NBA 2008/09

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
..
Зошто го спомнувам Коби?Зашто он е најголемата причина што фановите на ЛАЛ го мразат ЛеБрон

Никој не го мразе Леброн, обратна е ситуацијата очигледно.
Јас (а верувам и останатите фанови на Лејкерс) сум сигурен дека Коби е подобар кошаркар од Џејмс, убеден сум у тоа, е сеа финтата е шо кај вас постои несигурност околу полемиката кој е подобар па се вадите на некои статистики, демек скоковите (за кои патем цел тим му се чисти од под кош за да ги прави) и 2 блокади повеќе го прават Леброн подобар кошаркар од легендата Коби Брајант? Ти се молам брат не заебавај.

Илузорно, смешно е во моментов да се споредуваат Коби и Џејмс, достигнувањата на првиот се мисловна именка за Леброн, ќе мора уште мнооогу да го поти газот, и како шо викаш ти да го носи Кливленд сам на грб за да се носи рамо до рамо со Коби.

За ЛеБрон Џејмс неможе веднаш да се одлучи дали тој ќе биде МВП или не нека се завршат сите натпревари па тогаш ќе видиме кој ќе биде МВП и какои сите што велат Џејмс слабо игра против јаки тимови ама можеби ќе го промени моето мислење одлично изигра последната со Орландо,а за Коби нема што да кажам во последно време многу се дига човекот шутира секој напад и од секоја позиција мисли дека е најдобар а не е!

Никој не го мразе Леброн, обратна е ситуацијата очигледно.
Јас (а верувам и останатите фанови на Лејкерс) сум сигурен дека Коби е подобар кошаркар од Џејмс, убеден сум у тоа, е сеа финтата е шо кај вас постои несигурност околу полемиката кој е подобар па се вадите на некои статистики, демек скоковите (за кои патем цел тим му се чисти од под кош за да ги прави) и 2 блокади повеќе го прават Леброн подобар кошаркар од легендата Коби Брајант? Ти се молам брат не заебавај.

Илузорно, смешно е во моментов да се споредуваат Коби и Џејмс, достигнувањата на првиот се мисловна именка за Леброн, ќе мора уште мнооогу да го поти газот, и како шо викаш ти да го носи Кливленд сам на грб за да се носи рамо до рамо со Коби.

Васко ај со тебе ќе лафам овој перфекто стана нервозен се изуби во преводот на Чарлс :pos2:...Лично ти кажав зошто не го мразам ама ме нервира Коби.Успеа да го избрка Шекил за да си остане сам ѕвезда.Подоцна кога виде сам дека може да стигне само до 8 место и прва рунда плејофф почна да се заканува со заминување бараше трејд цело лето или пак да му донесат соиграч олстар.Гледам многу брзо му го заборавивте тоа.Баркли кажал ово оно.Баркли може шо сака да каже тоа е негово мислење.
И ногу нормално дека достигнувањата на Коби се мисловна именка за ЛеБрон во моментов бидејќи е постар цели 6 год.Но полека тука сме.Година по година ЛеБрон ќе си ги собори сите рекорди шо постојат а Коби ќе биде веќе пензионер.Затоа едноставно тие припаѓаат на различна ера шо се вика.Да беа генерација ај да се дискутира шо и како достигнале но вака се е илустративно...Кога Ем Џеј ја завршуваше кариерата Коби тогаш стартуваше и сигурно тогаш сите велеа Коби е подобар бидејќи бил млад и во стартни години а Џордан на залез на кариера сигурно обледнал од тоа шо бил.Но тоа не му го оспорува тоа шо го направил.Иста е и сега ситуацијата.Коби ќе си се пензионира,ЛеБрон ќе биде 30 тина год ќе излезе некое ново ѕврче и така натака...Џордан беше крал на своето време,Коби на своето но од ова година стартува кралствот на Џејмс

Токму затоа се обидуам да правам споредба за играта оваа сезона каде сите сме едногласни дека ЛеБрон а игра најдобро.А како шо реков погоре неможеме да да ги споредуваме достигнувањата на КБ со тие на ЛЏ.Тое е исто како да јас сум попаметен од татко ми но тоа шо он го сторил за 50 години сигурно јас неможам за 18 макра шо сум попаметен така и ова...

За ЛеБрон Џејмс неможе веднаш да се одлучи дали тој ќе биде МВП или не нека се завршат сите натпревари па тогаш ќе видиме кој ќе биде МВП и какои сите што велат Џејмс слабо игра против јаки тимови ама можеби ќе го промени моето мислење одлично изигра последната со Орландо,а за Коби нема што да кажам во последно време многу се дига човекот шутира секој напад и од секоја позиција мисли дека е најдобар а не е!
Тоа бе другар.Му се тргале сите на ЛеБрон за да направел скок?А ваму цел Лејкерс го остава Коби да мава од каде сака и кога сака.Шо е многу поверојатно од тоа тргањето...Варежао или Илгаускас да имат противнички играч на грб и да му речат еј почекај малку сеа ќе ми дое смената(Џејмс) сонего ќе се туркаш.Како може таква глупост да тропните.Џејмс е невидена атлета и мене по изненадувачки ми се асистенциите неголи скоковите.Нормално е човек со таква невидена конституција и висина од над 2 метри да прави по 7 8 скока на утакмица и кога се додате одразот повеќе од нормално.Него кажете ми како е возможно со таква конситуција и висина да се движи така па на сето тоа и да има прегледност да прави асистенции.Каде и да го ставиш ќе ти игра.Од плеј до центар.Тоа е тоа шо го прави најдобар нагласувам во моментов

Леле јас сум се изгубил во преводот, ах бе. Нема везе , не ни заслужуваш да ти реплицирам.

Кливленд:Портланд 97:92
ЛеБрон Џејмс 26 коша,11 скока,10 асистенции,1 украдени,2 блокада

Нов трипл дабл :vozbud::vozbud::vozbud:

Леле јас сум се изгубил во преводот, ах бе. Нема везе , не ни заслужуваш да ти реплицирам.

Јас еве со докази ти постирам...Но коментттт
Научи се и ти така а не со празни реплики.поздрав добра ноќ
Заврши Кливленд па на спиење.Ти Лејкерс ќе ги гледаш???Или само Баркли го гледаш?

Јас еве со докази ти постирам...Но коментттт
Научи се и ти така а не со празни реплики.поздрав добра ноќ
Заврши Кливленд па на спиење.Ти Лејкерс ќе ги гледаш???Или само Баркли го гледаш?

Jас ти поставив и видеа и мислења , и прашања до тебе што одби да го одговориш, провери 2-3 страни поназад. И не се замарај толку се мене, не ми реплицирај, фала однапред.

А за Лејкерс со Голден Стејт , повторно бледо издание на Езерџиите. Лејкерс му дозволува на секој тим да помисли дека има шанса да ги победи, па така наместо разликата од 17 поени разлика стана само 3 поени на 40 секунди до крајот. Зошто од 17 поени да не премине во 27, туку да се скрати на 3? Повторно Коби во некарактеристично светло, повторно Фармар и Волтон со изгубени топки, но сепак најважно е тоа што Лејкерс победи.

Лејкерс наредните 7 натпревари ги игра на гости, тоа треба да одговори многу прашања.

Бајнам нема да се врати се до плеј офот, а се очекуваше да се врати крајот на овај месец, за тие што ја пратеа ситуацијата со Бајнам лани, оваа година е истата работа, проклето дежа ву. :( Бајнам е сето тоа што ни фали според мене, атлетски тип кој може да прави по минимум 10 скокови, да блокира 2-3 топки,да постигне лесни поени затоа што има феноменален foot-work ( поздрав до Џабар :) ) да го врати Гасол на неговата природна позиција, да му ги скрати минутите на Гасол (37 мин), и најважно е тоа што ќе го врати Одом на клупа за да може да ги води младите момци како Фармар,Пауел и Волтон. Но еве како и минатата година и оваа немаме среќа, тоа е тоа. Пак останавме без нашиот стартен центар.

P.S Одличен натпревар на Атланта против Далас, младите момци целосно го контролира натпреварот, тотално залужена победа. Атланта има цела сезона проблем со повреди, но сега скоро се сите назад на терен, и очекувам да го подобрат својот скор, и повторно да бидат тежок залак за секој тим.Не може некој да не ги сака Атланта бе! Стварно еден од моите поомилени тимови! Go Hawks! :)

Jас ти поставив и видеа и мислења , и прашања до тебе што одби да го одговориш, провери 2-3 страни поназад. И не се замарај толку се мене, не ми реплицирај, фала однапред.

А за Лејкерс со Голден Стејт , повторно бледо издание на Езерџиите. Лејкерс му дозволува на секој тим да помисли дека има шанса да ги победи, па така наместо разликата од 17 поени разлика стана само 3 поени на 40 секунди до крајот. Зошто од 17 поени да не премине во 27, туку да се скрати на 3? Повторно Коби во некарактеристично светло, повторно Фармар и Волтон со изгубени топки, но сепак најважно е тоа што Лејкерс победи.

Лејкерс наредните 7 натпревари ги игра на гости, тоа треба да одговори многу прашања.

Бајнам нема да се врати се до плеј офот, а се очекуваше да се врати крајот на овај месец, за тие што ја пратеа ситуацијата со Бајнам лани, оваа година е истата работа, проклето дежа ву. :( Бајнам е сето тоа што ни фали според мене, атлетски тип кој може да прави по минимум 10 скокови, да блокира 2-3 топки,да постигне лесни поени затоа што има феноменален foot-work ( поздрав до Џабар :) ) да го врати Гасол на неговата природна позиција, да му ги скрати минутите на Гасол (37 мин), и најважно е тоа што ќе го врати Одом на клупа за да може да ги води младите момци како Фармар,Пауел и Волтон. Но еве како и минатата година и оваа немаме среќа, тоа е тоа. Пак останавме без нашиот стартен центар.

P.S Одличен натпревар на Атланта против Далас, младите момци целосно го контролира натпреварот, тотално залужена победа. Атланта има цела сезона проблем со повреди, но сега скоро се сите назад на терен, и очекувам да го подобрат својот скор, и повторно да бидат тежок залак за секој тим.Не може некој да не ги сака Атланта бе! Стварно еден од моите поомилени тимови! Go Hawks! :)

Не дека сакам да тупам со ова но спомна видеа.Јас проверив на последните 10 страни нема видео ни одтебе ни од никој друг.Можеби си се помешал со друга тема...
А тоа да Лејкерс праве огромна разлика во трета четвртина а подоцна наеднаш ја губе.Отпуштени се малку сеа при крајот

Како бе нема,леле нема врска сум се расправал 10 страни наназад, не планирам да се расправам уште 10 - уживај си.

Еве една многу интересна табела, кој ги кажува натпреварите на ЛА и Кливленд, натпревари кој треба да го одредат најдобриот скор во NBA.

cavs-lakers-schedule.gif

Лејкерс има уште 9 на гости, а Кливленд 5. Огромна предност на Кавси.

П.С Бостон може вечер да го има Гарнет назад во првите пет! Со тоа и тие се тука во борбата за најдобар скор.

Многу пријатно ме изненадија младите Bulls-и, на последните 8 натпревари имаат 6 победи и сега имаат реални шанси за плејоф :vozbud:

A LBJ MVP :wink:

Кој ќе даваат вечер?

Кој ќе даваат вечер?

Бостон - Сан Антонио во 1:30 (Алфа ТВ).

Огромни проблеми за Бостон со повреди : Гарнет проблеми со коленото- кажаа 2-3 недели еве го нема цел месец, Реј Ален-проблеми со зглобот, Тони Ален - операција на прстот, Лион По - проблеми со коленото, Глен Дејвис - шинат зглоб, Скалабрини - некојси синдром. Рондо исто има проблеми со зглобот но ќе игра. Ова стварно е премногу.

Исто за Сан Антонио Џинобили е аут, Попович го одмара Данкан на секој трет натпревар, Бонер беше повреден пред 1 недела.

Останува да видиме кој ќе излезе на теренот!

Некаде крајот на Април почнува плеј офот.

П.С Кај мене Алфа ТВ е катастрофа, изгледа поради времето. Кој го има истиот проблем може да го гледа пренесот на овај линк http://zulu.mk/live/alfa-tv

Плеј оф по4нува на 18 Април

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom