NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Бостон сега ќе се обиде ќе го искористи Маркус Смарт со уште некој играч од тимот можеби Џеф Грин и уште некој за да го доведе Лав од Минесота . А ако не успеат да го доведат Лав тогаш ќе го трејдаат некаде Рондо и ќе почнат тотално од почеток со тимот и со Смарт како стартен плејмејкер . Има можност и да не го доведат Лав и да играат со Рондо и Смарт во петорка но тоа е малку веројатно .

Бостон сега ќе се обиде ќе го искористи Маркус Смарт со уште некој играч од тимот можеби Џеф Грин и уште некој за да го доведе Лав од Минесота . А ако не успеат да го доведат Лав тогаш ќе го трејдаат некаде Рондо и ќе почнат тотално од почеток со тимот и со Смарт како стартен плејмејкер . Има можност и да не го доведат Лав и да играат со Рондо и Смарт во петорка но тоа е малку веројатно .

Тешко замисливо е Смарт и Рондо заедно. Премногу слични играчи. Двата катастрофални шутери. Рондо ќе биде 90% трејдан летово после овој пик.

Тешко замисливо е Смарт и Рондо заедно. Премногу слични играчи. Двата катастрофални шутери. Рондо ќе биде 90% трејдан летово после овој пик.

http://www.boston.com/sports/basket...o_plans_to_trade_rondo_despite_marcus_sm.html
Него не му ја сфаќам поентава со Бредли, тотално непотребен

Орландо цела сезона танкаа за на крај со Гордон да завршат а патем и Афлало го дадоја за Фурние :pos:

^
Мене појќе ми личи дека вика Fuck Man !!

Пребледе сиротиот кога слушна каде ќе иде 3 до 8 години... :D

Oколу пикот на Детроит, еве мала анализа што најдов на realgm.com ( пратите го сајтов)

Spencer Dinwiddie (No. 38)

If I could have only one player from this year’s second round, it would be Dinwiddie. At 6’6 205, he’s a complete guard who can do everything - score, shoot, pass, rebound and defend - well. He can fit with almost any type of player in the backcourt, which will give him the chance to be a 10-year NBA player. Were it not for an ACL injury he suffered in college, he would have been a first-rounder. This was a strong start in the draft for the Stan Van Gundy regime.

Некој дан знае нешто плус за детево ??

Иначе ја година дена зборим дека најдобар играч според мене на овја драфт е Маркус Смарт и ќе видите, играчиште ќе биде...

Лејкерс и Бостон според мене зедоа најдобри пикови со оглед на тоа кој по ред бираа. Рендл како 7ми пик е подарок, а Џејмс Јанг ти е ала Харден играч, плус на него Маркус Смарт. За 3-4 години ќе растураат двајцата во Бостон :)

Иначе ја година дена зборим дека најдобар играч според мене на овја драфт е Маркус Смарт и ќе видите, играчиште ќе биде...
Мене па како најсигурен 'bust' ми е тој од првите 7

Лејкерс го имале Рендл како 5 на својата листа, најверојатно 1.Ембид 2.Вигинс 3.Паркер 4.Егзам 5.Рендл, додека Смарт им бил 5 места под Рендл. Имаше некој новинари викаа дека кога Бостон го пикнале Смарт, во таборот на Лејкерс почнало славје :)

Богданович наредната сезона ќе остане да игра во Партизан,или ќе игра во некој друг клуб од Европа бидејќи менаџерот на Фенискс изјавил дека не рачунаат на него следната сезона.

Богданович наредната сезона ќе остане да игра во Партизан,или ќе игра во некој друг клуб од Европа бидејќи менаџерот на Фенискс изјавил дека не рачунаат на него следната сезона.

Најверојатно ќе изигра уште една сезона во Партизан

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom