NBA Finals 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .
Јас искрено ви се восхитувам на еланот кој го имате за да го пишувате ова.....алал ви вера, цели две години да се расправате.....

де просветли ме каков е тој МВП на плејоф :pos::pos:
тука ние неколку сме го хејтале Коби а он бил добар играч
а вие шо праете со Џејмс ??? или тоа не се смета оти Коби имал подобра кариера од него :pos:
најголемите хејтери на Џејмс се кои други ако не Лејкерџиите

Финале де, се разбравме важно. :)

Да не бидам разбран погрешно, нит се палам на Коби, нит на Џејмс. Нит сум за Мајами, а уште помалку за Лејкерс.

Ајде бостон <3

Само да напоменам, како што е почитуван Дерек Фишер во американската кошарка така не е почитуван никој, нит Коби нит Леброн. Мислам дека сфаќате од кој аспект зборам. Зборам како правилен спортист кој служи како пример за помладите, како фер плеј човек, како прав џентлмен. Не за џабе е претседател на унијата на професионални кошаркари кои доаѓаат од НБА(мислам дека оваа година се откажа од таа улога, после лок аутот), башка мислам и дека два факултети има завршено. А титулите на Коби сигурно дека не се негова заслуга, таа припаѓа на цел тим. Исто како што Џордан не освоил сам титули, исто како Лери Брд и остали шампионски момци.
П.с. „екаконе“ ти гарант си дете на први братучеди, друга логика не гледам јас...

Абре ни Брајант, ни Џејмс, Д Роуз ис д ман! :icon_lol:

Не озбилно, штета шо повредите го уништија, најдобар НБА играч според мене. Булси ќе беа само просечен тим во НБА без него (се виде и со Филаделфија дека не можат без него, дури и да одеа понатаму, рутинирано ќе изгубеа од Бостон). Тој буквално сам ги носеше Чикаго две години во западот прво место, за разлика од ЛеБрон кој ги има пред се Вејд(или обратно Вејд го има Џејмс) и Бош, и пак Булси беа пред нив регуларниот дел на сезоната. Е тоа шо изгубија во плејофот лани е само заради (не)искуството на Роуз.

Се на се, ако игра како пред повредата Роуз другата сезона, уште многу време ќе чека Џејмс за прстен (ако не освои ова година). (y)

пс. Добар линк за Бостон - Филаделфија.

Се надевам Lakers отпаѓаат вечерва...
Ова колку да се запишам во темата :D

Aма бедна кошарка, мајко мила. Бостон нема никаква одбрана, а Филаделфија незнае да искористи, им се тресат рацете, загубени топки колку ти душа сака.

онтополик

403388_441160392579157_367810133247517_1531270_672738411_n.jpg

:pos:јако е.

Офтопик

Вчера глеаше ли некој Мемфис ? Судииве како ?
Вечер глеа ли некој Селтикс, слабо некако првово полувреме, овие шлепачкиве бројки ќе испаднат сјебан залак сезонава, или па не.

Бостон со 5 поени негатива го завршија и првата четвртина и сега втората (полувремето).

Некако премногу опуштено играат, кога ќе запнат прават добра серија ама кракто им трае. Мислам дека ќе победат.

Лејкерс да победат ќе биде добро.

Ни „о“ од одбрана не играат вечерва, посебно Пирс, ептен му пушта простор на Игудала. Овие -5 се премија, да играа со некоја подобра офанзивна екипа, ќе примеа 60+ досега.

Гарнет ги држи во игра, а немаат душа за да се вратат брзо во одбрана, ниту па Рондо, а камо ли за другите. :icon_mrgr:

Не е само тоа. Во скок ги јадат како циган мрсул. Затоа нејќев да играат со Чикаго, ептен ќе доминираа под кош.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom