NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    74
Статус
Затворена за нови мислења.
Браво за него , ама со шут 9/29 поише штета направи за својот тим.
Зелен е уште треба да учи а тимот е многу лош и е во фул ребилд моде процес и ќе танкаат уште 2-3 сезони.

Се врати Ембиид и победа на Фили.Очекувам добра серија на резултати и фаќање плеј оф :uzi:
6 шута погодил...

И стандард пола кошеви од слободни...

6 шута погодил...

И стандард пола кошеви од слободни...
Јасно..ама речи што ќе речеш секој ќе сака да ги избегне..плус тоа во негово отсуство другите се разиграа ,јасно немаше кој знае какви резултати но за тренерот е голем плус да рачуна на клупата..

Јасно..ама речи што ќе речеш секој ќе сака да ги избегне..плус тоа во негово отсуство другите се разиграа ,јасно немаше кој знае какви резултати но за тренерот е голем плус да рачуна на клупата..
Мене ми е позитивно во цела приказна шо се врати побрзо од повредата. Од една страна ќе бркаат победа на секој натпревар и директен пласман во ПО, а од др страна кажва нешто повеќе за него како играч. Пичкарскиот менталитет шо го има ќе беше до израз ако седеше и чекаше (наместо веднаш да оди на операции за да го скуси времето за враќање на терен) + порано почнува со игра за да се врати во форма додека започнат клучните утакмици.

Тоа ми вели дека е сериозен сезонава и во право си мислам дека сите ќе сакаат да ја избегнат Фила и пре би играле со Милвоки против Јанис (пошто таму тимот не е уигран) отколку против Фила која го има ова животното и како капак на тоа ги разигра и другите играчи.

Додека не беше еден Макси, а потоа Кели Убре на свој грб го носеа тимот во клучни моменти, башка помошта од клупа.
Кој ќе налета на Фила нема многу среќен да е во првата фаза.

Брату 4ти април е...
:facepalm:
Што е најтрагично и тимот сум го утнал, за Лејкерс имале пишано дека потпишал, мене за ГСВ ми се виде. :):tapp: На страна што е заебанција за 1 април. Во мизерија запловив.

Глупаков ќе пукне од мака.
Изгледа мисли дека и 2021 и 2022 требало на Ембид да му ги дадат , пошо друг играч немаше тогаш приближно до квалитетот на Јокич. Лупетање , само колку да крене фама.

Тропа глупости затоа што знае дека црнците ќе идат да го слушаат како збори за нив, белците ќе идат да го слушаат како збори против нив и ќе пишуваат коментари колку не е во право а за целото тоа време тој ќе собира пари од ЈуТјуб :)

Го помина еден Марк Џексон со асистенции.
Штета шо ги дадоа Бади Хилд и Браун, мислам дека со нив во тимот вадеше повеќе асистенции по натпревар и подобра одбрана играа.

Ќе видиме како ќе им се погоди ПО годинава.

И добро, некој да ми објасни зошто Бостон гори играчи како Холидеј и Порзингас со по 30 минути по натпревар во небитни утакмици?
Први се во лигата, нема кој да ги стигни до крај или земи одмарај го не го играј или заради континуитет играј го некаде максимум до кај 15-20 мин.

Ризикуваат повреди за кои во ПО не би имале никакви замени, за мене идиотизам чист.
Автоматски споено мислење:

Алал да им е на Бакс од кој изгубија последните 3 утакмици.
Да не им е целта да изгубат некој натпревар за да завршат 3 место па да вкрстат со Индијана (иако истата ги намачка на леб неколкупати годинава + ги тепа и во Вегас).
Пошто вака со 2 место ќе налетаат или на Мајами или на Фила, тоа мене ми мириса на испаѓање во прва рунда.

Мислам дека 90% ќе му ја дадат на Јокара , освен ако чудесно некако Далас дојдат до 50 победи ,тогаш Лука нема конкуренција.
Тејтум мора да биде тој еден амер што мора да го има во топ 5 , иако и Сабонис би го стаил пред него. Тешко им е што со години веќе им бега наградата, а ако му ја дадат на Шаи ќе биде уште една кражба ко лани. Само шо мене лично ќе ми биде помило за него , отколку лани за Ембид.
Мислам 8 место нема да ги задоволи. Се гледа дека идат по топ 6 и да не се ебаваат во плеј ин. Офанзивно ги газат Тандер пак и вчера им фалеше Лука , за малце ќе си ја продолжеа низата победи.
Добро за нив е што релативно лесен распоред имаат до крај. Минимум 9 победи очекувам , е сеа дали 47 ќе бидат доволни за 6то зависи и од другиве.
Лука постепено се качува на MVP ladder.
Сега дели трето место со Јанис. Знаејќи дека Вестбрук им викаше да се тргаат на сите за да фати скок и беше тежок stat padder , а притоа со 47 победи ја зема наградата , не би требало да има дилема.
До крај на регуларна сезона Мавс ги гледам со минимум 48 победи, а како им легна Гафорд може и 50ка да надминат.
Со сета почит кон Шаи , ама разновидноста му е сосема ограничена и кошаркарското IQ е послабо од Јокич и Дончич.
Единствениот кој ќе биде форсиран како човек од боја , бидејќи со Јанис и Тејтум не им оди некако.

Ај сериозно сега.
Од денешна гледна точка со скор 47-30 и огромни шанси да стигнат до 50 победи , нема шо да се дебатира.
33/9/9 немал никој во историјата, во последните 50 години само Карим извадил боље бројки пошо имал 100 скока по утакмица.
Заеби Џордан , заеби Вестбрук , заеби Коби , човеков има скоро 300 тројки и 48% шут.
Кај ќе му беше крајот со 50+ проценти.
Индивидуално најмоќна сезона во историјата ( сега нормално Вилт не го рачунаме) и помислата дека има 25 години и имаше боље сезона од лани , застрашува.
Со сета почит кон Џокер , ама кражба од огромни размери ќе биде ако Лука не земе МВП за 2024.
Плејоф си е посебна приказна , таму ќе има крв.
Ја би му честитал уште сега , мислам не се до толку мрднати сепак.

Ај сериозно сега.
Од денешна гледна точка со скор 47-30 и огромни шанси да стигнат до 50 победи , нема шо да се дебатира.
33/9/9 немал никој во историјата, во последните 50 години само Карим извадил боље бројки пошо имал 100 скока по утакмица.
Заеби Џордан , заеби Вестбрук , заеби Коби , човеков има скоро 300 тројки и 48% шут.
Кај ќе му беше крајот со 50+ проценти.
Индивидуално најмоќна сезона во историјата ( сега нормално Вилт не го рачунаме) и помислата дека има 25 години и имаше боље сезона од лани , застрашува.
Со сета почит кон Џокер , ама кражба од огромни размери ќе биде ако Лука не земе МВП за 2024.
Плејоф си е посебна приказна , таму ќе има крв.
Ја би му честитал уште сега , мислам не се до толку мрднати сепак.
Тоа ти и јас би му честитале, дали на едниот или на другиот (Лука или Јокич) ама копилињата очигледно нигер си форсираат и ќе си форсираат пошто блек лајв матерс.

На крај ќе мора да голтнат бел пенис повторно пошто нема повеќе контракандидати на овие двајца. Ше и Тејтум беа само очајни обиди да вмешаат некој во муабетот (пошто Ембиид се повреди).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom