NBA 2025/26

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    42
Треба Денвер да се малку паметни и да потегнат за Браун добро би им дошол во екипата,мада гледам и Мајами го сакаат по се изгледа ќе се прави екипа околу гркот, само што имаат да дадат за него незнам.

Па Адебајо и уште некој да додат, не знам како може да му ја покријат платата од 53 милиони долари, кога Бам зима помалку. Гледам од овие со поголеми договори тука е Вигинс и Пауел на кој му е истечен. Хиро веќе го трејдаа.

Па Адебајо и уште некој да додат, не знам како може да му ја покријат платата од 53 милиони долари, кога Бам зима помалку. Гледам од овие со поголеми договори тука е Вигинс и Пауел на кој му е истечен. Хиро веќе го трејдаа.
Како што читам за Бакс се најавува дека ќе прават целосен ресет на тимот и фокус даваат на идни пикови , големи се шансите Хиро да не заигра ниту меч и да биде трејдуван за него може убаво да земат.

Се спасија ЛА од него доста му беше мада играше подобро и покорисно од повеќето играчи.
Следно со Кари нека склапаат тим на ветерани да видиме што ќе направат следна сезона.

Klivlend ili Heat.
GSW mu bea glavni rivali, 4 finalinja igrase protiv niv, ne mi se veruva sea da odi vo gsw.
Други времиња беа тоа ,играчки сите од тимовите на Кливленд и ГСВ беа во прајмот во тоа време и имаше некое ривалство што траеше тие сезони беше убаво за гледање интересни партии.
Сега сите до еден се пред пензија уште следна сезона да ја истераат им фалат да ги вратат ДВјед,Мело и Хаурд и екипата е склопена за следна сезона.

Mary Mary Singing GIF by We TV

Каваи со 35 години и многу ментални и физички проблеми но ако е фит Торонто ќе мора да се обидат win now со овој ростер.
Клиперси барем ќарија два први пика.

The Los Angeles Clippers are nearing deal sending Kawhi Leonard to the Toronto Raptors for Brandon Ingram, Gradey Dick, 2 first-round picks, 1 pick swap and 2 second-rounders, sources tell ESPN’s @shams.

Како и многу други мажи во животот - We lost Dick trying to rekindle the old love that made us happy пред 7-8 години...

Шоима везе, и така беше рандом екипава последниве години, барем ќе биде ентертејнинг во тие 20-30 утакмици што ќе ги одигра.

Дај шта даш

#WeTheNorth #НиеСеверџаните

Ау колку очајни биле Репторси 31' и 33' незаштитени пикови.

Трејдот на Феникс за Бриџис без везе губитници дадоа 2 играчи у ротација солидни шутери за 3 поени (да испаднат од хард капот) наредната сезона мора да го потпишат оваа му е последна 30+м и пак се у хард кап без 2 свапа и 33' незаштитен пик

Очекував Гризлис да го катат/стреч Морант па он да потпише за Хит
Али овие им се најдоа знаејќи дека било барано од Гризлис да стават пикови од прва рунда ако сакаат да се ослободат од него

Screenshot_20260701-140024.Chrome.png

Лејкерс имаат уште 50 милиони кап спејс и не знам што планираат да прават, треба да ги заменат Брон, Хачимура, Смарт, Кенард и Хејс,

Се спомнуваат Гримес и Мамукелашвили, но не знам уште колку има останато квалитетни слободни агенти.

Се спремаат да му направат понуда на Дурен, треба втор пат да се видат со него. Исто и Кеслер се спомнува ама Јута ќе ја потврдат секоја понуда за него.

Од другото:
- Ејтон ја потврдил и оваа година (опција била).
- Кенард е грешка што не му платиле по ~6.5 милиони за сезона (2 години), Брони факинг Џејмс зима 2.5м за глумење маскота.
- Скроз истата грешка и со Смарт, за скроз истите пари. Момакот вреди и повеќе од 6 милиони, дури и со ризикот за здравствени проблеми. Неразбирливо, поготово што регуларно (ако ја прифатеше опцијата) ќе земаше 5.2м за оваа сезона во Лејкерс.
- Леброн чекаше Лејкерс да не му ја отфрлат последната година од договорот на Брони (до вчера/завчера имаа рок Лејкерс), за некој час подоцна да каже дека нема да игра во Лејкерс - додатно подјeбaвање е што каде да иде, нема добие повеќе од тие 20тина милиони што се спомнуваа од Лејкерс, освен Кливленд ако не направат некој глуп сајн&трејд (за што не верувам дека има интерес кај ниедна од страните), Вориорс секако немаат повеќе од ~16м слободни (ниту би дале повеќе) а секако нема да станат добар ростер ниту со Леброн во ова негово издание.

Крајно Леброн останува копито до крај. Наместо да се помири со секундарна улога и да фати уште титула-две (што се вклопува со неговото ларпање за ГОАТ), он е у филм дека треба да биде лидер во клуб и така да освои титула - невозможно уште од пред пар сезони (или повеќе, ако сме реални).
Фала му за учеството во титулата 2020та, но сеуште мислам дека Лејкерс ќе беа подобри без него.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Back
На врв Bottom