[/QUOTE]="BigМас, post: 10276840, member: 164063"]
Па ти нели ќе го сечеше ако Бостон не добие 4-0 , сега типуваш на Орландо.Види си уназад 10 страни се ќе ти стане јасно.
[/QUOTE]
Vidi si ti, za da ti e jasno.
Rekov ke go secam Orlando ako dobijat 2 utakmici.
Kaj tipuvam sea na Orlando ? Izvestuvam za statusot na Tatum i Brown. Toa tipuvanje e ?
Box Plus/Minus, Version 2.0 (BPM) is a basketball box score-based metric that estimates a basketball player’s contribution to the team when that player is on the court. It is based only on the information in the traditional basketball box score--no play-by-play data or non-traditional box score data (like dunks or deflections) are included.
BPM uses a player’s box score information, position, and the team’s overall performance to estimate the player’s contribution in points above league average per 100 possessions played.
To give a sense of the scale:
+10.0 is an all-time season (think peak Jordan or LeBron)
+8.0 is an MVP season (think peak Dirk or peak Shaq)
+6.0 is an all-NBA season
+4.0 is in all-star consideration
+2.0 is a good starter
+0.0 is a decent starter or solid 6th man
-2.0 is a bench player (this is also defined as "replacement level")
Џабе праќам знам пошо пак одредени ликови ќе си толкуваат по свое , но ако сака циган од Шутка нека е или Индиец шо серел на тротоар , вакви бројки се рамо до рамо со Џордан. Центар и 10 асистенции просек било билдање статистика
Жалнооо , и мене Новак не ми бил никад најомилен, но некој кога е најдобар му симињам капа.
И доста замараме за него , вечер има нови текми. Кажете нешто за тоа.
Sto e be ova, kakvi listi se ova ?
Kobi i Shaq voopshto gi nema na lista ?
Me mrzi da te citam vekje.
Kaj moze Jokic da e podobar od Hakim, dali ti znaes Hakim kakov Monstrum bil vo dvata pravci.
Kaj moze Jokic da e podobar od Bron,Kobe,Shaq,Curry pa i od Durant ?
Jokic vo karierata ima samo eden Playoff Run, 2023 koga osvoi titula.
Toa e se sto ima napraveno Jokic vo Playoff.
LeBron e 4x Finals MVP, Hakim 2x Finals MVP, Durant 2x Finals MVP, Kobi osvoil 5 tituli, Curry 4.
I eden kup drugi igraci so kade kade pogolem i nedostizen uspeh za Jokic.
Me mrzi da ti nabrojuvam.
Jokic e fenomen vo napad sekoja cest, gazi Triple Double sekoja utakmica.
Dzabe koga ne igra ic odbrana. One way player.
Па коа си глуп нормално дека само едноставни работи ќе сфаќаш и ќе гледаш трите основни статистики.
Никој не рече дека е подобар од тие шо ги именуваш , туку дека е на ниво што се смета за all time great или топ 20 веќе одамна.
Али битно ти и оној шо се појави од нигде ќе потите кур дека бил србин , бил дебел , бил преценет и не знам шо.
Секако објективност ретко има на форумов и не се глеа детално за никој и ништо.
Само површно, како и 90 посто НБА фанови, највеќе од нив од Америка.
Ете нормално и на форумов ќе има такви фанови , падобранци мора да има.
Едната нога веќе му е дигната. У полн налет е Морант и тоа на слика не може да се види, туку треба да се изглеа снимката.
Дорт идеше на фаул, премалоумен лик, налик Дрејмонд.
Епа кога лигата толерира идиоти како Дрејмонд нормално дека ќе има вакви појави како овој, Лу Дорт и слични. И џабе после флегрант, 10 утакмици неиграње кога ваква повреда од пад на грб може да ти заврши кариера.
Епа кога лигата толерира идиоти како Дрејмонд нормално дека ќе има вакви појави како овој, Лу Дорт и слични. И џабе после флегрант, 10 утакмици неиграње кога ваква повреда од пад на грб може да ти заврши кариера.
Треба драконски казни за намерни фаули, инаку правилата се и тоа како заштитувачки кон напаѓачите... Само јас пак ќе кажам дека Џа Морант често си го бара со боринче. Пред некоја година против Лејкерс во прва или втора рунда имаше ваков пад и без никој да го фаулира. Куп вакви паѓања има уствари. Влага во некој филм, ваљда мисли дека е супермен... Не мораше да покушава да скока преку Дорт. На миљон начини можеше да даде кош без тоа. И сега немаше да биде повреден а плејофот завршен за Мемфис.
Инаку и Мини имаа педерски потези, само слабо нешто се коментираат.
Ова е со умисла, и некогаш од вакви потези и повреди се дешаваат. НБА треба ригорозно да казнува вакви срања, а истовремено не ми смета да остават и малку погруба игра ама не вакви намерни срања.
Isto i jas.
Ako bide toa finaleto, ke odam da gi gledam vo zivo Los Angeles.
Kojznae kolku se skapi kartite za finale...
Sakam da gi gledam od prvite redovi, a ne od najgore na tribini... topkata ne se gleda od tamu...
Да идеш да ги гледаш брату ако имаш можност. Али ќе треба дебело да искешираш за да гледаш НБА Финале од први редови. Тоа може да се мери со тениско финале на Вимблдон.
30k+ dolari prv red finale...tolku pari i da imam ne bi platil... toa e za facite od LA...
Da imam 30k dolari podobro ke gi uplatam na Doncic plus, odkolku da ja gledam utakmicata od prv red...
30k+ dolari prv red finale...tolku pari i da imam ne bi platil... toa e za facite od LA...
Da imam 30k dolari podobro ke gi uplatam na Doncic plus, odkolku da ja gledam utakmicata od prv red... Прегледај го приврзокот 449698
Dali moze Jokic da ceka da mu istece dogovorot i posle kako free da otide u LA? Epten sakam da gi vidam so Doncic.. Btw neka oslobodat salary capot so zaminuvanje na Lebron i na negovo mesto Jokic..
Мое мислење е дека Дорт воопшто немаше намера да направи фаул. Може убаво да се види од камерата позади кошот дека Дорт се лизга, губи рамнотежа и во тој момент Морант сакајќи да го прерипа да направи атракција се случи тоа што се случи. Малце реално треба да ги согледаме работите. И судијата не му даде Флегрант 1 затоа што е во пад Дорт
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.