NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    57
Член од
28 март 2025
Мислења
163
Поени од реакции
286
Groeta da plukame vrz dete so daunov ili slicen sindrom, vidi mu go nickot, avatarot i potpisot osakaten si e toj posekako
Batali go.
Neka ne se obrakja ic, poso nego nikoj nit go spomna vo muabet, a ne pa da go navredi.
Likot nema pojma sto pisuva vo vrska so NBA.
Pred 2 dena Jokic za malku ke napravese Quadtriple Double so izgubeni topki, a likot plukase po drugite igraci, ne go ni spomna Jokic. Non Sense. Ocigledno zaljuben e vo Jokic.

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.872
Поени од реакции
4.570
Vo regular sezona se forsira i bilda stats protiv boranija ekipite, poguben i ugasen skoro na sekoja bitna utakmica e plejoff osven sezonata koga osvoja (a i togas Murray bese podobar i resi nekolku serii)
Jokic nema ispadnato tim so 50+ pobedi vo plejof, bukvalen ghost vo pogolem del of pleojf natprevarite
Ama dobro ve razbiram gledate NBA preku insta rilsovi i se palite na nebitni statistiki vo doba koga poluigraci mozat da imat triple double na sekoja utakmica
Кое спинување мајко мила :facepalm:

Член од
19 март 2013
Мислења
3.810
Поени од реакции
6.045
Box Plus/Minus, Version 2.0 (BPM) is a basketball box score-based metric that estimates a basketball player’s contribution to the team when that player is on the court. It is based only on the information in the traditional basketball box score--no play-by-play data or non-traditional box score data (like dunks or deflections) are included.

BPM uses a player’s box score information, position, and the team’s overall performance to estimate the player’s contribution in points above league average per 100 possessions played.

To give a sense of the scale:

• +10.0 is an all-time season (think peak Jordan or LeBron)
  • +8.0 is an MVP season (think peak Dirk or peak Shaq)
  • +6.0 is an all-NBA season
  • +4.0 is in all-star consideration
  • +2.0 is a good starter
  • +0.0 is a decent starter or solid 6th man
  • -2.0 is a bench player (this is also defined as "replacement level")
  • Below -2.0 are many end-of-bench players
Плејоф single season

1000010138.jpg

Плејоф career

1000010136.jpg

Регуларна сезона single season

1000010135.jpg

Џабе праќам знам пошо пак одредени ликови ќе си толкуваат по свое , но ако сака циган од Шутка нека е или Индиец шо серел на тротоар , вакви бројки се рамо до рамо со Џордан. Центар и 10 асистенции просек било билдање статистика :D
Жалнооо , и мене Новак не ми бил никад најомилен, но некој кога е најдобар му симињам капа.

И доста замараме за него , вечер има нови текми. Кажете нешто за тоа.
Автоматски споено мислење:

До негде е и управо Илз.
Искрено Јокиќ е прејјак.

Али да не беше србин,кур што ке му пушесте кур, пола од овде на тему.
Да ви ебу србомани.
Глеам Лука па турчин е...

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.074
Поени од реакции
22.673
@Kambek
Ама Лука е Лука.
Поинтересан е за гледање,похаризматичан и по сфетлу иднину има, колко и да е Јокиќ поинтелигентан.
Знам дека дркате и на њега, ама ипак Словенија е нели, не е мајка ви Србија,иначе ке требаше по два у уста да стављате.

Збор ми е, прејјаки су и двоицата,нешто најдобро што искочило од Европу у Енбеа, али намалите малце доживљај,како од леб да ви зимаф кд ке се критикуе Јокиќ.
Добар е бе,ама види га бе, бостански продавач у Чаир, дивоградба од цераду напраена, фаца му е нисам те се нагледао.

И па немој да ме сфатиш погрешно.
Предобар е, ама земи малце ваздух, не пуши ссфе јајца, ипак србин е, не е македонац.

Вечер Бостон ке изгуби ради драш и маркетинг.
Милвоки и Тимбер кецови.
А Окла и Кливленд двојке.

Искрено сакам финале или Лејкерс или Голден протиф Селтикси.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.249
Поени од реакции
36.383
Kaрусо... Каква глупост направија Лејкерс што не му продолжија договор, и општо сите останати тимови што не го бркаат. За евтини пари неверојатно корисен играч.

Автоматски споено мислење:

Она со фаулот на Дорт против Морант... Не да го бранам Дорт ама не знам ни дали имаше време да одлучи што ќе прави (фаул, или ништо), кога се сврти ни четврт секунд немаше од согледување до реакција. Но знам дека на Џа никако не му иде паметот. Онде е он покрив од Дорт, пошто он често така се џитка да закуца без воопшто да размисли за работи како гравитација, што ако изгуби баланс, итн. Буквално повеќе од 10 вакви паѓања има во кариера и досега требаше да научи банални работи како потреба од пазење, посебно во плејоф каде треба да игра сигурно наместо вака да се кypчи.
Мислам што уствари сакаше да направи, да го прерипа Дорт како на натпревар за закуцавање?? Свашта.

Последно уредено:
Член од
19 март 2013
Мислења
3.810
Поени од реакции
6.045
@Kambek
Ама Лука е Лука.
Поинтересан е за гледање,похаризматичан и по сфетлу иднину има, колко и да е Јокиќ поинтелигентан.
Знам дека дркате и на њега, ама ипак Словенија е нели, не е мајка ви Србија,иначе ке требаше по два у уста да стављате.

Збор ми е, прејјаки су и двоицата,нешто најдобро што искочило од Европу у Енбеа, али намалите малце доживљај,како од леб да ви зимаф кд ке се критикуе Јокиќ.
Добар е бе,ама види га бе, бостански продавач у Чаир, дивоградба од цераду напраена, фаца му е нисам те се нагледао.

И па немој да ме сфатиш погрешно.
Предобар е, ама земи малце ваздух, не пуши ссфе јајца, ипак србин е, не е македонац.

Вечер Бостон ке изгуби ради драш и маркетинг.
Милвоки и Тимбер кецови.
А Окла и Кливленд двојке.

Искрено сакам финале или Лејкерс или Голден протиф Селтикси.
Дебатираме паметњаковичу , тоа е фората на форумов и нормално дека нема секогаш да се согласуваме. Не знам зашо секад се убацуваш кога има некој префрлања , ваљда интересно ти е да се напраиш паметен , а НБА глеаш сигурно три пати годишно пошо немаш шо да правиш тој ден не за друго.

Факти си се факти, нема никаква пристрасност, негово време е сега, но тоа што нема добри соиграчи си е проблем на франшизата. Кој сака нека вади вакви бројки ко него на центарска позиција, ќе му симнам капа.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
4.074
Поени од реакции
22.673
Дебатираме паметњаковичу , тоа е фората на форумов и нормално дека нема секогаш да се согласуваме. Не знам зашо секад се убацуваш кога има некој префрлања , ваљда интересно ти е да се напраиш паметен , а НБА глеаш сигурно три пати годишно пошо немаш шо да правиш тој ден не за друго.

Факти си се факти, нема никаква пристрасност, негово време е сега, но тоа што нема добри соиграчи си е проблем на франшизата. Кој сака нека вади вакви бројки ко него на центарска позиција, ќе му симнам капа.
ГлупаковиЧу, можда глеам поиште енбеа и од тебе, ама не га дрву туја на тему колко тфој србски бог е прејјак и колко ти га ставија до крајници.
Мора бе да има некој на тему што кд тк ке ви каже да не летите толко и да си га намалите тој проклето сброманстфо што га труе овј македонски народ сс године.
Факт е факт, Јокиќ е прејјак, бројке су му мегаматематички, ама ти и неколко туја сте нешто што како ја како родител например, би бе натераја да спиете куде комшију.

Како прво смени аватар,плашиш мали деца на форум.Како фторо одлогирај се малце иди земи баскет од деца и шутни некоју.

И на моменти ми пада криво што Јокиќ више нема да осфои прстен, а заслужуе, ама па од другу страну мерак ми е што нема да ве читам куде га споредуете сс оној на небо у кое се крсите и палите сфеќе, а не постои.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.061
Поени од реакции
9.238
ГлупаковиЧу, можда глеам поиште енбеа и од тебе, ама не га дрву туја на тему колко тфој србски бог е прејјак и колко ти га ставија до крајници.
Мора бе да има некој на тему што кд тк ке ви каже да не летите толко и да си га намалите тој проклето сброманстфо што га труе овј македонски народ сс године.
Факт е факт, Јокиќ е прејјак, бројке су му мегаматематички, ама ти и неколко туја сте нешто што како ја како родител например, би бе натераја да спиете куде комшију.

Како прво смени аватар,плашиш мали деца на форум.Како фторо одлогирај се малце иди земи баскет од деца и шутни некоју.

И на моменти ми пада криво што Јокиќ више нема да осфои прстен, а заслужуе, ама па од другу страну мерак ми е што нема да ве читам куде га споредуете сс оној на небо у кое се крсите и палите сфеќе, а не постои.
Мош они га дрвив с’с Јокича, ама аргументи на другу страну са не смешни, него жалосни! Имам осеќај дека некои контра Јокич чланови би дозволиле црнац да ги опаше, само Јокич да не биде МВП или да освои прстен :cautious:
Дека Јокич е недефиниран, ама најдобар за с’га у овуј НБА је. Мош кило сол да изедете нема ништо да смени. Дека црнци ги форсирав за МВП јасна ствар, ама Ок, њин континент њини правила и укуси. А дали ќе освои прстен, још не е завршена приказна, мош се повампирив у Денвер па да га трејдав у некоју екипу која има и главу и реп. Е т’к мож свашта да бидне по питање на прстен!

Kajgana Shop

На врв Bottom