NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Lamarcus Aldridge
@aldridge_12
I'm happy to say I'm going home to Texas and will be a Spur!! I'm excited to join the team and be close to my family and friends.

Олдриџ и официјално у Спарс 4г / 80м
Данте Канингем 3г/9м останува у Пеликанс
Бисмарк Бијомбо 2г/6м у Репторс
Дерик Вилијамс 2г/10м у Никс
Си Џеј Вотсон 3 г/ 15м у Меџик

Џереми Лин у Далас најверојатно ќе иде и тоа бил спремен да игра за многу посиромашен договор од тоа што му нуделе другите екипи, причина бил добар другар со Чендлер Парсонс.
Овој Парсонс бил еден од главните регрутери за ДеАндре, типов кој ќе се пензионира слободно може да стане ГМ на некој тим, има да прае растур !! :)

Далас повторно направи конкурентна екипа, баш се надевав дека ќе паднат и тие како Портланд и ќе можи Јута сигурно да игра плеј-оф вака сега на хартија ќе има мртва трка мегу Јута и Пеликанс за 8мото место. Сакраменто мислам дека нема ништо да направат, не ми се верува дека Карл ќе ги склопи сите играчи.
Уште еден атлетски играч од клупа им треба на Кингси и 8-мо не им бега. Или Смит или Лу Вилијамс ќе го земат, ја би го таргетирал вториов, по дисциплиниран е. Али еден од нив 100% е, знам како размислува Дивац.

22 февруари 2012
8 јануари 2015

Колку сум пренајсреќен :D. Мислам дека го собравме најдобриот слободен играч во овој трансфер период. Ма да мора да признаам дека подеднакво ми е жал за судбинава што ги снајде Портланд. Ептен симпатична екипа ми беа последниве 2 сезони.

Баш
11709442_10155730974180277_6166153373278000034_n.png

Многу глупа работа вака да ти се случи, играч на франшизата да ти избега од тимот и тоа за помалце пари. Истото и со Денадре. Некако ептен глупо ќе ми биде како фан да се случи вака со моиве Чикаго, не паметам некој вака да избега од екипата. Клиперс се готови а богами исто и Портланд. На Лилард можат уште сега да му дадат скоринг тајтл за наредната сезона, има да шутира по 30 на утакмица типот. Портланд ми е втора екипа после Чикаго и ми беа ептен симпатични, многу ми е криво вака шо го заебаа Лилард :/

Не можам ништо да му замерам на Олдриџ, посебно не после одложувањето на операцијата за да помогне на тимот. Уште некоја година ќе биде во топ форма и го разбирам што сака да игра во тим со големи шанси за титула, а плус и во родната држава. Со тимот од лани Портланд беа плејоф тим али не со шампионски потенцијал, а со договоров на Лилард, и да останеше Олдриџ ќе мораше некој да си иде. Очигледно јасно им било дека ЛА напушта и одма тргнаа со реконструкција. Моментално ростерот е млад, многу атлетски, има некој талент, али е доста слаб. Пари има, е сеа остануе да се види кого ќе земат и шо е определбата, да се танка или не. За жал ми мириса на првото(или праеле место за ЛеБрон, мислам уште не потпиша со Кливленд:D). Јебига, ми се распадна тимот али продужуеме, тоа е...

Иначе баш ме интересира како ќе се вклопи Олдриџ на тимскиот стил на Спарс, или можда обратно ќе биде.. зашо Олдриџ 70% од кошевите сам ги работеше, 30% му беа од пик енд поп со Лилард воглавно...

Lamarcus Aldridge
@aldridge_12
I'm happy to say I'm going home to Texas and will be a Spur!! I'm excited to join the team and be close to my family and friends.
Многу ја издолжи сто ке му фалеше да потпише за лејкерс хехе се вракал дома... ај да го видиме со ке направи со спарс

Одличен потег на Лејкерс е носењето на Рој Хиберт.

Хиберт пред некоја година беше мегу најдобрите центри се надевам ке потпише со лејкерс

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom