NBA PlayOff 2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Хммм ако Ален, Пирс и Гарнет играат на своето ниво, многу е веројатно дека Лејкерс ќе изгубат. Но пак Лејкерс се далеку поубедлив тим во плеј офот, имаат само 3 порази наспроти Бостон со 8.

Многу разлика ќе направи стратегијата и тактиката на трењерите. Сега на една страна го имаме идниот Hall of Fame-ер Фил "Zen Master" Џексон со 9 титули наспроти Док Риверс. Не треба објаснување кој е подобар нели :)

Тешка серија но сакам и се надевам титулата да остане на Запад.
али лејкерс ако одиграат на своето ниво тешко дека ќе изгубат лејкерс ми изгледаат подобро у подобра форма се а бостон на моменти играа многу слабо на почеток и сеа со детроит на една две утакмици одиргаа слабо а лејкерс од почеток до сеа играат константно имаат многу добра тимска игра тоа е најбитно а и кога не им иде тука е увек Коби и плус лејкерс се многу поискусни со Фил Џексон наспроти Док Риверс и Коби Брајант има многу вакви финалиња а Кевин Гарнет нема големи утакмици го глеав вчера у прво полувреме играше многу слабо само 4 поена

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
*By MaN*

Timot na BOSTON e napraven za titula posle 1987,
sega da ja zemat,GARNETT i ALLEN se tuka zaedno,
so "The Truth" PAUL PIERCE,za prvo nivno Finale,
koe mislam deka sega ke gi gledame vo vistinsko,
svetlo so pravo lice i zelba za taa prva titula,
za Boston se znease deka ke go igra uste koga,
go donesoa KG dilema nema,za L.A.da ne kazam,
iznenaduvanje,"trebase "Amare so Phoenix ama nisto,
deka ke bide cudo ke bide,8 svetsko cudo,sega da
go vidime Gasol koj vo Ohrid za mladinsko prvenstvo,
kaza deka idol mu e GARNETT,samo da vi kazam,
znate kako ke bide kako so RASHEED WALLACE,
ke nema ni trak ni glas ke bide izguben e taka,
ke go ima samo #N1 igracot GARNETT,gi gledam
rabotite 50-50%,koe eiskustvoto so Farmar,Vujacic,
Walton,Turiaf...kako moze da se poiskusni od,
Cassell,Posey,Brown,titula ima Posey,Finale Cassell,
kaj se deckite cto se inatea deka Boston nemalo da,
igra ke igral Pistons,neka im stoi neka ucat od MAN,
malku NBA ke im treba,gi imase i drugi takvi,nema veza,
samo si priznavam deka ocekuvav AMARE-KG,nisto od toa,
cudo,ke ispadne L.A. da zavisi samo ok BRYANT,se od nego,
ke savisi na site utakmici,zanam edno ma se ostavam bukvalno,
deka ova e 19 titula vo vetrinite na BOSTON,ili prvo pa masko,
za BIG THREE,tolku od moeto gledanje i so SRCE podrskata,
za Boston za 19 titula da napravi Come Back in BOSTON,
nekoj ke rece ne bidi siguren MAN,eve se od mene se deka,
e titula,ke vidime site so prvata utakmica koja zapocnuva vo,
GAME 1 Juni 5 vo 3:00 po nase vreme LIVE na MTV;
GAME 2 Juni 8 vo 3:00 po nase vreme LIVE na MTV ;
GAME 3 Juni 10 vo 3:00 po nase vreme LIVE na MTV;
GAME 4 Juni 12 vo 3:00 po nase vreme LIVE na MTV;
GAME 5 Juni 15 vo 3:00 po nase vreme LIVE na MTV;
GAME 6 Juni 17 vo 3:00 po nase vreme LIVE na MTV;
GAME 7 Juni 19 vo 3:00 po nase vreme LIVE na MTV.
Toa e toa cto ke ne ocekuva naredno i zavrsno sezonava,
edno golemo BRAVOS za MTV,sekoja ces i samo napred,
za kraj se nadevam deka ke ima SEDMA i deka e BOSTON,
noviot sampion, !!!!! I LOVE THIS GAME!!!!!

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Фишер - Рондо --> Мислам дека искуството тука ќе биде многу битно, Фишер ги имаше најтешките дуели и ги помина успешно(мислам на Ајверсон,Дерон Вилјамс и Паркер).

Коби - Ален --> Тука се знае кој ќе доминира. Коби беше избран за МВП за неговата игра во регуларната сезона, а сега во плеј офот игра многу многу подобро...направете ја вие математиката.

