NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Леброн ми стана нај антипатичен спортист после Инзаги со одлуката да отиде во Мајами.Сепак колку и да не го сакам и му се ситев за финалињата што ги изгуби мислам дека ова е одлична и исправна одлука.

10543736_873785862635520_492425317_n.jpg

Јас сум ногу верен фан на Никс... но во случајот со Леборн имам да кажам неколку работи....
Не го кажувам ова со лоша намера ама ова е мое размислување
Џејмс од секогаш сум го почитувал
Момонтално најдобар играч на планетата без сомневање
Ноо... се виде едно нешто кај него што со оправдување многу народ го хејте... ПРИМЕР
Зошто Леброн не остана во Кавалерс и да се градеше шампионски тим околу него? (франшиза)
Која беше причината што отиде во Мајами на 4 години (со 2 супер СТАР играчи) и да создадат вештачка франшиза?
Толку ли многу сака да ја споредува статистиката со реалноста (има 4 МВП титули, сака до до достигне ЏОРДАН? 2 Титули кој мислам дека ќе му знчат многу помалце од било која наредна титула ако ја освои во НБА (АКО ЈА ОСВОИ?)
СПОРЕДБА.... Дали Данкан, Паркер, ПОП требаше да барат друга средина (каде има големи играчки имиња) за полесно да дојдат до НБА титула..........? ГОЛЕМО НЕ.........! САС како тим играше финале, губеше финале, паѓапше во прво коло од плејоф... едноставно веруваа во себе и никогаш не се откажаа од својата ЦЕЛ (ТИТУЛА)
Толку ли брзо паѓа самодовербата на Леборн? "Неможев со Кавалерс, ајде ќе одам таму каде што ќе бидам доминантен... ОДИ ВО МАЈАМИ........"Еее... неможе веќе да бидам конкурентет со Мајами... да одам во друга средина"
Џејмс е многу интелигентен играч, и сватив нешто што мислам дека многу други го сватија... ЏЕЈМС Е ЕГОИСТ ЗА ГОЛЕМИ ЦЕЛИ, МИСЛИ САМО ЗА СЕБЕ, СТАТИСТИКА, ТИТУЛИ, БРОЈКИ.... НЕ СЕ ЛАЖИ НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕШ ВИСТИНСКИ крал... АКО ИМАМ МОЖНОСТ БИ СЕ ОБЛОЖИЛ ДЕКА ЗА ЏЕЈМС ЌЕ НЕМА ПОВЛЕЧЕНО ДРЕС (БРОЈКА) ВО НИЕДНА НБА ЕКИПА.

И ајде сега пак ќе го правиме главен играч на Кавалерс? НЕ НЕ НЕ.... Ирвинг и дружината со руки играчи, просечни кошаркари беа заедно и во добри и во лоши моменти. Ирвинг заслужува да биде моторот на новата династина... а не Џејмс...се е веќе дволично, егоистично! Секој индивидуален успех на поединец во НБА (скокови, кошеви, асистенции, укредени топки, блокади, плеој офф, финале, титула) се повредни од освоените признанија на Џејмс!

ПАК ЌЕ КАЖАМ.... УБЕДЛИВО НАЈДОБАР ИГРАЧ НА ПЛАНЕТАТА Е... АМА:...

I've always been a Cavaliers fan. :P

10530939_341284839353104_2895004528169597180_n.jpg

10462957_10154358889465035_5933486443935134127_n.jpg

Последно уредено од модератор:
Уште нешто за крај, Кавалерс од 0 (нула) после заминувањето на Џејмс успеа да создаде тим со кој може да конкурира за плеј офф (со барем малце подолга клупа), со само еден-два просечни играчи во ротација ќе игаа минатата година плеј офф... ти доаѓа Џејмс!!! И ДА... 100% сум убеден дека ќе играт во плејофф, ќе биде ли Џејмс претставен како спасите на Кавалерс?????

влегвам дома и ми се јади а немам ништо во фрижидер, леброн е крив!

Па Мајами им даваат и нему и на Бош макс, ама не им се седи, особено не на Бошко кој изглеа ќе цепа у Хјустон кои обезбедија дел од парите со шиткањето на Лин.

@Марли Што е со Монро? :D

СВГ го сака назад, имаат голема заинтересираност за Ајзеа Томас, кој е фри ејџент, ако Томас дојде и ако сакаат Монро да остане се бараат трејд партнери за Џош Смит и Брендон Џенингс, не ми е јасно кој ќе ги земе али ај...
Ќе се брка некоја 3-ојка, крило што знае да шутира, незнам зашто по Денг не идат не ми е јасно...
Ако не успеат да ги шитнат овие двајца посебно Џош Смит најверојатно Монро ќе си иде, али само у потпис-трејд за ништо не иде миљон посто !!

едит: Сеа видов дека Ајзеа Томас потпишал 4г/27мил у Феникс, значи се бара трејд партнер само за Џош Смит :)
Феникс па кој кур ќе прават со толку плејмејкери Драгиќ, Томас, Бледсо...

Џордан Хил и Сваги Пи продолжуваат со Лејкерс, 2/18м и 3г/21.5 мил
Уф 9мил по сезона за Хил....

Гасол во дилема помеѓу Чикаго и Сан Антонио, иако Атланта во последен момент се вклучува во трката за неговиот потпис.

kako moze da se ceka edvaj da se raspadne tim sto ja igra ubedlivo najdobrata kosarka momentalno i moze edna od najdobrite u istorija na NBA, bar u moja kariera skromna od gledanje basket, skoro dekada ipol, za mene oni ja igraat najdobrata kosarka za oko, najinteligentna, disciplinirana, by the book. Greg e vrvot, ne e najbolji trener u istorija na nba, ali bolji nema.

Џордан Хил и Сваги Пи продолжуваат со Лејкерс, 2/18м и 3г/21.5 мил
Уф 9мил по сезона за Хил....
Награда за лојалност и второта година опција на тимот. Да не заборавиме дека лани играше за многу помали пари. Башка следниве две година Лејкерси се во ребилдинг мод, и тешко дека на некој ќе дадат подолг договор од две години, освен ако не го гледаат како некој за подолга врска. ;)[DOUBLEPOST=1405147755][/DOUBLEPOST]Adrian Wojnarowski ✔ @WojYahooNBA
Pau Gasol, Chicago working to complete an agreement, league sources tell Yahoo Sports.

Во меѓувреме, во Мајами:
2c771bb0-0929-11e4-9406-47fb00dc4483_Heat-Mural-Defaced-jpg.jpg

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom