NBA 2008/09

Статус
Затворена за нови мислења.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Торонто оваа година се многу јаки...И филаделфија(ке се радувам и јас малку)!
Па да Торонто имаат ''twin towers'' што би рекле Америте...Бош и Онил се фатални под обрачите. Плус го имаат Калдерон кој досега игра феноменално.

Бренд е огромно засилување за Сиксерси , но спред мене ќе му требаат барем уште неколку играчи за да ја вознемират лигата со своите резултати. Да Игуадала и Смит се тука...но ќе треба уште, барем според мене.

А marcus прогнозата е само за во кладилница :)

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Дека Торонто се јаки ,јаки се ...али не се многу :)..
Првата петорка им е супер посебно Бош-О Нил..
ама од клупа освен Капоно, друг нема..

Исто така многу слабо почна и Орландо..незнам што е работата ама све мислам дека нема да имаат добра сезона.. може се лажам,ке видиме..

Тим од Истокот кој е интересен и кој може да изненади оваа сезона е Атланта..Филаделфија е јака но ке треба да игра за да го потрврди тоа.

Таму негде подоле со можност за изненадување се и моите НЕТС .. :D
Према сите ексерти се прогнозира дека ке бидат на самото дно или претпоследни во Исток..Јас секако не се согласувам со тоа..ама за нив ке пишам штом изиграат повеке натревари..кои ја сите ке ги изгледам :D

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Во филаделфија одличен е и Андре Милер.
Синоќа гледав Портланд-Сан Антонио.Многу јака утакмица, победи портланд со 1 разлика. Брендо Рој и Олдриџ ѕверови.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Vecer posle 1 na OBN kje ja davaat Lakers-Denver a istata utre u 22.30 kje ja repriziraat...

Samo ne znam zaso na teletekst u programa im pisuva pred utakmicata NBA Europe....Kolku sto se sekjavam ovie ekipi ne igraa na turnejata a mozda sum i greska...:toe::toe:

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
ne igraa ama mozebi pisuva deka uste ne go trgnale toa deka davaa NBA Europe greska im e ke popraat

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Indijana 92-68
Boston
pred kraj cccc

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Во филаделфија одличен е и Андре Милер.
Синоќа гледав Портланд-Сан Антонио.Многу јака утакмица, победи портланд со 1 разлика. Брендо Рој и Олдриџ ѕверови.
Портланд оваа година игра плејоф па што сака нека е.
За две-три години типувам, конференциско финале.

За годинава... се е можно, ќе има така силна конкуренција за тронот, како ретко кога па сезоната ќе биде многу, многу интересна за гледање. Хм, од истокот Сите ''ѕвездени'' тимови од минатата година со исклучок на Кливленд, Торонто и Чикаго од вторплан, потоа Њујорк кој би требало да биде изненадување на сезоната. Од западот ''непарните Спарси :)'' и Лејкерси ако успеат да ги задржат на паркетот а не во болница Коби и Бајнам... потоа Хјустон но како по обичај, добри само до плејоф... Јута, Далас и Феникс кои се далеку под нивното ниво и секако моите фаворити за годинава, Хорнетс.

И за крај, развојот на дебитантите како и тоа дали сезонава ќе имаме ''солидарни награди''(од типот на Дурант) или годинава ќе победи подобриот? Роуз или Бизли, ни останува да гледаме и да уживаме.

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Роуз синоќа 28 поени 6 скока 3 асистенции.Абе типчето е малумно. бтв победа на Чикаго над Мемфис од 10 разлика:zver:

Член од
19 март 2007
Мислења
372
Поени од реакции
2
Да не знае некој дали ке има пренос денес од некоја утакмица?

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
ааајддеее Iverson во Detroit...е ова не им требаше...трампа за Billups i McDyess,незз како ќе се вклопи али ќе видиме

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Абе нели ќе даваат на Алфа?:nesvest::nesvest:
Па неофицијално беше дека ке даваат али па и прилично сигурно од човек внатре во Алфа..ама што бидна незнам..
Пази,секоја година кај нас никако на почеток да почне НБА :) ама ај да се надеваме што побрзо ке биде..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom