Што тоа ти „думаш„ мислам ни сам не си сигурен... тешки глупости лупаш, искрено би требало да ти е срам да пишуваш повеќе тука. Да те подсетам:
Не знам каква кошарка си гледал ти во последниве две децении, ама НБА изгледа не си гледал чим успеа да го напишеш ова погоре.
Тоа што цитираш резултати од регуларната сезона и што тропаш зелени дека
Коби бил одговорен за поразот од Далас во плејофот, уште повеќе те покажува во вистинска слика: Ти момче
(бајаги младо изгледа), појма немаш од НБА!
Само деца, слепци и интелектуално предизвикани особи можеа да не успеат да видат што се случуваше во дуелот Лејкерс-Маверикс. Да те просветлам малку, ако се напрегнеш можеби ќе успееш да разбереш.
Рик Карлајсл ги удри ЛА таму каде беа најслаби, кецот -плејмејкер бек позицијата и одбраната на пик-енд-рол во плејмејкер-центар/вис.крило варијанта. Тоа што ги имаше вистинските алатки за таа замисла, секако помогна во успешноста на реализацијата.
Го имаа Џејсон Кид за искусно, одлично и интелегентно егзекутирање на пик-енд-ролот и малтретирање со пост игра на противничкиот плеј ако истиот успее да остане на него во одбрана на пик-енд-ролот. И уште поважно го имаа Бареа за молскавични слаломи под кошот, во разните шанси кои испаѓаат кога 35годишен плеј треба да чува 10-15 години помлад и трипати побрз плеј во одбрана на интелегентно изведен пик-енд-рол.
Со оглед на глупостите што ги напиша -воопшто не ја разбираш играта и најверојатно пак не ти е јасно што зборувам.
Затоа еве да илустрирам со слики и со стрелки, и накрај со видео.
Активен си на темава за НБА па верувам дека ја сакаш играта, затоа и се потрудив да те едуцирам... ако и покрај ова не разбереш ништо, тогаш за тебе нема надеж.
Dallas Mavericks
Much like Doc Rivers, Rick Carlisle likes to use deception to help create openings for his players. With Dirk out of the game here, this is a great example of using deception to get an open shot.
The play starts with Jason Kidd bringing the basketball up along the sideline. As this happens, Tyson Chandler flashes from the block to the elbow, looking for the basketball.
Once Chandler gets the pass, Kidd cuts off of him, as if he is going to receive a handoff.
That isn’t his intention though, as he instead sets a screen for Jason Terry, who is at the top of the key. Terry comes off of the screen and runs right to Chandler, who hands the ball off to him.
Because Andrew Bynum didn’t know who was going to get the handoff, Terry is able to rise up and not worry about Bynum’s help because it was coming late. Here is the play in real time:
Watching the tape live, you notice how confused the Lakers’ defense is here. That confusion results in a wide open jumper for Jason Terry.