе диркетно ти го пишаа :facepalm::facepalm:

Бо бе да не се разбирало еј... кој споредува кариера меѓу коби и леброн бе?!?!
кажвам за моментално кој е подобар играч

сам се брукаш брате, кажав ти дека не си во тек со дискусијата помеѓу коби и леброн
со тоа шо навредуваш дека јас сум бил глуп, со тоа се гледа колку на тебе ти тежи лејката, ама езерџија ко езерџија мисле дека цела НБА се врте околу него. јас нема да се симнам на твое ниво па со истите изрази да ти пишам, а тоа што се праиш дека си голем стручњак оди у америка мош ќе те примат како тренер во некој тим....и веќе не ме замарај и не ме цитирај. пишувај како да не постоам на темава, исто и јас ќе пишујем како ти да не постоиш

он (Коби) не може да направи бунари така, because he CHOKES, во такви утакмици и неможе ни да шутне

Ова ти го напиша?
ДА или НЕ се прифаќа единствено како одговор, не се обидувај да избегнеш одговорност за глупоста со приказни колку и како „јас не сум бил во тек„ со дискусијава.

Или ти го „хакирал„ кајгана акаунтот некој? ;)

hopeless_poster_mad_magazine.jpg

Ова ти го напиша?

Или ти го „хакирал„ кајгана акаунтот некој? ;)

оф леле, нели си ти стручњак па нема потреба да ти објаснувам
али ајде мора да им се објасне на некои шо не разбират од прв пат и трчат да думат

он не може да направи бунари така, because he CHOKES, во такви утакмици и неможе ни да шутне

ако не сфаќаш, ја пишав дека кога има лоша утакмица (пошто се нафрливте за џејмс), коби неможе да напрај еден скок шут од причини шо го добро чуват, додека џејмс успева да шутни при добра одбрана, а вие тролавте дека немал муда да шутира. и веќе дефинитивно ставам клуч на оваа дискусија, шо и да пишете не враќам

Овој Џони Тран е легенда. Од новата генерација со компјутери што мисли дека се знае!

Го чул негде муабетот со CHOKE на телевизија, па ај вика да го испробам на кајгана :pos:

Не беше ти оној гарнетт5 порано што му се смеевмо на времето свите, што незнаеше од гарнет и од носот подалеку, што не знаеше дека Гарнет у Минесота уствари 21 број носел !!

Колку само глупости изнапиша последниве неколку страни неможам на очиве да им поверувам :icon_lol:

Ќе кажам шо ќе ми дојди на ум. И после, не сакам да сум одговорен, за то шо го напишав. И не реплицирам. И клуч ќе ставам. Ма се упм...

не бе ја ништо не разбирам од НБА, јас безвеза се пишувам, безвеза следам НБА повеќе години, се е безвеза :facepalm: ццц жити господ
македонче братче, се стручњаци у пм

Хјустон тапа и годинава а ? Го глеам сега составот, очигледно послаби ќе бидат и од ланската сезона...
Ах, кај се новите Хаќим, Дрекслер, Марио Ели, Ќени Смит..

Хјустон тапа и годинава а ? Го глеам сега составот, очигледно послаби ќе бидат и од ланската сезона...
Ах, кај се новите Хаќим, Дрекслер, Марио Ели, Ќени Смит..

Ех па и ти... ај малку импровизација...
Хаќим ти е Далемберт, Дрекслер ти е Мартин, Ели ти е Флин а Ќени ти е Драгич... :)

Кажи му фала на чичко Стерн.
Не само за урнебеснота забрана на размената Хјустон/ЛА/ЊуОрлеанс, туку и затоа што (како дефакто сопственик на Хорнетс и изгледа и на НБА) остави преговорите да течат четири дена пред да каже дека преферира first round пикови во размената.

Затоа сега наместо Гасол и Нене, под кошот се Деламберт и Хашим Табит... и не е толку лошо, можеше и Кваме Браун да го земат! ;)

Момакот сака да score-ува во и надвор од кошаркашкиот терен, победнички менталитет! :)

Никако не ми јасно зошто толку млади се женат кошаркариве... па греота е човек да се воздржува при толку (желни) жени...

Погледни ги само играчициве од кои повеќето сигурно се обидуваат да ја искористат секоја шанса да им се пикнат во гаќите.
lakers_cheerleaders-12985.jpg

millerlakers_opt.jpg

005_20090405202931.jpg
Замисли само, ако можеш, ситуација во која секако добијаш, без разлика колку си ружен и/или глуп?
shaq.jpg

Тогаш, прашањето е дали да е логично толку рано да не се закопаш во брак при сите тие... можности? ;)

image.jpg
П.С. Третата рака на последната слика не е на Коби!​

не бе ја ништо не разбирам од НБА, јас безвеза се пишувам, безвеза следам НБА повеќе години, се е безвеза :facepalm: ццц жити господ
македонче братче, се стручњаци у пм
Навистина со сите постови од горе само глупости кажуваше еве гледаш сите ти потрврдуваме.. Ако има утакмица на која коби би се гушел тогаш леброн на таа нема ни да се појави.. Глупо е да се споредува колку е clutch Коби а колку Леброн.
Овој Џони Тран е легенда. Од новата генерација со компјутери што мисли дека се знае!

Го чул негде муабетот со CHOKE на телевизија, па ај вика да го испробам на кајгана :pos:

Не беше ти оној гарнетт5 порано што му се смеевмо на времето свите, што незнаеше од гарнет и од носот подалеку, што не знаеше дека Гарнет у Минесота уствари 21 број носел !!

Колку само глупости изнапиша последниве неколку страни неможам на очиве да им поверувам :icon_lol:
Искрено нема врска дека само до новата генерација било тоа, имаш ти многу луѓе наоколку што глумат дека знаат се.. Ја сум нова гарда али гледам нба од мали нозе и го читав списанието кошарка (подоцна го смени името во суперкошарка) до прошлата година кога дефинитвно престана да се произведува дека имаше проблеми со некое американско списание како декем плагијат било.. Да ти го викнам другар ми Жарко ќе видиш како „знае се“ :)

Што сте напнале толку?
Коби vs Џејмс:facepalm:
Знам дека е кул да се исмејува Леброн, да се хејта Коби...ама сега не е вистински момент да почнете војна за нив двајца ;)
Зарен НБА да се врти само околу нив двајца?

Живнете малце, има и други побитни работи во моментов.
Сезоната стратува утре, да се подискутира малце за утрените натпревари не ке биде лошо.

Еве едно потсетување, на најдобрите забивања во пердсезоната:

Следно најинтересните/најсмешните моменти од претходната сезона:

Утре сезоната ја отвораат Селтикси vs Никси.
Јас како закоравен навивач на „зелените“, со нетрпение го очекувам дуелот.
Ривалството меѓу овие тима е добро познато.
Реално, Никси се помоќни во овој момент, имаат подобар тим, но сите претпоставки паѓаат во вода кога ке се судрат силите на паркетот.

кој се според вас топ 3 фаворити во престојнава сезона? и кој реално имет најак тим на хартија..
според мене Мајами,Клиперс,Чикаго

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom