NBA Сезона 2011/2012

• Креатор на темата Креатор на темата GreenRoot
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113
он (Коби) не може да направи бунари така, because he CHOKES, во такви утакмици и неможе ни да шутне
129152284330112484.jpg

Се е во ред да навијаш за некој а друг да не сакаш да го видиш... ама задржи се малку на планетава Земја. Реалноста е дека Коби до сега решил поише утакмици одколку што тебе изгледа ти е бројката на IQ-то... Само да не се израдуваш пребрзо, Коби е Коби ама бројката на buzzer beater-и сепак му е двоцифрена!

А инаку за choker отвори речник и таму ќе најдеш слика од ЛеКвин Џејмс.
tumblr_lmk99qHYqn1ql96cto1_400-e1307734150353.jpg

129152284330112484.jpg

Се е во ред да навијаш за некој а друг да не сакаш да го видиш... ама задржи се малку на планетава Земја. Реалноста е дека Коби до сега решил поише утакмици одколку што тебе изгледа ти е бројката на IQ-то... Само да не се израдуваш пребрзо, Коби е Коби ама бројката на buzzer beater-и сепак му е двоцифрена!

А инаку за choker отвори речник и таму ќе најдеш слика од ЛеКвин Џејмс.
tumblr_lmk99qHYqn1ql96cto1_400-e1307734150353.jpg

колку се избрука само и ти незнаеш, а на мене ми велиш IQ било помалку базери на коби :facepalm: на тебе излгеда IQ ти е толку колку што коби има трипл дабл у кариерата. и веќе не ми враќајте, нема ни јас да ви враќам..ајт

E да бе, Коби се гушел во финиш, лупаш лапсус на годината без конкуренција, и сакаш тек така да те оставиме...:sneaky: Па уште и без да ја повлечеш глупоста, чим веќе не се извинуваш!

Еве ти поздрав од Коби.
kobe_trophies_web.jpg

Е еве поздрав и од Џордан и Пипен.
so-then-lebron-said-jordan-pippen.jpg
:) ;) :sneaky:
notone.jpg

Уште фалеше курови да измеревте

Ај ко сте толку јаки, на којмуе поголем, на ЛеБрон или Коби, а?

Еве мое мислење како ќе излези сезоната

1. Heat
2. Bulls
3. Knicks
4. Celtics
5. Magic
6. Pacers
7. Hawks
8. Sixers
9. Nets
10. Wizards
11. Bucks
12. Cavs
13. Pistons
14. Raptors
15. Bobcats

1. OKC
2. Clippers
3. Mavs
4. Lakers
5. Grizzlies
6. Spurs
7. Blazers
8. Jazz
9. Nuggets
10. Wolves
11. Warriors
12. Suns
13. Hornets
14. Kings
15. Rockets

MVP - Durant
Finals MVP - James
Scoring leader - Durant
Rookie of the year - Irving/Rubio
Most improved - Favors/Harden
6th man - Odom/Terry/Crawford/Young/Jimmer/Mo Williams
Coach of the year - Vinny del Negro/Adelman
Defensive player of the year - Howard

1. Heat
2. Bulls
3. Knicks
4. Celtics
5. Magic
6. Pacers
7. Hawks
8. Sixers
9. Nets
10. Wizards
11. Bucks
12. Cavs
13. Pistons
14. Raptors
15. Bobcats

1. OKC
2. Clippers
3. Mavs
4. Lakers
5. Grizzlies
6. Spurs
7. Blazers
8. Jazz
9. Nuggets
10. Wolves
11. Warriors
12. Suns
13. Hornets
14. Kings
15. Rockets

MVP - Durant
Finals MVP - James
Scoring leader - Durant
То бе мајсторе :D

Уште фалеше курови да измеревте

Ај ко сте толку јаки, на којмуе поголем, на ЛеБрон или Коби, а?

Aj, и ти не заебавај... задржи критериум до некаде барем.
Можеме сите да навиваме за различни тимови, и еве како пример, можам јас лично најмногу да ги мразам Бостон... ама никогаш нема само за инат да лупнам дека Реј Ален на пример, не го бива и дека се гуши во финиш на натревар. За Коби да го кажеш тоа е тек уште поглупаво за било кој што ја следи НБА во последниве 15тина години... па момакот барем 10-тина години по ред го бираат за напосакуван играч кога се решава утакмицата.

А и што да мериме и да споредуваме кога едниот има СЕ а другиот нема НИШТО? (y)

2vvje2v.jpg

E да бе, Коби се гушел во финиш, лупаш лапсус на годината без конкуренција, и сакаш тек така да те оставиме...:sneaky: Па уште и без да ја повлечеш глупоста, чим веќе не се извинуваш!

верувај ја ако сакам можам до утре сабаље да ти враќам и да ја напнувам, ама имам си поважни работи и уште еднаш ќе кажам. ти како шо гледам не си разбрал поентата на оваа расправија. секоја чест за прстените на коби ама ние не думаме за тоа тука. ние думаме за моменталната состојба меѓу коби и леброн. а тоа е дека леброн (како шо беше кажал некој) е светлосни години пред коби моментално. сега ќе речете дека се вадам или шо ти знам. ама те последната сезона, оти коби не можеше да мрдне против мајами во регуларниот дел а џејмс ги потопи лејкерси, оти коби беше збришан од далас ?? нели коби беше најдобар...хехе

1. Heat
2. Bulls
3. Knicks
4. Celtics
5. Magic
6. Pacers
7. Hawks
8. Sixers
9. Nets
10. Wizards
11. Bucks
12. Cavs
13. Pistons
14. Raptors
15. Bobcats

1. OKC
2. Clippers
3. Mavs
4. Lakers
5. Grizzlies
6. Spurs
7. Blazers
8. Jazz
9. Nuggets
10. Wolves
11. Warriors
12. Suns
13. Hornets
14. Kings
15. Rockets

MVP - Durant
Finals MVP - James
Scoring leader - Durant
Со оваков набиен распоред секако очекувам тимовите како Бостон, ЛА, Далас... да ја танкираат регуларната сезона со единствена цел да одбегнат повреди, без разлика на местото на кое ќе влезат во плејофот. А дури и во тој контекст типовите од видот Clips 2ро на запад и NY 3то на исток се во најмала рака... храбри. Истокот колку да е послаба конкуренцијата, NY се далеку од врвот со никаква клупа. Клипси колку и да изгледаат добро сега, во плејоф нема да гледаме ни одблиску толку егзибиции кога дефанзивните стратези ќе си го направат своето...

Aj, и ти не заебавај... задржи критериум до некаде барем.
Можеме сите да навиваме за различни тимови, и еве како пример, можам јас лично најмногу да ги мразам Бостон... ама никогаш нема само за инат да лупнам дека Реј Ален на пример, не го бива и дека се гуши во финиш на натревар. За Коби да го кажеш тоа е тек уште поглупаво за било кој што ја следи НБА во последниве 15тина години... па момакот барем 10-тина години по ред го бираат за напосакуван играч кога се решава утакмицата.

А и што да мериме и да споредуваме кога едниот има СЕ а другиот нема НИШТО? (y)

2vvje2v.jpg
И сега ја да задржам критериом?
:sarkazam:

искрено стварно нема поента дискусијава за коби-леброн.. Јасно е дека сум за бостон али искрено нема да се замарам и да го бранам противникот на мојот најголем непријател.. Мое мислење е дека Леброн нема никогаш да го престигне леброн, освен можеби во поени. Леброн не е достоен да решава натпревари ако не може да се наметне како вистински лидер.. Дечкото нема победнички менталитет, а од друга страна можам колку сакам да го мразам коби али реално кажано дечкото е шампион и му симнувам капа...

Како можи Леброн да е светлосни години понапред од Коби, кога се гуши кога е најважно. Ако најдобриот играч се губи и се треси во последната четвртина кога се крши натпреварот, тогаш тие послабите од него што прават? Се губат две четвртини? А тие средните се губат цела утакмица?

Пазете со тоа најдобар зборот.

...

Истокот е таман според мене. Можда само Милвоки си можел да ги ставиш една или две позиции погоре.
За Западот Клиперс се превисоко за мој вкус. Нагетс се непознаница но јас сепак сега за сега би ги оставил во плјоф конкуренција на место на Јута. Хјустон ќе бидат подобри од Минесота и Феникс.

Во однос на индивидуалните награди јас би прогнозирал Кемба Вокер за руки на годината, Споелстра за тренер на годината и Деандре Џордан за играч со најголем напредок... За другото се сложувам со твоите пикови.

верувај ја ако сакам можам до утре сабаље да ти враќам и да ја напнувам, ама имам си поважни работи и уште еднаш ќе кажам. ти како шо гледам не си разбрал поентата на оваа расправија. секоја чест за прстените на коби ама ние не думаме за тоа тука. ние думаме за моменталната состојба меѓу коби и леброн. а тоа е дека леброн (како шо беше кажал некој) е светлосни години пред коби моментално. сега ќе речете дека се вадам или шо ти знам. ама те последната сезона, оти коби не можеше да мрдне против мајами во регуларниот дел а џејмс ги потопи лејкерси, оти коби беше збришан од далас ?? нели коби беше најдобар...хехе

Што тоа ти „думаш„ мислам ни сам не си сигурен... тешки глупости лупаш, искрено би требало да ти е срам да пишуваш повеќе тука. Да те подсетам:
он (Коби) не може да направи бунари така, because he CHOKES, во такви утакмици и неможе ни да шутне
Не знам каква кошарка си гледал ти во последниве две децении, ама НБА изгледа не си гледал чим успеа да го напишеш ова погоре.

Тоа што цитираш резултати од регуларната сезона и што тропаш зелени дека Коби бил одговорен за поразот од Далас во плејофот, уште повеќе те покажува во вистинска слика: Ти момче (бајаги младо изгледа), појма немаш од НБА!

Само деца, слепци и интелектуално предизвикани особи можеа да не успеат да видат што се случуваше во дуелот Лејкерс-Маверикс. Да те просветлам малку, ако се напрегнеш можеби ќе успееш да разбереш.

Рик Карлајсл ги удри ЛА таму каде беа најслаби, кецот -плејмејкер бек позицијата и одбраната на пик-енд-рол во плејмејкер-центар/вис.крило варијанта. Тоа што ги имаше вистинските алатки за таа замисла, секако помогна во успешноста на реализацијата.
Го имаа Џејсон Кид за искусно, одлично и интелегентно егзекутирање на пик-енд-ролот и малтретирање со пост игра на противничкиот плеј ако истиот успее да остане на него во одбрана на пик-енд-ролот. И уште поважно го имаа Бареа за молскавични слаломи под кошот, во разните шанси кои испаѓаат кога 35годишен плеј треба да чува 10-15 години помлад и трипати побрз плеј во одбрана на интелегентно изведен пик-енд-рол.
Секако да не го заборавиме Новицки на другата страна од пик-енд-ролот.Еден од најдобрите реализатори во пик-енд-рол... комплетен играч кој нема ниедна слабост во нападот.

Со оглед на глупостите што ги напиша -воопшто не ја разбираш играта и најверојатно пак не ти е јасно што зборувам.
Затоа еве да илустрирам со слики и со стрелки, и накрај со видео.

Активен си на темава за НБА па верувам дека ја сакаш играта, затоа и се потрудив да те едуцирам... ако и покрај ова не разбереш ништо, тогаш за тебе нема надеж.

Dallas Mavericks
Much like Doc Rivers, Rick Carlisle likes to use deception to help create openings for his players. With Dirk out of the game here, this is a great example of using deception to get an open shot.

The play starts with Jason Kidd bringing the basketball up along the sideline. As this happens, Tyson Chandler flashes from the block to the elbow, looking for the basketball.

Once Chandler gets the pass, Kidd cuts off of him, as if he is going to receive a handoff.

That isn’t his intention though, as he instead sets a screen for Jason Terry, who is at the top of the key. Terry comes off of the screen and runs right to Chandler, who hands the ball off to him.

Because Andrew Bynum didn’t know who was going to get the handoff, Terry is able to rise up and not worry about Bynum’s help because it was coming late. Here is the play in real time:
Watching the tape live, you notice how confused the Lakers’ defense is here. That confusion results in a wide open jumper for Jason Terry.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom