NBA Finals 2012

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Аииииии што се десило у пм, затоа ја сакам НБА, Клиперс само ради пресвртов заслужува прогрес понатаму и мора да го искористат овој morale booster што го добија сега, oд друга страна и Мемфис треба да го јадат со оглед дека изгубија на катастрофален начин за нив, недозволиво е ова во плејоф кога имаат предност од домашен, абе уште 100 утакмици со ист тек да изиграат 100те ќе ги добијат, доволно кажав за епик пресвртов, браво за клиповиве.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ова на Рондо му е втор пат сезонава ако не се лажам како бутка судија. Тоа е најголемиот проблем со него многу голем инат е тоа го има изјавено и Риверс дека многу често Рондо не го ни слуша што му кажува он. Па не му е прва сезона у НБА треба да знае попаметно да игра, Бостон може лесно да ја добие серијава. Со слаба партија од Пирс и до негде Гарнет пак се држеа. Најстрашното е што имаат само 4 поени од клупаo_O

Член од
9 јули 2008
Мислења
256
Поени од реакции
75
Незнам кој ја гледаше цела Мемфис Клиперс. Рандалф многу слабо изигра во нападот сам од под кош неможеше да ја префрли преку прв обрач, ама па овој Батлер нешто фрактура на рака... Ќе видиме следните утакмици ќе биде интересно и се надевам Мемфис ќе тепаат на крај.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Епа ај тие што тепаат 40 разлика нека играат од 7 а тие што се решаваат у последните секунди у 3 и 30. Златна Замунда фул хд си ги глеам сеа м м м.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Не ми се пишуваше вчера, затоа што се изнервирав и можев све да испокршам дома.
Да ти ебам глупиот тренер, 20 разлика последни 12 миниути, а он цела четвртина ги играше резервите кои btw врска немаат.
У пичку материну да иде.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Жал ми е за Никс и Булс, ептен лошо ќе поминат а заслужуваат повеќе...

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
абе шо е ова само 1,20 за победа на индијана денеска?
очекував барем 1,50...

Член од
9 јули 2008
Мислења
256
Поени од реакции
75
Не ми се пишуваше вчера, затоа што се изнервирав и можев све да испокршам дома.
Да ти ебам глупиот тренер, 20 разлика последни 12 миниути, а он цела четвртина ги играше резервите кои btw врска немаат.
У пичку материну да иде.
За Мемфис си?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
За Мемфис си?
За нив и неколку други :)

Денес очекувам многу поголем отпор од Њу Јорк. Не ми се верува, дека пак ќе гледаме blowout. Индијана исто треба да тепа. Ќе биде интересно во Оклахома, очекувам тесна утакмица и можеби победа на Далас.

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
Ја не можам се уште да се поверувам што се случи на мојата
омилена серија во прво коло на " PLAYOFF-ov "." MEMPHIS-L.A.
CLIPPERS ",градот на " ELVIS PRESLEY " и најмалку битно.
Преполниот " FedExForum " до последно место,една страшна
игра на искусниот домашен тим водство од 27 поена,а што се
случи во последната четврта четвртина,26-1 или 8:00 минути домашниот тим без кош,ја сум се уште во шок,и публиката а како ќе се опорават играчите до Среда вечер останува да видиме.Се надевам дека ќе ми оди на " TV "цела
серија благодарение на " M.GASOL и Canal + DEPORTES ".
Какво деби во " PLAYOFF-ot " за " BLAKE GRIFFIN " ја лично
сметам дека нема да го заборави воа деби цел живот,треба
да му се заблогодари на " NICK YOUNG и REGGIE EVANS ".
Каков почеток на 2012 " PLAYOFF " што ли следува,лудило.
Потајно се надевам со надвор од " PLAYOFF " на " ROSE " поради повреда нормално,ја очекувам да " PACERS " играат
во " FINALE " на исток,не ја гледав 1 -та утакмица ако е пораз не ме плаши оти " DWIGHT HOWARD D12 е OUT",ја најавуваа 4-0 за " INDIANA " ќе видиме вечер," OKLAHOMA-
DALLAS " " is next " драма за секоја педа на теренот.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
аууууу кој камбек направиле клиперс :cuc::cuc::cuc::cuc:
очекуваше се дека ќе биди најинтересениот дуел во првата рунда ама не до волку. следев скорот до пред полувреме, и викам ова ќе биди класичен "blowout" со 30 разлика. денеска станувам гледам камбек направиле клиперс :eek: и то од 27 разлика се вратиле од мртвите :eek:
оваа утакмица ако не им даде висок морал и самодоверба на клиперс, незнам друго шо ќе им даде. секоја чест :cuc::cuc: дур сеа ќе биди интересна серијава

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.028
Поени од реакции
1.147
Жал ми е за Никс и Булс, ептен лошо ќе поминат а заслужуваат повеќе...
Зошто Булс лошо ќе поминат ? Тоа што Роуз нема да игра не мора ништо да значи . Булс играат тимски , од клупата играчите постигнуваат многу поени секој натпревар , а дали е така во Мајами , сигурно дека не е така со клупата на Мајами . Впрочем Булси ги победија сезонава Мајами баш без Роуз , играат Булс цврста одбрана и не примаат премногу поени исто како и Бостон , и да не заборавај Том Тибодо е класа тренер за Споелстра . Лани во финалето на Источната Конференција баш Роуз изигра неколку напади себични и безпотребно силуваше на моменти со нерезонски шутеви на кошот на Мајами , наместо да додаде , и тоа можеби и ги чинеше елиминација Булси лани од Мајами , а Ватсон и Лукас нема да силуваат со нерезонски шутеви , и ќе додаваат . Плус Денг е способен да го чува Џејмс , па ќе го видам тој крал што ќе направи во 4 четвртина со Булс . Играчите на Чикаго ќе играат сега и мотивирано за својот повреден соиграч , не заборавајте на тоа . Булси се далеку од отпишан тим .

Член од
4 јануари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
79
za ovoj duel navistina nemam favorit i ne mi pravi mnogu merak,a i za dvata tima nemam nekoi posebni simpatii, osven sto mi e merak sto se vrati Gilbert (krivo mi e coekov kako potona u NBA, ne deka bi bil golem faktor, kojznae ?!)

Memphis Clippers utakmicava beshe po sablon na Dallas Portland 4th game minatata godina u prvata runda, koga Dallas epten padnaa( a i ke se pamti kako posledniot dobar performans na Roy u playoff), duri i nesto po EXTREME so ogled na prokockanata prednost (jas mislev toa na Dallas sto im se sluci, poloso nemoze da bide...........arno ama ...........)

generalno ili potocno do 95-71 rezlutat na 8.01 pred krajot (i koga ni pistol da mi stai nekoj na glava ne bi mi padnalo na pamet PRESVRT), ova beshe KATAsTROFALNA PARTIJA NA Clippers. Dvata tima ko da si gi smenija ulogite uste od pocetokot i igraa igra koja ne beshe tipicna za niv !! ZOSTO??!!!! >>>>>>>>

>>>>>>Memphis otvorija epten dobro, bea mnogu rastrcani, motivirani (dali domashniov teren i euforijava) i pred se vo odbrana prvite 3 cetvrtini im pravea mnogu problemi na Clippers, mislam stavrno epten bea procitani Clippers do toj stepen sto ne se znaeshe koj e Paul a koj Blake. Osobeno vo prevzemanjata i postavenosta na igracive Memphis, ne im dozvoluvaa na Clippers otvoreni sutevi za 3, vprocem i Clippers imaa samo 2 trojki do 3 cetvrtina a poznavajki faktot sto Clippers stvarno znaat da rasplalat i da dominiraat za 3 (barem protiv Memphis) a i ako toa ne zapali ..........ke IZGORAT brgu..........i normalno toa i se slucuvase

sekoja cest na odbranava vo pogolemiot del, Clippers bea ko paralizirani.Gi prinuduvaa na mnogu greski, osobeno ja nemam gledano taka dobra odbrana protiv Paul (coekov pola od topkive na Clippers izgubeni bea negovi !!!!!!!), mnogu dobro uspeaja da go izoliraaat i da go otcepat od timov na Clippers........da go namestat za linci u napad (ko magare beshe na momenti Paul).....gi nemashe onie prodori negovi, precizni dodavanja za cepelin, pick n roll situacii jok............se zatvaraa Memphis idealno..............drugive igraci pa na Clippers ko da gi goltna zemja.......Mo, Randy, Butler........aber nema ni 3 ni 2 ni slobodno................konfuzija i izgubeni topki so lopata da rines kaj Clips...............abe gi izedoa ednostavno clippers.......i navistina bev epten iznenaden so perfekcijava na Grizlies

Memphis, od drugata strana pak, vo napadov igraa epten ne tipicno za niv. Eden od najslabite timovi vo pogled na sutot za 3, kade realno ne samo sto oni ne preferiraat igra toj stil, so mnogu isforsirani sutevi za 3 tuku i nema dobri suteri vo timov za 3, kolku i da gi barash (zatoa i Gilbert so toj pamet go zemaa, da podobrat neshto vo toj segment). I memphis se meraklii za igraa vo reket, na vlezovi , a i imaat fizicki jaki igraci ko konji na koi im odgovara taa igra(Gay, Randolph, Mayo, Gasol)
Vo pogled na sutot za 3 e epten iznenaduvanje : 11 trojki so recisi 70% efikasnost e nesekojdnevna pojava........a sekako i imaa dosta dobri proigruvanja i finishi pod kosh koj zavrshuvaa i so zabivanje.

a i Memphis gledano od istoriski aspekt pa nikogash nemale oni dobri suteri za 3.........t.e........slabi bile generalno vo toj del (pa duri i periodot koga bea glavni igraci Gasol stariot i Navaro........Navaro im beshe najdobar suter) a i zatoa i nemozea da ja pominat ni prvata runda od play po DEFAULT !!!!!!

...............i taka stignuvame do 8 min pred krajot so 24 razlika..........................pa dobro be zosto Memphis tolku brzaa da gi zavrshat napadive poslednava cetvrtina???!!!!!..........plus na tolkava razlika igraa ko pod pritisok, ko oni da brkaat 30 razlika a 7 utakmica od finale (i zivotot im visi na konec) i normalno eden kup greski napravija.....................a i na tolkava prednost mi pucaat zgora na se trojki ??! ........aloooooooo

pa teoretski gledano, koga imash tolkava razlika celata utakmica se sveduva na TIME menagement.........u praksa samo cekash da pomine vremeto, pa kolku i da promashuvash i da ne dadesh bukvalno eden kosh do krajot (sto i se sluci) samo da ja drzish topkata do kraj (makar i da ne upatish udar so istekot na sirenata) ednostavno nema vreme.....ti godi i ti kape vremeto vo tvoja polza...........duri i protivnickiot tim da raspaleshe za 3 (primer da im svirnea 7-8 trojki po red za 4-5 min razbiram........AMA TOA NE SE SLUCI !!!!!!)

nemash samo tolku napadi za 8 min da organizirash i da skinesh 24 poeni..............i Young zavrshi rabota, koga trebashe i u bonusot vlegoa Memphis i na zdravje.................Poslednava cetvrtina ja ne znam sto gi sovetuvashe trenerov Memphis, a pred toa epten so taktikava gi kinea Cllipers...............i MELTDOWN na krajov !!!!!!!

da Randolph ne izigra neshto psebno ama ne ja gledam kaj nego vinata ili pak mnogu slabiot procent od slobodni 60% (i drugive ne bea sjajni)

ovaa utakmica kako ke ja progoltaat Memphis ne znam (i Dallas ja posraa taa so POrtland , pa mozebi i taautkamica im gi otvori ocite pa na krajot sepak site gi zgazija i stanaa sampioni) ali znam deka so vakva igra losa Clippers mnogu tesko........a zemmaa bitna utakmica na gostinski...............vremeto ke kaze dali Memphi ke gi ojaca ovaa katastrofa ili ke klapnat psihicki !!!

definitivno ovaa e najgolem comeback, ne radi faktot sto nekoj se vratil u playoff utakmica d 27 poeni, tuku ushte poveke sto za 8 min se prokockaa 24 razlika i se kosi so site zakoni na FIZIKATA !!!!!!!!!!!

vo prvata utakmica od prvata runda za ovaa sezona bilo pisano Memphis prvi da go degustiraat KAJMAKOT koj ispadna epten gorcliv !!!!!

ajde

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
рондо една утакмица суспендиран :mad: фак, оваа може да биде клучна утакмица. нека се испоебат и судии и све

Kajgana Shop

На врв Bottom