NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.

Точно. Тотално друго ниво е , ни приближно за нив. Човекот е Џокер , пошо направи шега од НБА. Ми се присерува од овие Дивац Мивац Кукоч Перо Пеце умислени идиоти шо мислат се недопирливи.

Точно. Тотално друго ниво е , ни приближно за нив. Човекот е Џокер , пошо направи шега од НБА. Ми се присерува од овие Дивац Мивац Кукоч Перо Пеце умислени идиоти шо мислат се недопирливи.
Brat ljubomora, covecka osobina jebi ga.... Ova e isto kako koga Nekoj mu komntira za kladenje za Izy :) , interesno za citanje i tepanje vreme , ama totalno bezvezalno....
Nekoj treba da go prasa bivsiot igrac na Jugoplastika, koj dryg osvoil MVP ? Bratov ne bil ni vo razgovor za taa nagrada ( zboram za Vlade ) a Toni , ako ima nekoj ovde sto zivee vo Cikago, neka kaze so mu napravile na Toni vo Trump tower , poso mnogy go postyvaa :))))))
Od Jokerot se plasat .

пратев кошарка тоа време и нема везе, Јокиќ е бољи од сите нив

Јокиќ не бил на ниво на Дино Раѓа. Не ме заебавај.
бољи е од сите од Југопластика, од сите од Партизан и од сите од Цибона

Ај за Петровиќ може некој муабет да се напраи дали се он, Сабонис и Џордан најталентираните играчи на сите времиња, ама ја не тоа, пошто ја ги скокнав Кобе и Ле Брон.

Нема везе, Јокиќ е бољи од сите Паспаљи, Раѓи, Владе Диваци и други.

Последно уредено:

Како што рекоа и другите, со таа разлика што кога Дивац и Кукоч дојдоа во НБА беа неспоредливо зад Џордан, Пипен, Олајџувон, Шек, било кој што играше на тие позиции..., за разлика од Џокерот кој со тек на време стана прв центар на лигата, 2 МВП награди, лагано годинава може до трета (ако не тој сигурно Дончич ќе освои, а и овај е подобар од Дивац и Кукоч заедно), потоа освои титула и Денвер не би бил Денвер без Јокич - тоа е едноставно незамисливо и неизводливо.

Не се сеќавам дека Лејкерси без Дивац, а потоа и Сакраменто без Дивац, како и Чикаго без Кукоч нешто посебно ќе беа оштетени.
Сигурно Меџик Џонсон и Џејмс Ворти, како и Крис Вебер и Џејсон Вилјамс ќе се снајдеа и без еден Дивац на терен, како шо Џордан и Пипен без еден Кукоч.

Дали беа дел од екипа - да.
Дали беа МВП на сезона - не.
Дали беа носители на играта во екипата, алка без која не се може - не.

Толку од споредбата.
Класични балканероси, муабет да му умре на комшијата козата.

Doncic 22 poeni vo prva cetvrtina, pritoa ima i 8 skoka 4 asistencii.
На полувреме 32 поени, 8 скокови и 5 асистенции. Ако продолжат со вакво темпо Далас ништо чудно воопшто да не влезе во игра во второ полувреме, или да одигра само 5-6 минути.

И за 2-3 години овие „младичиве“ што играа баскет у 90ти ќе мрчат дека има уште фурни леб за јадење, а веќе има постигнато повеќе од добар дел од нив.

2 nedeli do kraj na regularna sezona.
Na zapadot ke ima kolenje do posleden moment za mesto vo PO...
19 dena do pocetok na Playoffs.

Embiid se vrakja vo igra, treniral full so ekipata.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Свака част за Леброн , на 39 години лагано 9 тројки им шлапна.
Автоматски споено мислење:

Во меѓувреме...

Последно уредено:
Дали беа дел од екипа - да.
Дали беа МВП на сезона - не.
Дали беа носители на играта во екипата, алка без која не се може - не
Морам да те поправам овде, Дивац беше носител на екипата и главен играч. Нормално зборам за периодот во Сакраменто кога беше. Генерално се слагам дека изјавата е чиста мизерија, срамота е да се оспорува Јокиќ и да се вика дека не достигнал нечие ниво кога тој самиот во модернава ера е носител и главен играч на Денвер и директен „виновник“ за титулата што ја освоија лани. Не гледам некој Балканец претходно да го направил ова, дури и Дражен кој се рачуна за најдобриот европеец кој некогаш заиграл кошарка не бил ни близу резултатите и бројките на Јокиќ, ниту па бил некаков фактор во лигата. Нормално, различни ери и различни услови, тогаш далеку потешко беше за неамериканците да успеат и да влезат во НБА, сега е многу полесно, али сепак останува тоа дека Јокиќ ја доминира НБА и дека нема ни близу некој што е како него, можеби Дончиќ ќе биде во иднина ама за сега нема ни титула ни финале ни МВП признание.

Дечки да се разбереме Јокич е претендент за еден од 5 најдобри играчи на своја позиција во историја на кошарка.

1. Вилт
2. Шек
3. Џабар
4. Расел
5. Хаким

Редоследот не е битен.

Данкан не го рачунам како центар, иако може треба.

Да освои уште еден прстен ја би го земал Јокич пред Хаким. Ако освои и повеќе нема коментар више.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom