Јас сум ногу верен фан на Никс... но во случајот со Леборн имам да кажам неколку работи....
Не го кажувам ова со лоша намера ама ова е мое размислување
Џејмс од секогаш сум го почитувал
Момонтално најдобар играч на планетата без сомневање
Ноо... се виде едно нешто кај него што со оправдување многу народ го хејте... ПРИМЕР
Зошто Леброн не остана во Кавалерс и да се градеше шампионски тим околу него? (франшиза)
Која беше причината што отиде во Мајами на 4 години (со 2 супер СТАР играчи) и да создадат вештачка франшиза?
Толку ли многу сака да ја споредува статистиката со реалноста (има 4 МВП титули, сака до до достигне ЏОРДАН? 2 Титули кој мислам дека ќе му знчат многу помалце од било која наредна титула ако ја освои во НБА (АКО ЈА ОСВОИ?)
СПОРЕДБА.... Дали Данкан, Паркер, ПОП требаше да барат друга средина (каде има големи играчки имиња) за полесно да дојдат до НБА титула..........? ГОЛЕМО НЕ.........! САС како тим играше финале, губеше финале, паѓапше во прво коло од плејоф... едноставно веруваа во себе и никогаш не се откажаа од својата ЦЕЛ (ТИТУЛА)
Толку ли брзо паѓа самодовербата на Леборн? "Неможев со Кавалерс, ајде ќе одам таму каде што ќе бидам доминантен... ОДИ ВО МАЈАМИ........"Еее... неможе веќе да бидам конкурентет со Мајами... да одам во друга средина"
Џејмс е многу интелигентен играч, и сватив нешто што мислам дека многу други го сватија... ЏЕЈМС Е ЕГОИСТ ЗА ГОЛЕМИ ЦЕЛИ, МИСЛИ САМО ЗА СЕБЕ, СТАТИСТИКА, ТИТУЛИ, БРОЈКИ.... НЕ СЕ ЛАЖИ НИКОГАШ НЕМА ДА БИДЕШ ВИСТИНСКИ крал... АКО ИМАМ МОЖНОСТ БИ СЕ ОБЛОЖИЛ ДЕКА ЗА ЏЕЈМС ЌЕ НЕМА ПОВЛЕЧЕНО ДРЕС (БРОЈКА) ВО НИЕДНА НБА ЕКИПА.