Радманович - Пирс --> Тука е главниот проблем за Лејкерс...ова е мисмеч. Пирс е далеку подобар поагилен, поубоит, добар дефанзивец, мислам дека Пирс ќе биде многу голем во серијата.

Перкинс - Гасол --> Од кога Гасол ги помина дуелите со Кемби, Бузер и Данкан, ова не треба да е ништо ново за него...очекувам да биде подобар во овој меч.

Одом - Гарнет --> Одом е добар, ама сепак Гарнет е Гарнет. Најдобриот дефанзивец во лигата, солиден исто така и во нападот, неговото лидерство не може да се негира.

П.С Мислам Ариза може да го чува колку толку Пирс. Еве го и во напад(мојот најдобар момент во сезоната).

Ариза слам данк преку Грент Хил :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
*By MaN*

Malku i za TREVOR ARIZA - College:UCLA,i samo 22 godini,
pocna vo New York Knick,koj potoa bese trejduvan vo,
Orlando za Steve Francis,za potoa da bide kon sredinata,
na ovaa sezona trejduvan za Maurice Evans vo Lakers,
3 sezoni vo NBA,toa e nakratko za nego eden fantasticen,
pred se DUNK igrac so odlicen skok,i moj naj omilen igrac vo,
L.A.Toj DUNK a i taa utakmica koja bese Bosikna utakmica,
mi je edna od naj dobrite cto sum gi gledal do sega,a i potegot,
na kraj na poluvremeto na Kobe,fantasticen DUNK cela utakmica,
bese nesto cto licese na pravo praznicno uzivanje i za nas vo Evropa.
PRVITE PET NA: LOS ANGELES LAKERS se:
Derek Fisher;Kobe Bryant;Radmanovic;Lamar Odom;i
Pau Gasol
PRVITE PET NA:BOSTON CELTICS se:
Rajon Rondo;Ray Allen;Paul Pierce;Kevin Garnett i
Perkins
Analizite gi ima Perfecto pogore pa ni ostanuva samo da uzivame,
vo dvete odlicni ekipi vo edno za pamtenje Finale za sekogas,
MTV e kanalot povtorno ke recam golemo BRAVOS i samo napred.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I LOVE THIS GAME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
Ќе има тука 7ми меч. Според мене фаворити се Лејкерс. Некако полесно стигнаа до финалето, по искусни се и го имаат Фил Џексон како тренер кој има 10 шампионски прстени. 6 како тренер на Булс, 3 како тренер на Лејкерс и 1 како играч во Никси.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
OKI_MAN celata analiza na boston i toa deka ke tepaat ti se sveduva na alen pirs i garnet a kaj se drugite?treba da imas timska igra da ima hemija kako lakers zatoa tuka ja gledam prednosta na lejkers a i kaza deka igra samo bryant siguren si u toa?igraat SITE malce glupavo razmisluvas za lejkers cim gi pominaa SAN ANTONIO znaci dobri se i toa mnogu izglea ne si gi gleal mnogu lejkers mislam i boston se mnogu dobri ali ja nemaat taa igra kako lejkers se znae koj e majstorot za plejof - PHIL JACKSON on znae kako treba da zeme titula

p.s MALEFACTOR pozdrav od faca:) tuka brat mu

mALEFACTOr

..:[iluzionist]:..
Член од
30 април 2007
Мислења
512
Поени од реакции
24
OKI_MAN celata analiza na boston i toa deka ke tepaat ti se sveduva na alen pirs i garnet a kaj se drugite?treba da imas timska igra da ima hemija kako lakers zatoa tuka ja gledam prednosta na lejkers a i kaza deka igra samo bryant siguren si u toa?igraat SITE malce glupavo razmisluvas za lejkers cim gi pominaa SAN ANTONIO znaci dobri se i toa mnogu izglea ne si gi gleal mnogu lejkers mislam i boston se mnogu dobri ali ja nemaat taa igra kako lejkers se znae koj e majstorot za plejof - PHIL JACKSON on znae kako treba da zeme titula

p.s MALEFACTOR pozdrav od faca:) tuka brat mu
Оoo, поздрав дида. :)

btw еве како гласал цел свет на nba.com

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
:eek:ftopic:
Ке може некој да го постира македонскиот блог за НБА ?
Никако неможам да го најдам...:toe:

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
majstorot za plejof - PHIL JACKSON on znae kako treba da zeme titula
Он знае а ќе знае и кој и да е на негово место. Не е ништо посебен тренер Џексон. Уствари не го ни сметам за добар тренер. Кога он водел тим шо нема некој од најдобрите играчи во лигата??
Во Чикаго,Jordan , Pippen,Rodman,Kerr...Во Лејкерс Коби ,Шек, Хори,Фишер,Фокс на времето,сега коби и Гасол.
Не е тешко да ти дадат готов тим и да те стават за тренер.Имаш една или повеќе ѕвезди? Остај ги сами нека си играат ти само кажи си мислење. тоа е е се шо праи Џексон.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Он знае а ќе знае и кој и да е на негово место. Не е ништо посебен тренер Џексон. Уствари не го ни сметам за добар тренер. Кога он водел тим шо нема некој од најдобрите играчи во лигата??
Во Чикаго,Jordan , Pippen,Rodman,Kerr...Во Лејкерс Коби ,Шек, Хори,Фишер,Фокс на времето,сега коби и Гасол.
Не е тешко да ти дадат готов тим и да те стават за тренер.Имаш една или повеќе ѕвезди? Остај ги сами нека си играат ти само кажи си мислење. тоа е е се шо праи Џексон.
D'antony ги имаше Стадемаер, Неш , Раџа Бел, Грент Хил, Леандро Барбоса па пак отпадна во првата рунда.

Тој готов тим(како што го нарече) треба да се тренира, во тој готов тим секој треба да си ја пронајде својата игра и својата позиција. А кој помага за тоа? Тренерот. Тренерот исто така треба да направи атмосфера за играње и за тренирање. А кога сето тоа ќе се постигни - доаѓаат резултатите и победите. А во кој се победите и титулите - Фил Џексон.

Плус сите знаеме дека таленти како Џордан или Коби е многу многу тешко да се тренираат,стално ја превземаат играта во раце, стално мислат дека се најдобри, такви играчи да имаш е меч со две острици.

Еве ЛА лани отпаднаа во првата рунда, Коби беше добар да , ама тимот пак отпадна.

За човек што има 10 титули а можно е за 2 недели и 11 да кажеш дека е лош тренер за мене е апсурд.

П.С Не е само Џексон тренер на Лејкерс, тука е и Абдул-Џабар(кој работи исклучиво со Бајнам), Меџик Џонсон, Брајан Шо...затоа тој готов тим не е така како што изгледа.

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Абе ок. У ред си е тоа се. Ама се знае кој кај игра. Гасол под кош коби си игра кај сака и никој не муможе ништо.
Ама еве ајде следнава година Џексон ги превземе.....шознам Бобкетс или Мајами, Никс...некој таков тим. Е тогаш ако успее да има позитивен скор на крај на сезона ќе признаам дека е добар тренер. Нека ги мотивира нив,нека ги тренира нив.
на Рик Карлајл ти текиња шо напраи у Детроит коа дојде? Е тоа е добар тренер според мене.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Јас не се сомневам дека Џексон пак ќе направи добар резултат со Шарлот или Мајами. Ама едноставно тоа не е негов стил. Џексон е човек за титули.

Наједонставен пример еве земи ги прославите на Бостон и Лејкерс по победите со Детроит и Сан Антонио.

Док Риверс плачеше од радост додека прославуваше затоа што неговиот тим стана најдобар на истокот, а Фил го немаше воопшто на прославата на Лејкерс. Фил веднаш почна да работи, да мисли на финалето затоа што тоа е тој,победа во финалето е работа на што тој би се радувал, иако ќе го прави по 10-ти пат.

GO PHIL!

П.С Кога сме зборуваме за тренерите Детроит го отпушти Сандерс :)

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Ееепа фала богу више. Крајно време беше. Ако треба да се бара кривица у некој тогаш сандерс е чоекот.
А за прославиве...Можда отишол пак со ќеркава на газдата на Лејкерс бе... Си ја имаат они. Да не се земаа? хехехе

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Ееепа фала богу више. Крајно време беше. Ако треба да се бара кривица у некој тогаш сандерс е чоекот.
А за прославиве...Можда отишол пак со ќеркава на газдата на Лејкерс бе... Си ја имаат они. Да не се земаа? хехехе
брат ако Фил Џексон не е добар тренер за тебе кој е тогаш?Давитков?:)
а што викаш дека увек тренирал готов тим и пишуваш за шарлот и мајами да ги тренирал што ќе направел ете и они имаат звезди у екипа кај шарлот е крис пол кај мајами вејд и шек(више не али кога беше земаа титула ) и ете и они стигнаа далеку бегај врска немаш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom