NBA 2008/09

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Поздрав од Коби, Ариза и Вујачич ( За акцијата ) до Бостон:pos2:
Абе мислам дека е срам 3ки да дава Одом.
Ама на крај како ви ја закуца Ариза срам , срам:pos2:

Од минатите десетина години колку што пратам НБА можам да кажам дека гледањето на регуларниот дел од сезоната, станувањето еднаш неделно за глеање една утакмица која демек треба да е спектакуларна претстава и после пореметување на цел ден пошо ти се спие, е тотално безмислено и глупо...Имено, преку година они играат 80 утакмици од кои 25 се на врвно ниво кое моите критериуми за НБА го бараат...Цела година си играат кур-ташак,дрндаат некој досаден баскет,се штедат,избегнуваат повреди и тука ретко може да се начека некоја појака утакмица пошо сепак од една неделно баш треба да се има среќа за да се погоди таа што ќе ја бива од цела програма што е таа вечер....Ја тоа више нема да го праам (освен кога ќе бидам на распуст) и нема да се замарам многу со коментирање на регуларниот дел од сезоната, исто онака како што оние на терен не се многу засегнати од играњето на утакмицата....

Чекам плеј-оф браќа за да глеам добар баскет, а дотогаш Евролига е на програмата и не се пропушта ниедна текма од таа програма...
тотално си у право брат...

Имаш право, во плеј-оффот нема више заебанции па тимовите ја прикажуваат својата најдобра игра. Е сеа некој ако сака нека си глеа од 12 саат до 5 па после нека си спие дење

Втор пораз по ред на Бостон..им го расипаа Лејкерси скорот, а сега и од Голден Стејт изгубија..а овие имаат само 9 победи до сега ..значи до психата е...

Golden State Warriors – Boston Celtics 99:89
(Jackson 28p, 7s / Pierce 21p, 5s)
Sacramento Kings – Toronto Raptors 101:107 (Miller 20p, 8s / O'Neal 36p, 9s)
Utah Jazz – Dallas Mavericks 97:88 (Williams 17p, 13a, 5il / Terry 26p)
Denver Nuggets – Philadelphia 76ers 105:101 (Billups 26p, 10a / Igoudala 24p, 5ol)
New Orleans Hornets – Houston Rockets 88:79 (Paul 26p, 10s / Ming 19p, 12s)
Detroit Pistons – Oklahoma City Thunder 90:88 (Iverson 22p / Durant 26p, 8s)
Memphis Grizzlies – Indiana Pacers 108:105 (Mayo 18p, 8s, 7a / Daniels 28p, 5s)
New Jersey Nets – Charlotte Bobcats 87:95 (Carter 19p / Okafor 21p, 9s)
New York Knicks – Minnesota Timberwolves 107:120 (Robinson 26p, 10s / Jefferson 21p, 15s)
Miami Heat – Chicago Bulls 90:77 (Wade 28p / Gray 12p, 11s)

Мн.тапичка ми беше синоќешната утакмица онака млитава само Пол покажа нешо...

Мн.тапичка ми беше синоќешната утакмица онака млитава само Пол покажа нешо...

Како бе,на Рондо му требаше уште само една асистенција на крајот за трипл-дабл и само Пол покажа нешто а?

А замислете Голден Стејт играше без Џамал Крафорд,Монта Елис и Кори Магети ...значи Бостон изгуби од Стивен Џексон и клупата на Вориорси :)

P.S Утре играат со Лејкерс, ако не влезат силно фокусирани во натпреварот и да играаат кошарка 48 минути, може и Лејкерс да го јадат.

Ааа и за тие што викаат дека Коби против Бостон игра слабо...Еве еден поздрав.

Како бе,на Рондо му требаше уште само една асистенција на крајот за трипл-дабл и само Пол покажа нешто а?

А замислете Голден Стејт играше без Џамал Крафорд,Монта Елис и Кори Магети ...значи Бостон изгуби од Стивен Џексон и клупата на Вориорси :)

P.S Утре играат со Лејкерс, ако не влезат силно фокусирани во натпреварот и да играаат кошарка 48 минути, може и Лејкерс да го јадат.

Ааа и за тие што викаат дека Коби против Бостон игра слабо...Еве еден поздрав.

Зборев за утакмицата Рокетс-Хорнетс...

има
Лејкерс-Голден Стејт
Кливленд-Мајами
Сакраменто-Бостон
Индијана-Њу Орлеанс
нема нешто интересно ептен,ама да видиме дали Бостон ќе се оправат после 2 врзани порази,би требало да победат,ама кога вчера Стивен Џексон ги тепал денес може пак да го папаат,Кливленд треба да ги згази Мајами,Индијана-Њу Орлеанс би требало да биде неизвесна утакмица ама мислам дека ќе победат Њу Орлеанс,а Лејкерс тепаат гарант со Голден Стејт ама според коефициентот ептен се потценети Голден Стејт 1.15 со 4 мислам!!

мислам не,ако сакаш некој линк пиши

Ако може јас да се убацам да си побарам некој линк за добар натпревар онлајн. Преку Сопкаст или некој сличен сервис...

Поздрав

За 2008 најдобар НБА кошаркар Пол Гасол :nesvest: , а Ол стар натпреварот ке се игра во Феникс.

Следен пренос на Алфа ТВ е во Сабота во 01 часот, Хјустон против некого ама не ми текнува кого...мрза ми е да го барам натпреварот на нет.

Поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom