NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
И ако играш онлајн а нема влезено 3-4 пати со ред, ќе те лимитираат на нешто ситно и ќе исчуриш. Наместо да ти примат 1000е, ќе ти примат 400е на пример, пари кои што не те вадат. Да не вклучиме во пресметката тоа што може да има 1.8 коеф или дека би уплатил стотици/илјадници евра за некој си мочан чар од 50 евра.

И ако играш онлајн а нема влезено 3-4 пати со ред, ќе те лимитираат на нешто ситно и ќе исчуриш. Наместо да ти примат 1000е, ќе ти примат 400е на пример, пари кои што не те вадат. Да не вклучиме во пресметката тоа што може да има 1.8 коеф или дека би уплатил стотици/илјадници евра за некој си мочан чар од 50 евра.

Ako igras online togas ke imas akaunt na barem 3-4 razlicni kladilnici za rasporeduvanje vlogovi.

Koeficientot dali e 1.90 ili 1.80 nisto ne menuva, ke vlozuvas tolku kolku sto treba za da go izvadis zamisleniot fiksen kjar.

Najbitno e stabilna banka i disciplina, se drugo se reshava.
Jas mozam da obezbedam banka, no disciplinata mi e problem.

Prv bet 50€
Vtor 100
Tret 220-230
Cetvrt 600
Pet 1300

Proizvolno ova, no odprilika toa e toa.
Znaci prv bet ako e 50€, 5 promasuvanja = 2300 evra.

Ako igras online togas ke imas akaunt na barem 3-4 razlicni kladilnici za rasporeduvanje vlogovi.

Koeficientot dali e 1.90 ili 1.80 nisto ne menuva, ke vlozuvas tolku kolku sto treba za da go izvadis zamisleniot fiksen kjar.

Najbitno e stabilna banka i disciplina, se drugo se reshava.
Jas mozam da obezbedam banka, no disciplinata mi e problem.

Prv bet 50€
Vtor 100
Tret 220-230
Cetvrt 600
Pet 1300

Proizvolno ova, no odprilika toa e toa.
Znaci prv bet ako e 50€, 5 promasuvanja = 2300 evra.
И нареднио пат ќе треба да вложиш 2600 за да си добитен 40 евра.

Најдобар систем што го имам видено (не знам како се викаше) е онај што ако имаш влог од 100 евра пример, доколку паднеш наредниот +100 евра додаваш, а ако погодиш одземаш 100 е. 2 коеф секогаш да играш.
На овај начин не си ол ин како со мартингејл, ќе вртиш пари и ќе пропаѓаш побавно, а има и математика да бидеш во чар со помалце погодени од промашени. Доколку погодуваш на стартниот влог, го играш цело време додека да паднеш, па додаваш +1 влог.

На пример: LLWLLW (4 промашени, 2 погодени). Имаш 300е минус (100+200) од првите два пада , па погодуваш 300е на третиот обид, па губиш 500 (200+300) на 4ти и 5ти обид, па погодуваш на 400 на крај.
Имаш минус од 100 евра.

Друга серија еве рандом: LWWLLLWLW (5 промашени, 4 погодени)
После секој бет, банката би ти се движела вака: -100, +100, +200, +100, -100, -400, 0, -300, +100.
Имаш чар од 100 евра.
Нареден влог спрема серијата би ти бил 300е, кој доколку го погодиш ќе имаш 5-5 скор а ќе си плус 400 евра.

Е сега ако неможеш да погодиш 2 коеф приближно пати колку што ти е бројот на падови, тогаш ниеден систем не те оправа.

Последно уредено:
И нареднио пат ќе треба да вложиш 2600 за да си добитен 40 евра.

Најдобар систем што го имам видено (не знам како се викаше) е онај што ако имаш влог од 100 евра пример, доколку паднеш наредниот +100 евра додаваш, а ако погодиш одземаш 100 е. 2 коеф секогаш да играш.
На овај начин не си ол ин како со мартингејл, ќе вртиш пари и ќе пропаѓаш побавно, а има и математика да бидеш во чар со помалце погодени од промашени. Доколку погодуваш на стартниот влог, го играш цело време додека да паднеш, па додаваш +1 влог.

На пример: LLWLLW (4 промашени, 2 погодени). Имаш 300е минус (100+200) од првите два пада , па погодуваш 300е на третиот обид, па губиш 500 (200+300) на 4ти и 5ти обид, па погодуваш на 400 на крај.
Имаш минус од 100 евра.

Друга серија еве рандом: LWWLLLWLW (5 промашени, 4 погодени)
После секој бет, банката би ти се движела вака: -100, +100, +200, +100, -100, -400, 0, -300, +100.
Имаш чар од 100 евра.
Нареден влог спрема серијата би ти бил 300е, кој доколку го погодиш ќе имаш 5-5 скор а ќе си плус 400 евра.

Е сега ако неможеш да погодиш 2 коеф приближно пати колку што ти е бројот на падови, тогаш ниеден систем не те оправа.

Da, posle 5 promasuvanja 6tiot pat ke treba da se vlozat 2600€ za da se izvadat 40.
Ako se igra so poceten vlog od 25€, togas 7miot pat ke treba da se vlozat 2600 za da se izvadat 20.

Jas ne sum videl Doncic ili Embiid povekje od 3-4 utakmici po red da se vo minus.
Takvo nesto ne se ima sluceno.
Embiid vo regularnata sezona neposredno pred da se povredi vo serija bese od 20 i kusur utakmici na koi postignuvase 30+ poeni. Neverojatno.
Doncic bese najdobar strelec so 34 pts prosek...
Embiid ako ne se povredese apsolutno ke osvoese MVP regularna.
Znaci ovie 2ta bukvalno sekoja vtora utakmica se vo plus, ako ne i povekje od sekoja vtora.
Ne se ima sluceno 5 ili povekje po red da se vo minus.
Автоматски споено мислење:

Sea proveriv, Embiid pred da se povredi vo serija bese od 22 utakmici po red na koi postignuvase 30+ poeni.
Videte sto pravese 22 utakmici po red, procitajte ja statistikata. Zacineto so 70 pts utakmica.
Kakov Jokic i Doncic, kamerunecot ako ne se povredese morase da e MVP.

Screenshot_20240604-034012.pngScreenshot_20240604-034027.pngScreenshot_20240604-034041.pngScreenshot_20240604-034058.png

Последно уредено:
@VardarVoSrceto
Има само редовен доунлоад за стримање, нема аплоад никаков?
Не сум сигурен дали те разбирам :D
Сранувам сабајле, правам турско и си ја пуштам на телевизор. Тука завршува моето знаење за странава. :kafence:
Околу 6:30 веќе е поставена утакмицата ако се играла од 2:30.

Јако , само од кај им силата цел јули да го исфураат?

Ducking petok sabajle ne moze da dojde pobrzo ?
Od dete vaka ne sum bil vozbuden za vikendi :)
Ovoj petok nba pa povampiruvanje na rabota , naredniot petok izalkohorizuvanje na vodeni ludorii vo probistip :brlav: :pijanco:
Life is ducking beautiful , i se osekam ko dete u koza na 40 godisen starec .,
So bi rekol cicko mi brus vilis , hipikaje maderfaker ...

Koga ke zastanat pod kosh 3 bageri
Embiid, LeBron i Durant 213 211 206...
GLZZQYAa4AAGqHm.jpg

Koga ke zastanat pod kosh 3 bageri
Embiid, LeBron i Durant 213 211 206...
@LesterBoMccaleb да не си ти темава би била досадна за читање :)
Ајде јас да пишам мое мислење за дрим тимов, кој и да е по ред.
Бем, добар
Холидеј, добар
Халибуртон, можеби и најдобар моментално, ќе има време целосно да заздрави до олимпијадата и да пружи одлични партии
Дејвис, мислам дека ќе пружи добри партии
Дурент, оф мори мајко, против послабите екипи ќе дава по 30 кошеви и на крај ќе чоукне у полуфинале ор самтинг :)
Стеф Кари, e овој е играчиште, и на стари години може да прави чуда на теренот и ако му тргне едноставно не гледам како некој би можел да го запре.
ЛеФлоп повеќе ќе биде тренер на теренот отколку играч
Ембиид, овој од што е шупелка олимпијадата ќе заврши додека да се навикне на ФИБА правилата
Тејтум, добар
Каваи, премногу непредвидлив
Едвардс, очекувам од него неколку бесни куцања, се останато е бонус
Букер, чоукер

Американците секогаш кога одат да се натпреваруваат на хартија се главни фаворити, но не се непобедливи. Ќе биде интересна олимпијада за следење.

Искочи тимчево на Словенија и мене ми изгледаат на интересни претенденти за да стигнат до фајнл 4, заедно со Франција, Германија и УСА. Би навивал за сите контра Американциве, од причина што секогаш е поинтересно да си за аутсајдерот, а во ваков случај апсолутно би сакал да освои кој било друг освен УСА.. мада со тимов што го носат и колку се растревожени поради светското, не гледам како некој би ги победил.

Slovenija prvo treba da se kvalificira, a shansite za toa se 50/50.
Na pocetok od Juli ke se igra kvalifikacioniot turnir.
Slovenija ili Grcija, Doncic ili Antetokounmpo, na zhalost samo edna od ovie 2 reprezentacii ke moze da se kvalificira.

Antetokoumpo oficijalno ke igra za Grcija vo kvalifikaciite.

Inace, mislam deka Embiid ke bide glavna faca i MVP na olimpijadata.
Toj mi e favorit, no ne mora da znaci moze i nekoj drug da e MVP, mozno e LeBron bidekji ova ke mu e posleden nastap za reprezentacijata.

На Дончич во Токио му беше доживљај и да не беше Батум ќе земеа сребро што не е мала работа. Сега мислам скроз му е фокусот на дуелот со Селтикс и би ме изненадило со крвави колена да реши да игра. Млад е може да се обиде и ОИ 2028 ,ете и Гафорд ако е решен долготрајно да помага.
Јокич очигледно е свесен дека Америка осваја , па сувишно му е да се мачи одреден дел од летото за бронзен или сребрен медал шо веќе го имаа.
Според мене за да не го изгуби респектот од мнозинството Срби , треба да се појави , барем овој плејоф порано испаднаа и не е преутепан.
Интересна ќе биде Франција за гледање, дека пред своја публика и со вонземјанинон. Ќе праи лудории.
Германија пиши пропало , светското им беше пикот.
Другово , само Канада уште би ги издвоил, фактор се во репрезентативна кошарка сега , ама против ваква УСА секако го јадат двоцифрено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom