General braty zosto ne pisa za ovoj tredot sto go napravika tvoive ?
Jas tek denes procitav.....
Sto e tvoeto mislenje ? Vredi kockava ?
Ако мислиш за КАТ брате, напишав на темава мислење, пола-пола сум.
КАТ е одличен индивидуален играч, за бркање на индивидуални статистики. Како карактер за тимска хемија воопшто не ми се свиѓа.
Битна му е статистиката, има голем еготрип и ќе видиме колку еден таков КАТ со веќе историја на повреди и грд карактер ќе се вклопи тука. Можеби си имаат со Тибодо квалитетна веза изградена од времето кога волот тренер беше во Минесота, ќе видиме.
За тимот воопшто... имавме 2 постави и тоа можеше да не гура до полуфинале, да не беа повредите можеби и до финале на исток, но мислам дека толку беше силата со тој состав. Факт е дека требаше да заминат од тимот Рендал и лепрозниот Берет. Го дадоа Квикли и Берет за ОЏ.
По мене грешка што замина Квикли пошто требаше да го платат онолку колку што беше платата на ДиВиченцо (кој го донесоа потоа), пошто беше нивни производ и публиката го сакаше.
Следно, го даваат Ди Виченцо и Рендал за да го земат КАТ (пре би, ради менталитет и тимска култура ака. атмосфера во соблекувална) да го донесам Марканен ама ете ценеле дека КАТ ќе им одговара повеќе и конекциите со Тибодо си го имаат своето сторено, башка шо КАТ е црнчуга, а овој другиот белец (има и тоа улога).
Бриџис е добар играч, ми смета што е низок и не толку корпулентен ама е напаст во одбрана и напад така да ќе биди корисен да чуваат со ОЏ други крилни играчи (пошто тоа е нели целта, да го победиш Бостон), едино ми смета шо дадоа пун курац пикови за него и шо е висок до курот т.е. ќепец за позицијата која ја игра.
Овој тим, без клупа, со еден куп прашалници за повреди кај КАТ, ОЏ и Брансон може да доживее фијаско на уште не започната сезона (при нивни повреди) или ако успеат да изгураат на било кое место на табела до ПО (шо и треба да им е цел, а не да бркаат преку сезоната висока позиција пошто ете лани беа втори па што со тоа?) тогаш може да се надеваме на успех, да излезат конечно во финале на исток и да играат во големото НБА финале.
Очекувам тоа од нив годинава, некако Тибодо да ја лимитира минутажата, што во тим без клупа не знам колку ќе е можно и да изгураат до финале на исток. После тоа еден е Господ, ако немаат повреди клучните играчи ќе се крстиме на титула, а ако освојат од мене имате кафана сите на темата кога ќе се приберам МКД (ќе треба да се направи организација али изводливо е).
Иако не се согласувам со трејдовите, мислам дека тимот е направен да игра за титула - но не и да бркаат пласман во тек на сезона пошто тоа ќе ги кошта на крај.
Мич сакам да закрепни од повредите на зглобот и она орангутанот од Камерун лани намерно што го газеше во ПО на зглоб, па годинава кога ќе се сретнат (ако се сретнат) да му качи по некое лакто во фаца *(иако не е прљав играч Мич). Заслужува тој човек да остани Њујоркер и не би сакал и него да го трејдаат, солиден е доста за под кош во дефанзива и донекаде офанзивно.
ЕДИТ:
Ете, кој ќе игра фантази можи да го вметни Квикли или ДиВиченцо во тим, годинава треба и двајцата да имаат океј минутажа и океј продукција за времето поминато на терен. Двата беа вредност по 10 поени или 10.5 мислам - што е солидна сума за таков играч да дадеш.