NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    59
Klivlend gi imaat pod kosh Mobley i Allen.
Dvajcata bomba igraci vo dvata pravci.
Mobley ovaa sezona e DPOY, a i Allen e na toa nivo.
Sto ke im e praseto koe trca samo napred.
Гарланд,Ален и некои прв пик зашто да не.
Јокич е играч со најголемо IQ во лигата ,незнам зашто имаш таков хејт кон него,а го величеше камерунецот цело време што на мало прсте неможе да му се фати.

На позиција центар никогаш немало ваков играч ко него што иде ниво погоре и почнаа некои центри да ги практикуваат неговите перформанси.
Na pozicija centar nemalo poslabi igraci od poslednive 5 god unazad 50 god sigurno
Normalno ke izgleda taka, eden smesnik kako Rudy Gobert se smeta za najdobar defanziven centar, godinive unazad mnogu od centrive so se vo startna petorka vo podobrive timovi vo ligava bi igrale vo G league vo doba 90/00

МВП се дава за регуларен дел од сезона. Шаи може и 0 поени просек да има во ПО и пак да биде МВП, просто е ко грав. Нормално е малце да му опаднат бројките во ПО, сепак се игра сериозна кошарка меѓу најјаките тимови во лигата.

До реченицата го пишав ова шо го пиша ти само не си го стаил во цитат.

Sto ke im e praseto koe trca samo napred.

Нигде не беше спомнато МВП тука , само му реплицирав. Ти стави во контекст дека за МВП е муабетот.

Кој кур ви е иначе? 5 на 5 се игра кошарка така? Шо се очекува од Јокич не знам? Трипл дабл имаше во пораз од 30+ разлика.
Па нека го прекрстат тимот во Никола Нагетс или Денвер Јокичис. И на него више му пукна курот шо све се чека од него, па капак уште крив бил што Браун и Портер се изгубија во атмосферата од плејофот и клупата не може да даде двоцифрен број на поени. Терајте со хејтот , но кошарка е тимски спорт , а моментално Денвер не се тим. Јокич е тимот.

Ironicno ama Jokic e najoverhajpuvan igrac vo ligava, lanskata sezona na Luka regular + playoff e klasa podobra od bilo koja sezona na Jokic i e vejke podobar igrac a e 4 god pomlad
Mn se overhajpuva Jokic na balkanov, nekoj duri go stavaat top 10 all time :tapp: Realno likot e okolu 7-8 mesto najdobri centri all time

Do pred 2 sezoni, do pred Denver da ja osvojat titulata, Janis vazese za pojak od Jokic.
Sea dvajcata imaat po edna titula, Jokic ima 3 MVP regular, Janis 2 MVP regular. No Janis ima i DPOY, i e eden od najdobrite 2 way igraci na ovaa generacija.
Janis prethodnite 2 sezoni bese povreden vo playoffs ne igrase t.e igrase povreden samo 2-3 utakmici od edna cela serija.
Sea momentumot e na strana na Jokic, no sevkupno gledano skoro ic ne mu bega na Janis i prasanje na vkus e koj e podobar.
Ke vidime na kraj od kariera koj ke bide podobar.

Na pozicija centar nemalo poslabi igraci od poslednive 5 god unazad 50 god sigurno
Normalno ke izgleda taka, eden smesnik kako Rudy Gobert se smeta za najdobar defanziven centar, godinive unazad mnogu od centrive so se vo startna petorka vo podobrive timovi vo ligava bi igrale vo G league vo doba 90/00

Ајде те молам отвори сеа тема за атлетицизмот во 90тите и како тоа сега не знаеле лактови да се маваат, а тогаш биле сите Херлулес.
МВП не е толку клише тема , како тоа шо цело време му се навраќате.
Позиција центар не е само силување на обрачи и буткање ко сумо , бар сеа така еволуираше кошарката.
Гледај си ти 90тите снимки ако ти е поинтересно, не замарај со тој бабушки муабет у мое време вака беше така беше.

Морам да признаам дека многу добро е угасен Јокич од Зубац. 26 поена на 54 посто шут со 11 скока , добро гасење :facepalm:

Шо се очекува од Јокич не знам? Трипл дабл имаше во пораз од 30+ разлика.
Па нека го прекрстат тимот во Никола Нагетс или Денвер Јокичис. И на него више му пукна курот шо све се чека од него, па капак уште крив бил што Браун и Портер се изгубија во атмосферата од плејофот и клупата не може да даде двоцифрен број на поени. Терајте со хејтот , но кошарка е тимски спорт , а моментално Денвер не се тим. Јокич е тимот.

Giannis Antetokounmpo's first 2 games of the series:

34 PTS, 18 REB, 7 AST, 70% FG
36 PTS, 12 REB, 1 AST, 60.9% FG

Bucks down 0-2.

Sto da napravi Janis povekje od ova ? 100% FG ?
Gubat 0:2.
Zatoa sto igra so paraziti kako kazmata i ostaren Bruk Lopez.

@Kambek друже следиш кошарка и знаеш како се доделуваат награди, исто ко што и лани Лука имаше најдобра статистика, ама не е само да штанцаш бројки, треба и да носат некаква вредност истите. Моментално, Денвер има никаква игра и резултати, не дека играчите им се толку лоши колку што се ван форма/немаат хемија. Јбг, Оклахома издоминираа, секако дека Шаи ќе иде до МВП.

@Kambek друже следиш кошарка и знаеш како се доделуваат награди, исто ко што и лани Лука имаше најдобра статистика, ама не е само да штанцаш бројки, треба и да носат некаква вредност истите. Моментално, Денвер има никаква игра и резултати, не дека играчите им се толку лоши колку што се ван форма/немаат хемија. Јбг, Оклахома издоминираа, секако дека Шаи ќе иде до МВП.
Screenshot_20250425_104847_Lite.jpg

Ironicno ama Jokic e najoverhajpuvan igrac vo ligava
Како може најдобриот играч у лигата последните 5 години да биде најоверхајпнат? Ја има најдобрата офанзивна сезона во историјата на лигата според кој знае колку параметри и бил преценет? Не го зборам ова за во корист за МВП наградата, искрено кур ме боле кој ќе ја земе, ама немој вакви глупости да пишуваш.

Како може најдобриот играч у лигата последните 5 години да биде најоверхајпнат?

Say what ?
2019 Kawhi Leonard najdobar igrac.
2020 LeBron najdobar igrac.
2021 Antetokounmpo najdobar igrac.
2022 Curry najdobar igrac.
2023 Jokic najdobar igrac.
2024 Brown.

Ако не испаднете сега, следното коло - сигурно.

Го сакам Њу Јорк, генерале, али не ми се чини дека нема да можете повеќе од следно коло, ако уопште стигнете до таму. За жал.

Денвер, не верував дека ќе поминат - како што прогнозирав.
И ваљда нема да поминат. Моја прогноза е дека оваа ќе ја изгубат, следната ќе ја тепаат, али на крај ќе попушат.

Највише од све на свет сакам да не сум у право и никад не сум мешал кладење и навивање.
Не се кладам туку пасионирано следам баскет.

Инаку, да, ако некој има највеќе пцуено по Њујорк на темава тоа сум јас, особено за трејдот на КАТ.

Тоа е единствената причина зошто ќе отпаднеме било кога против било кој посериозен тим (едноставно немаме одбрана под кош).
Беше трејдано за ОЏ и се ослободивме од канцерите во тимот (лепрозниот Берет и себичниот Рендал), тоа беше супер, Торонто ни направи услуга.

ОЏ зацврсти одбрана на периметар, гасеше дечкото крилни играчи - шо му е и работа.

Проблемот е шо си ги дадовме шутерите (Квикли, па потоа и трејданиот Ди Виченцо), а го донесивме Бриџис за сите пикови шо ги имавме, пикови шо требаше да ги искористиме за салам центар.

Јас дури за момент се понадевав дека или ќе земат салам центар или нема да трејдаат веќе за да измине и оваа сезона, па од следна ќе бркаат имиња како Јанис, Ембиид, ете и Џокерот можеби. Ќе имаа и пикови и пари во салари кап, асети еден куп.

Вака салари го затворивме со КАТ, најдобриот играч во тимот (Брансон) зеде помалку пари за да добие ОЏ мрсно продолжување на договор и за да го донесат и платат другар му Бриџис, арно ама Бриџис до курот не ми стига за под кош, а надворешни крилни позиции против играчи како Каваи и слични кои се поголеми по конституција од него не можи да ги брани = дупло голо.

Тимот е правен да игра офанзивно против Бостон, тоа го тврдев на почеток на сезона, ама дефанзивно без играчи на периметар шо ти бранат и без центар кој може да ти собери дефанзива и офанзива и да ти одбрани колку толку пик енд рол НЕ МОЖИ ВО ПЛЕЈОФ. Мич беше истурен од повреди и лажеа како кучиња дека ќе се врати Јануари после операциите. Се врати средина на февруари, средина на март можеше да изигра 10 минути на терен и тоа малку од малку да личи на нешто, далеку од оној Мич шо го знаеме пред повредите.

Силата, со овие трејдови ни е толку.
Ќе биди чудо, али буквално, да играме финале на исток, уште повеќе да освоиме - Кливленд е едноставно моментално подобриот тим. Бостон едино повредата на Тејтум шо би го реметела, инаку и тие се подобриот тим заради јуникорнот Порзингас.

Штетата е направена, КАТ му е кучка на Тибодо, Бриџис другарче на Брансон и Харт, нивно кученце, а тренерот е неписмено копито шо си ја даде клупата за да го донеси КАТ и притоа ги гори 40+ минути цела сезона стартерите - затоа Брансон е сега партали.

А можеше да биди поинаку...
Можевме до година, исто без клупа и пикови (како сега) да имаме постава:
Јанис
ОЏ
Ди Виченцо
Брансон
и рандом не толку скап шутер, како шо ги имаат успешни екипи од типот на сегашни Клиперси (Пауел/Богданович), сегашни Детриот () и ред други.

Или ако одевме со еден шутер во името на Ди Виченцо, да го задржевме Хартештајн пошто истите пари отприлика одеа за плата и на едниот и на другиот на кој треаше да му се продолжи договор.

Вака, како шо тргнало, Хартештајн ќе игра ваљда финале во далеку поквалитетен тим. Ди Виченцо, можеби, ќе помини во втора рунда, Јанис/Ембиид/Јокич ќе останат само сон, а не можна реалност.

Јас сум повеќе од сигурен дека Јанис ќе потпишеше за тим во кој играат Брансон и ОЏ ама НЕ, го имаме КАТ и ќе не буши кој ќе стигни во одбрана на таа позиција пошто лигушот не е способен 1 на 1 да покрие во одбрана, камо да брани зона или да брани пик енд рол, мисловна именка е тоа за него да му ебам тоа двогрбата камила да му ебам.

Али да, тоа е тимот со кој пораснав и кој со цело срце го бодрам каква год да е екипата по состав и кој год да е тренер. Не дека заслужило раководството да има овој тим воопшто навивачи, а тврдам дека ги има едни од најлојалните и најдобрите во цела лига, ама ете... го цениме тимот и години си патиме.

Say what ?
2024 Brown.

Nema problem deka e najdobar igrac poslednite 5 godini.
No samo vo kategorijata Triple Double.
Автоматски споено мислење:

I MVP regular, no toa ne e merilo edno mu e gratis toa od lani poso trebase kamerunecot da osovoi.

Последно уредено:
Како може најдобриот играч у лигата последните 5 години да биде најоверхајпнат? Ја има најдобрата офанзивна сезона во историјата на лигата според кој знае колку параметри и бил преценет? Не го зборам ова за во корист за МВП наградата, искрено кур ме боле кој ќе ја земе, ама немој вакви глупости да пишуваш.
Najdobar igrac vo ligata 5 godini nema greska, toa e samo vo vasite laicki glavi, realno 1 ili maks 2 sezoni e Jokic najdobar vo ligata
Vo regular sezona se forsira i bilda stats protiv boranija ekipite, poguben i ugasen skoro na sekoja bitna utakmica e plejoff osven sezonata koga osvoja (a i togas Murray bese podobar i resi nekolku serii)
Jokic nema ispadnato tim so 50+ pobedi vo plejof, bukvalen ghost vo pogolem del of pleojf natprevarite
Ama dobro ve razbiram gledate NBA preku insta rilsovi i se palite na nebitni statistiki vo doba koga poluigraci mozat da imat triple double na sekoja utakmica
Автоматски споено мислење:

Say what ?
2024 Brown.
Se slagame gore dolu Jokic e najdobar vo ligata 2023 i 2022 (diskutabilno) max, lani bese Doncic klasa nad sekoj regular+playoff kakov crn Brown
Batali dzabe im objasvis,90% na temava se decinja i pocnale NBA da pratat od bubblot pa zatoa ova od Jokic im e nesto wow i nevideno, a ne gledaat detalno na rabotite i ja analiziraat nba vo srzta, klasicni troll NBA prataci so meminja i rilsoj

Последно уредено:
Остај ги, глеаш дека типот и оној коцкарон освен НБА и BBC порничи друго не гледаат.

На времето сигурно се палел на Ајверсон, Картер, Мекгреди и ред други играчи што одбрана било мисловна именка за нив ама пошо Јокич е белец и Балканец ондак одма се плука по него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom