NBA 2K12

Кој ли ке биде на насловна во новата NBA 2K12

• Лери Брд

Гласови: 15 26,8%
  • Меџок Џонсон

Гласови: 13 23,2%
  • Мајкл Џордан

Гласови: 32 57,1%

• Вкупно гласачи
    56

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Од играње на играва не ми остана време да направам резиме, затоа ке запишам колку што можам пократко и одам пак да ја играм:D
Значи добри страни: подобрена графика, додадени повеќе легендарни тимови со легендарни играчи, зголемена реалност...
Гемплејот е фантастичен, По малку се разликува од 11ката, ке ви биде потешко да играте, ке губите повеќе топки но вака играва е далеку пореална.
Звукот како и во претходните верзии е одличен, ефектите од публиката, гласовите на играчите, коментарите на коментаторите само ја дополнуваат одличната атмосфера.
Презадоволен сум што можам да играм утакмици со играчи од типот на Расел, Лери, Мајкл..., згора на тоа и автентичноста на натпреварите, стилот на игра и правилата од тоа време даваат некој посебен шмек на играта.
Од критика ке ги спомнам само тоа што 2К решиле да направат промени во контролите. Тоа ми зададе потешкоти, а можеа да ја направат и играта во одбрана малку полесна.
Но воведоа и туторијали така да нобовите ке се снајдат.

Се на се задоволен сум од играва, ги иполни моите очекувања и ке ја играм долго време.
Ова беше најкратко што можев да го кажам на прв поглед од играва, останатите работи ке треба допрва да ги откријам

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Нормално дека може. Еден од вас ке игра со тастатура а другиот со џејстик(рачка таму како ги викате незнам). А може и двајцата да играте со рачки. Мислам дека за ова прашуваше.
А за да можете да играте онлајн ке треба да почекате да направат таков крак, ако воопшто направат;)
Фала братка на тоа мислев.Значи да вадам и да цепаме:)) ако има нешто ќе си прашам пак (одамна немам играно NBA).

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Фала братка на тоа мислев.Значи да вадам и да цепаме:)) ако има нешто ќе си прашам пак (одамна немам играно NBA).
Прашај се што те интересира, со задоволство ке ти одговорам:)

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.319
Поени од реакции
5.663
На My Player ме земаа во Индијана...сега сме 7ми во источната конференција а додека мајами има е*ени 10 победи и 1 загубена а индијана 7-7 -,- за my player немам коментар треба само да испробате,интервјуа дали сакаш со тој тим да играш зошто,како ке подобриш бла бла,прес конференции,потоа ако играш добро чичко Џордан ке те подржи со реклами и слично(ти билда на популарност),можеш да организираш вечери за целиот тим ^^ ја подобруваш "хемијата" меѓу играчите,можеш да правиш добротворни акции и слично сето тоа чини пари моментално неделна плата ми е 85 000 долари на 2 годишен почетен договор со индијана .. неможеш да преговараш на почеток бидејки те земаат како пик од драфтот :) кога ке ти истече договорот можеш да преговараш за секој долар :D ПРОБАЈТЕ НЕМА ДА ЗАЖАЛИТЕ !

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.144
Поени од реакции
46.176
Gameplay:
Difficulty- All-Star
Game Style- Custom
Game Speed- 50
Quarter Length- 12
Fatigue- On
Injuries- On
Clutch Factor- On
Shooting Type- Real Player %
FT Shooting Type- Real Player %
Free Throw Difficulty- 50

Game Sliders:
Offense-
Inside Shot Success- 45
Close Shot Success- 45
Mid-Range Shot Success- 50
3PT Shot Success- 50
Layup Success- 46
Dunk Success- 50
Dunk in Traffic Success- 25
Pass Accuracy- 50
Alley-Oop Success- 50
Contact Shot Success- 25
Defense-
Driving Contact Shot Frequency- 50
Inside Contact Shot Frequency- 50
Help Defense Strength- 50
Steal Success- 50
Attributes-
Quickness- 0
Vertical- 35
Strength- 50
Stamina- 50
Durability- 50
Hustle- 50
Ball Handling- 50
Hands- 35
Dunking Ability- 50
On-Ball Defense- 70
Stealing- 50
Blocking- 50
Offensive Awareness- 50
Defensive Awareness- 50
Offensive Rebounding- 65
Defensive Rebounding- 50
Clutch Factor- 0
Consistency- 50
Fatigue Rate- 65
Injury Frequency- 50
Injury Severity- 50
Tendencies-
Take Inside Shots- 50
Take Close Shots- 50
Take Mid-Range Shots- 50
Take 3PT Shots- 50
Attack the Basket- 50
Look for Post Players- 80
Throw Alley-Oops- 50
Attempt Dunks- 50
Attempt Putbacks- 50
Play Passing Lanes- 50
Go for On-Ball Steals- 35
Contest Shots- 50
Backdoor Cuts-50
Fouls-
Over the Back Foul Frequency- 70
Charging Foul Frequency- 100
Blocking Foul Frequency- 100
Reaching Foul Frequency- 70
Shooting Foul Frequency- 70
Loose Ball Foul Frequency- 100

Presentation:
Audio Presentation- Custom
Commentary Vol- 100
PA Vol- 100
Sound Effects Vol- 100
Crowd Vol- 100
Player Chatter- 100
2K Beats In-Game Music Vol- 0
2K Beats Menu Music Vol- 100
Action Replays- Often
After Basket Camera Cuts- Often
Ball Handler Text- None
Free Throw Help- Off
Free Throw Routines- On
Shot Timing Feedback- Off
Shot Quality Feedback- Off

Controller Settings:
Preferred Position- None (optional)
Vibration- On
Shot Stick- Camera Relative
Passing Icons- Off
Icon Lead Passing- On
Total Control Passing- Total Control
Right Stick Passing- Zone Passing
Right Stick Defense- Camera Relative
Defensive Icons- Off
Who To Guard- Off
Defensive Assist Strength- 0

Camera:
Broadcast Stadium
Eве ви солидни слајдери, освен за фаулите, таму остајте се на 50ка, претерал типов што ги правел, сега ги пробав на Allstar, добро оди, утре и на појако ќе ги пробам, може и на Hall of Fame, инаку ова се слајдери и за јузерот и за компјутерот, така да двете подесете ги.

Вакви кавки што се сега слајдерите, шанса нема да победите ни против најмизерната екипа доколку играте на Superstar или Hall of Fame, и на Аll star уствари е многу многу тешко, значи слајдери мора да се подесат !
--- надополнето: Oct 14, 2011 12:46 AM ---
Да додадам само, сјебано е, ми се виде лесно али сјебано е, ќе пробам сеа да вратам ко претходно што играв, оноа defensive assist strenght да го ставам на 55ка, од последниот дел, кај сетинзите за контролите, Мајо и Геј ме отворија ко паштета, све да им ебам.

Значи ако некоја игра ме исфрустрирала грдо, тоа е оваа, живот ми скрати.

п.с. Ја на 9 мин играм.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
^Слајдериве се уби боже. Ако некој ја игра вака играва тогаш нема коментар.
Мој совет за халл оф фејм
Сите офанзивни слајдери на компјутерот наместетеги на 45, дефанзивните и останатите не ги чепкајте. Вшите слајдери оставетеги како што се со исклучок на одбраната. Влезете во одбрана и 3тиот слајдер(не ми текнува како се викаше. дифенс асистен мислам беше) нагодетего на 100ка. Тогаш ви се помага во одбраната. Значи полесно се прати играч, потешко ви бега. А останатите 2 слајдери(тие одзгора) наместетеги на 70 и ке имате поефективна одбрана. Бидејќи на хал оф фејм компјутерот без проблем гаѓа од некои кич позиции со кич играчи... вака ке бисе пореално и препорачано од мене за подолго играње на четвртита. Ја на пример играм 4вртина 12 минути, па ако нонс топк гаѓаме ке треба по 200 поени по натпревар да даваме, затоа се губи на реалност

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.144
Поени од реакции
46.176
Ич не се оптимизирани слајдериве, мене ме убиваат на allstar, не утнаа Дурант и Вестрбрук, буквално, не утнаа, а едно мочано положување и забивање не можев да направам асално.
Вчера сакав да пишам али ај реков денес ќе пишам дека треба да ги баталите, уште сум во потрага по некои избалансирани слајдери, вчера начекав едни али морав да ги едитирам леј апот и куцањата, ги ставив над 50, 55 или 60, па ќе видам со нив како ќе оди.

Нема резон Брајант да има бришан простор пред него а да не оди на забивање или положување.

Инаку бајаги е багосана играва, има одредени пропусти кои ги немаше претходно, пример, шутираш слободни и даваат статистика од играчот од страна со голема слика и кошот не го гледаш при првиот обид.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
Ја сум буквално нов у играва.
Како да постигнам кош од забивање? Како е именувана опцијата у контроли, пошо не гледам никаде Dunk.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Како да постигнам кош од забивање? Како е именувана опцијата у контроли, пошо не гледам никаде Dunk.
За забивање држиго копчето turbo и тоа за шутирање:)
--- надополнето: Oct 14, 2011 4:19 PM ---
Ич не се оптимизирани слајдериве, мене ме убиваат на allstar, не утнаа Дурант и Вестрбрук, буквално, не утнаа, а едно мочано положување и забивање не можев да направам асално.
Вчера сакав да пишам али ај реков денес ќе пишам дека треба да ги баталите, уште сум во потрага по некои избалансирани слајдери, вчера начекав едни али морав да ги едитирам леј апот и куцањата, ги ставив над 50, 55 или 60, па ќе видам со нив како ќе оди.

Нема резон Брајант да има бришан простор пред него а да не оди на забивање или положување.

Инаку бајаги е багосана играва, има одредени пропусти кои ги немаше претходно, пример, шутираш слободни и даваат статистика од играчот од страна со голема слика и кошот не го гледаш при првиот обид.
Слајдерите во секоја верзија на НБА се зезнати. Мора ти да го пронајдеш перфектниот начин да ги оптимизараш за да добиеш реална слика на кошаркарска симулација.
За багови имаше и во претходните верзии на НБА, и тоа истите кои ги спомна. За среќа сеуште се немаат појавено кај мене.:)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Не знам какви се слајдерите, али знам дека ги растурам на Hall of Fame со едно 20-30 разлика. Со четвртина од три минути :pos: Не верувам дека има разлики помеѓу PS и PC верзијатa.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Мy player игра некој !? Како е !?

И оnline-модот е ист ко лани !?

ја уште се еавам со 2к11.... :oops:

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Мy player игра некој !? Како е !?

И оnline-модот е ист ко лани !?

ја уште се еавам со 2к11.... :oops:
Ако ти се игра my player баталија 11ката, тиња е. На 12кава има претерано многу работи и далеку е поинтересно да ја играш. Има многу новини, многу нови работи, многу интервјуа едноставно се е подобро. Јас само што почнав my player да играм, и тешко дека некој ке ме одвои од тоа:)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
јака графичка бара играва?

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Ќе ги држиш копчето за брзо трчање и ќе стиснеш шут кога влагаш у рекет. Имаш тренинг камп у новава НБА, се е убаво објаснето.
--- надополнето: Oct 15, 2011 5:53 PM ---
Eве ви солидни слајдери, освен за фаулите, таму остајте се на 50ка, претерал типов што ги правел, сега ги пробав на Allstar, добро оди, утре и на појако ќе ги пробам, може и на Hall of Fame, инаку ова се слајдери и за јузерот и за компјутерот, така да двете подесете ги.

Вакви кавки што се сега слајдерите, шанса нема да победите ни против најмизерната екипа доколку играте на Superstar или Hall of Fame, и на Аll star уствари е многу многу тешко, значи слајдери мора да се подесат !
--- надополнето: Oct 14, 2011 12:46 AM ---
Да додадам само, сјебано е, ми се виде лесно али сјебано е, ќе пробам сеа да вратам ко претходно што играв, оноа defensive assist strenght да го ставам на 55ка, од последниот дел, кај сетинзите за контролите, Мајо и Геј ме отворија ко паштета, све да им ебам.

Значи ако некоја игра ме исфрустрирала грдо, тоа е оваа, живот ми скрати.

п.с. Ја на 9 мин играм.
Мене уназад 3 години предизвик ми е само Hall of Fame со дифолт слајдери. Ми требаше 4-5 дена активна игра да се уходам во контроливе и почнав полека полека чат-пат да победувам на Hall of Fame тежина ама далеку далеку потешко од 2К10.
Сега и ќе образложам зошто е потешко.
Фејк шутот веќе не е толку делотворен во нападот, додека компјутерот тоа го користи многу многу успешно. Мене играта во претходните верзии претежно ми се базираше на „летање“ на противничките играчи и скок додавање до слободен играч, сега одбраната на компјутерот е многу посложена во овој сегмент - неможеш да ги леташ противничките центри и лагано да положуваш/забиваш, додека скок-додавањето често завршува со изгубена топка.
Скокот во напад е многу покомплициран во новата НБА. Сите играчи се градат при шут и неможе лесно да се освои офанзивен скок и поени од втора шанса.
Дриблингот со тело не поминува играч повеќе. Мора да се повикуваат акции и да се повикува блок за да се избори позиција за кош, дриблингот може да ти овозможи простор, но ретко може да се помине играч со него.
Во одбраната нема повеќе lock-дефанзива. Компјутерот лесно те поминува, па потребно е многу чувствутелно да се бара удвојување или да се препушти сопствениот плејмејкер на компјутерското AI, едноставно неможе да се задржи брз играч во одбрана, па што сакаш прави.
Блокирањето и крадењето топка е многу отежнато - обидите за банана најчесто се лични грешки, а неможе веќе да се направат по 10-15 украдени топки на натпревар.

Тактиката за победа на Hall of Fame ниво на тежина ја градам на целосно практичната игра. На четвртина од 8 минути, во текот на мечот фрлам едвај 5-6 тројки, единствено ако имам чиста позиција и солиден тројкаш со топката. Кошевите најчесто ги постигнувам центарски или преку чисти влезови под кош.
Во одбрана битно е да се предизвика секој шут на противникот, а истовремено максимално да се искористат двата интервали од по 2-3 минути кога компјутерот „остава“ да можеш да го победиш. Несмее да се дозволи противникот да направи повеќе од 4-5 офанзивни скока (кои сакале или нејќеле секако ќе ги направи), а несмее да се дозволи и оставање на играч на тројка, бидејќи најсилното ниво на тежина е немилосрдно од таму.
Потребна е максимална концентрација и способност да ги пресечете сите „млаки“ додавања на противникот, за потоа, лесни поени во контра - тука е шансата да се победи Hall of Fame.

Од играта најмногу ми смета далеку побрзиот гејмлеј, што е голем минус. Ми требаат околу 3-4 секунди за по примениот кош да стигнам до противничкиот, што е многу нереално.
Потоа ми сметаат премногуте шутеви од далеку (скоро една третина од промашувањата) кои по одбивање од обрачот одат во аут (демек го погодуваат семафорот над таблата), а ми смета и големата бавност во реакцијата кога сакаш да направиш блокада.

Инаку, да напоменам истовремено дека во My Player модот можете да заборавите играње на Hall of Fame... Од околу 70-тина натпревари успеав да добијам само 10-тина, бидејќи моите соиграчи се однесуваат кретенски и хендикепирано на теренот, а компјутерот ве меле цел натпревар. Џабе и супер силниот играч кој го креирав, немате никаква реална помош од својот тим, така што на најсилното ниво на тежина овој мод неможе да се игра со успех. Со мојот играч правам 25-тина поени, 7-8 скока, 6-7 асистенции и сепак губам со некои 15 разлика од солидните екипи... фрустрирачки.

Kajgana Shop

На врв Bottom