NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
The Toronto Raptors have acquired Lou Williams and Bebe Nogueira from the Atlanta Hawks for John Salmons.

Кога нема да привлечат ни еден јак фри ејџент ќе си останат со курот у рука на крај Хокси...
Најверојатно нема ни Салмонс да го задржат, пошто платата му е незагарантирана годинава и место 7 милиони имаат опција да му го одкупат договорот за 1, што најверојатно и ќе направат...

А Уџири уште еднаш покажа каков мајстор е ....

The Toronto Raptors have acquired Lou Williams and Bebe Nogueira from the Atlanta Hawks for John Salmons.

Кога нема да привлечат ни еден јак фри ејџент ќе си останат со курот у рука на крај Хокси...
Најверојатно нема ни Салмонс да го задржат, пошто платата му е незагарантирана годинава и место 7 милиони имаат опција да му го одкупат договорот за 1, што најверојатно и ќе направат...

А Уџири уште еднаш покажа каков мајстор е ....

Па не е баш така.Торонто добија 6-man во Вилијамс кој имаше тешка повреда и лани не играше како што знае.Прашање е колку ке им помогне а плата му е 5.5 милиони.Атланта сигурно рачунаат дека од слободните агенти ке земат подобар играч на таа позиција.Исто два пика земаа еден шутер и центар кој ке се развива како Ногуеира така да не губат нешто само се растеретуваат со плати.Вилијамс ке видиме како ке игра во Торонто.

Првите 3 потписи паднаа на првиот ден од free agency:

Jodie Meeks во Детроит - 3 години / 19 милиони вкупно
Shaun Livingston во Голден Стејт - околу 5.5 милиони по сезона
Marcin Gortat во Вашингтон - 5 години / 60 милиони вкупно

Го жалам Драмонд нека бега шо побрзо Пистонси очигледно немаат никаква иднина.. 3/19 за Џоди факинг Микс.. аууу..
Ливингстон помалку од него, најдобар играч на Нетси во плејофот шо му беше.. абе каде

Хаха Џоди си лапнал бајаги богат договор :D

Цар е, уште првата сезона во фили ми стана еден од поомиленитњ играчи, понизен, скромен, посветен на тимот, баш ми е мило.

drose napravil eden trening pred Melo za da go ubedi da dojde. :D
Posle ova I bilbordite ako ne dojde Melo ebati rezilot so ke bide.
Sent from my RM-914_eu_italy_215 using Tapatalk

Го жалам Драмонд нека бега шо побрзо Пистонси очигледно немаат никаква иднина.. 3/19 за Џоди факинг Микс.. аууу..
Ливингстон помалку од него, најдобар играч на Нетси во плејофот шо му беше.. абе каде

Стаки земаше појќе од него, плус првата стартна година ми е 5 милиони а 3-тата е тим опшн, а и сигурен сум дека ќе врши појќе работа од Стаки кој не знаеше да погоди тројка па макар животот му зависел од тоа...
Џоди е одличен шутер, нема да биде стартер ќе игра 15-20 минута, ќе го шири и ќе чека асистенција од Монро или Драмонд и ќе пуца тројке...
Сеа околу платата јес малу преплатен, али ја веруем у СВГ, а и селери капот на Пистонси е добар за наредниве три години одкако се ослобдија од неколку играчи пред се Вилануева и Стаки !!

Плус Картиер Мартин 1 година у Детроит, за 1,4 мил ...[DOUBLEPOST=1404327474][/DOUBLEPOST]Бен Гордон добил 2г/9мил од Орландо вие зборите зашто Џоди добил 6 мил по сезона а имаше 17.5 поени просек по утакмица лани.
Гордон имаше помалу минути у просек по утакмица :icon_lol:

Последно уредено:
Brjh-2cCIAAeWlx.jpg

Fh8jvhx.gif

Овие победни од Лејкерс со Stay банерите :pos:

Иначе Лајонел Холинс нов тренер на Нетс 4г/18мил

А Кавси се одкажаа од Леброн и спремаат макс офер шит за Гордон Хејвард :icon_lol:, Џез можат да ја израмнат секоја понуда но најверојатно ако дојде до ова ќе го пуштат Хејвард да си оди, иначе неговиот макс би бил 5г/75 мил

Реално, Мело треба да е глуп да не потпише за Булси. Не го зборувам ова од навивачки агол, него нити Лејкерс, нити Далас не се контендери....е сега кај Рокетс незнам како стојат со салари капот, ама тие веќе ги имаат Харден и Хауард на макс. договори.
Додека Булси веќе сега имаат два суперстара во тимот, двајца сјајни млади играчи (Батлер и Мекдермот), и уште тип на играч како Мело фали за да се поклопи слагалицата.

Си го искористи хаосот Литлфингер... овај Микс кој беше у ЛАЛ, си скрчка добра сезона и нормално е да лапне добар договор. Ја баш сакав он да остане у ЛАЛ како бекап на двојка, ама со среќа. Инаку како би потпишал Мело за Хјустон, sign and trade, пошто не верувам да имаат место у капот?

Нови договири:

Avery Bradley останува во Бостон 4 години / 32 милиони вкупно
Ben Gordon во Орландо 2 години / 9 милиони вкупно

Пети Милс продолжува со Спарси 3г/12м
Си Џеј Мајлс во Индијана 4г/16м

ОКЦ прв кандидат за потписот на Гасол постариот според Марк Стеин

Пети Милс продолжува со Спарси 3г/12м
Си Џеј Мајлс во Индијана 4г/16м

ОКЦ прв кандидат за потписот на Гасол постариот според Марк Стеин

Ја ова го прочитав:
OKC has emerged as a front runner for Pau Gasol, but Marc Stein is reporting Gasol will give serious interest to the Spurs as well if he is willing to take a paycut.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom