NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    57
Член од
30 август 2024
Мислења
336
Поени од реакции
1.430
Кливленд имаат што да понудат за Јокич мада тоа е научна фантастика, да дојде во тим со Мичел и Гарланд би било супер ама тешко.
Јанис+Јочик 27ма во ЛАЛ. Така се палат америве на Редит :D

Член од
11 април 2023
Мислења
2.244
Поени од реакции
7.652
Јанис+Јочик 27ма во ЛАЛ. Така се палат америве на Редит :D
Секоја година се палат,на крај со празни раце завршуваат.Нека се крстат на Нико што им го даде Лука за ништо па околу него да градат тим,ако не беше тоа 20 години немаше да се оправат.

Член од
28 март 2025
Мислења
150
Поени од реакции
274
Klivlend gi imaat pod kosh Mobley i Allen.
Dvajcata bomba igraci vo dvata pravci.
Mobley ovaa sezona e DPOY, a i Allen e na toa nivo.
Sto ke im e praseto koe trca samo napred.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.807
Поени од реакции
6.033
Klivlend gi imaat pod kosh Mobley i Allen.
Dvajcata bomba igraci vo dvata pravci.
Mobley ovaa sezona e DPOY, a i Allen e na toa nivo.
Sto ke im e praseto koe trca samo napred.
Како Шаи до сеа? Да не беше stacked составот и Вилијамс да не растураше првиве три малку невозможно да водеа 3-0. А и Мемфис ги убија со распоредот играат од денес за утре.
Од друга страна никој не игра одбрана ко шо треба, a не па Јокич.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.349
Поени од реакции
118.656
Еј ама замарате со ова Шаи вс Јокиќ споредбиве, аууфффффффффффф. Ко да не знаете дека МВП наградата загуби одамна на вредност затоа што нема конкретен параметар по кој се одредува, него се одредува со гласање кое секогаш може да биде субјективно. Аман, двајцата се топ левел на играчи, различни позиции играат, јак стап кој ќе земе МВП.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.807
Поени од реакции
6.033
Еј ама замарате со ова Шаи вс Јокиќ споредбиве, аууфффффффффффф. Ко да не знаете дека МВП наградата загуби одамна на вредност затоа што нема конкретен параметар по кој се одредува, него се одредува со гласање кое секогаш може да биде субјективно. Аман, двајцата се топ левел на играчи, различни позиции играат, јак стап кој ќе земе МВП.
Не е за МВП ова веќе , некои мислат дека Шаи е следен од големците како шо беа Џордан, Коби, Данкан , Леброн, Кари...
Еден од нив е легендата Илз кој до вчера го величеше Ембид , а пред тоа не ни знам кој веќе. Више кога ја труе темата и ја ќе му одговарам на секое.

Член од
28 март 2025
Мислења
150
Поени од реакции
274
Не е за МВП ова веќе , некои мислат дека Шаи е следен од големците како шо беа Џордан, Коби, Данкан , Леброн, Кари...
Еден од нив е легендата Илз кој до вчера го величеше Ембид , а пред тоа не ни знам кој веќе. Више кога ја труе темата и ја ќе му одговарам на секое.
Mnozinata igraci od ligata go odbraa Shai pred Jokic za MVP.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.349
Поени од реакции
118.656
Па најтрагично е што ја труе темава со постови ама за МВП наградата е во право, а ти му враќаш на секое контра и темава оди у курац. Почна ПО, топ утакмици се играат, вие за Шаи и Јокиќ се замарате уште.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.509
Поени од реакции
3.331
@Kambek decko realno ti si naporot tuka vo diskusijava, cista MVP kako solza na Shai sezonava pak se fatil likot za 2-3 utakmici vs Memphis kade vodea 30 raz od 2/4...
Nikakva potreba da forsira i prevzema odgovornost serijava, ovaj smesniov tvoj na avatar so bilda stats cela sezona kako Westbrook pred nekolku sezoni i bese duh vs site poseriozni timovi sezonava e klasicno piche i nikogas ke go nema toj killer instikt i odgovornost da prevzema koga e bitno
Ona lani so go pokradoja na Doncic za MVP ne e ni blizu do godinava (za neznalcive na teamava sto mislat deka e pokraden salamava)

Член од
19 март 2013
Мислења
3.807
Поени од реакции
6.033
Па најтрагично е што ја труе темава со постови ама за МВП наградата е во право, а ти му враќаш на секое контра и темава оди у курац. Почна ПО, топ утакмици се играат, вие за Шаи и Јокиќ се замарате уште.
Па последниов муабет беше во склоп на плејофот , како им оди на двајцата до сега.
За жал ете пак последниот одговор гледам дека му е за МВП , иако јас друго го прашав. Плејоф си е друга приказна, друг интензитет и е дозволена пофизичка игра.
Како шо гледам до сеа шутот на Шаи му е жалосни 35%. Не дека и Тејтум имал јак шут , али поентата ми е дека Оклахома се од калибарот на Селтикс, Кавс, па и Пејсерс сепак играа ECF финале лани.
Како шо гледам не се дава толку многу акцент на Тејтум , Мичел и Халибуртон плејофов како на Шаи... едино за Леброн поише го тупат курот.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.509
Поени од реакции
3.331
Lani Embiid ke bese MVP 1 kroz 1, no se povredi sirotiot.
Statistikata na Luka bese kade kade pojaka od taa na Jokic.
Ironicno ama Jokic e najoverhajpuvan igrac vo ligava, lanskata sezona na Luka regular + playoff e klasa podobra od bilo koja sezona na Jokic i e vejke podobar igrac a e 4 god pomlad
Mn se overhajpuva Jokic na balkanov, nekoj duri go stavaat top 10 all time :tapp: Realno likot e okolu 7-8 mesto najdobri centri all time

Член од
23 август 2010
Мислења
40.349
Поени од реакции
118.656
Па последниов муабет беше во склоп на плејофот , како им оди на двајцата до сега.
За жал ете пак последниот одговор гледам дека му е за МВП , иако јас друго го прашав.
МВП се дава за регуларен дел од сезона. Шаи може и 0 поени просек да има во ПО и пак да биде МВП, просто е ко грав. Нормално е малце да му опаднат бројките во ПО, сепак се игра сериозна кошарка меѓу најјаките тимови во лигата.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.807
Поени од реакции
6.033
@Kambek decko realno ti si naporot tuka vo diskusijava, cista MVP kako solza na Shai sezonava pak se fatil likot za 2-3 utakmici vs Memphis kade vodea 30 raz od 2/4...
Nikakva potreba da forsira i prevzema odgovornost serijava, ovaj smesniov tvoj na avatar so bilda stats cela sezona kako Westbrook pred nekolku sezoni i bese duh vs site poseriozni timovi sezonava e klasicno piche i nikogas ke go nema toj killer instikt i odgovornost da prevzema koga e bitno
Ona lani so go pokradoja na Doncic za MVP ne e ni blizu do godinava (za neznalcive na teamava sto mislat deka e pokraden salamava)
100 пати имам пишано за Лука и лани , а да беше здрав богами и годинава ќе имаше такви бројки. Секоја сезона си е посебна приказна, не знам што се мешаат баби и жаби. Ако нејќете да гледате објективно на работите или ако имате омраза према одредена група ваш проблем.
На позиција центар никогаш немало ваков играч ко него што иде ниво погоре и почнаа некои центри да ги практикуваат неговите перформанси. Прави еволуција на кошарката исто ко Кари и за разлика од Кари кој е неоспорен од 2014/15 навака , цело време се вадат глупи муабети за Јокич. Билдал статистики :pos:
Со сила се правите слепи , али терајте така.
Денвер е проблемот, не е Јокич.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.509
Поени од реакции
3.331
МВП се дава за регуларен дел од сезона. Шаи може и 0 поени просек да има во ПО и пак да биде МВП, просто е ко грав. Нормално е малце да му опаднат бројките во ПО, сепак се игра сериозна кошарка меѓу најјаките тимови во лигата.
Mnogu e smesen likot, rekol kako mu odi dosega a prvite 2 utakmici OKC gi reshi od 2/4 pa kako da mu odi peskirot na glava staven od poluvreme, mnogu povrsno gledas na kosarkava
Zaprasaj se kako mu odi na Jokic , eden Zubac go ugasi kako pikavec serijava i deluva kako prime Olajuwon prema nego

Kajgana Shop

На врв Bottom