NBA сезона 2009/2010

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.932
Поени од реакции
30.907
Milwaukee keif mi napravija,koj back to back,vcera ne gi gledav so Sacramento,
i toa eden od naj dobrite doma timovi Denver,uste eden faktor ogromen plus za
niv,Bogut poradi licni skoro da ne igrase samo 2 poena,i Jennings samo 9 poena,
bravo bravo,Salmons od koga dojde vo timot timot igra vrvna kosarka,kako da
gi motivirase site,deneska MVP 26 poena,i Delfino 21 poen,sega ke ja vidime
silata na DENVER,pocinja tezok i dolg road trip,sega ke se vidi pravata sila nivna.
Мене па ич ќеф не ми направија.
Многу индиспонирана кошарка играа Денвер сабајлево, очаен шут имаа од поле(само 37%) и за три поени(само 21%). Делфино одигра фантастична утакмица немам зборови, мое мислење е дека он им ја донесе победата трошеше малку топки а имаше одлична реализација.
Ајде да се врати К. Мартин и се ќе биде подобро.

ПС Гледајте го документарецот More than a game, нема да зажалите.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Лејкер - Вашингтон почнав да глеам, очекувам лесна утакмица за Лејкерс, али ќе видимо.

Вчера Бостон-Далас утакмичиште, јака кошарка ептен, Реј Ален ме подсети на неговите добри денови у Милвоки кога без размислување ги пукаше тројкете, у движење прими топка , застани и пуцај :vozbud:

Пол Пирс беше ипак главниот, моментот беше фаул - кош низ буквално цел тим на Далас.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Лејкер - Вашингтон почнав да глеам, очекувам лесна утакмица за Лејкерс, али ќе видимо.

Вчера Бостон-Далас утакмичиште, јака кошарка ептен, Реј Ален ме подсети на неговите добри денови у Милвоки кога без размислување ги пукаше тројкете, у движење прими топка , застани и пуцај :vozbud:

Пол Пирс беше ипак главниот, моментот беше фаул - кош низ буквално цел тим на Далас.

Се Разбира :smir:

Gleda nekoj NCAA be?
Да јас гледам на ЕСПН Америка секоја вечер гледам, најмнгоу ми се допаѓа играта на Канзас Сити ... ! !

П.С Не се многу прецизни играчите но се разбира сепак е колеџ.. !

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
UTAH-BOSTON za vecer uste edna klucna utakmica i za 2-ta tima,super utakmica!!!

New York so T-Mc,go precekaa stariot Rockets,vo Garden,ima igraa nekoj 45 domakinite,i vodea so 110-107,za da nastapi Brooks na scena,prvo 3-ka
za 110-110,posle na vlez 110-112,i strasen poteg na Gallinari vo faca za
110-114,ili 7 poena negovi za znacajna pobeda,na Houston za playoffs.
Cavsi go somlea Detroit po 11 pat po red,Leon Powe najdobra partija od koga
e vo Cavsi,povreden bese dolgo dolgo,16 poena i 7 skoka,lesna pobeda.
ATLANTA-SAN ANTONIO,kolku dobra utakmica ma vonseriska utakmica,
naj golemoto vodstvo na 2 tima bese 6 poena razlika,Al Horford ne samo
sto izigra vonseriska utakmica i go obeleza Duncan mu napravi POSTER za cel zivot,bukvalno vo faca,mislev deka Arenata padna,WoW,cudesija,
strasna utakmica 22 poena 18 skoka a duri 9 offenzivni,i plus klucni poena vo
prodolzenie,Marvin Williams za Dusa bese 26 poena,kaj gostite strasna utakmica na,Manu Ginobili 38 poena i Duncan 29 poena 13 skoka,a voedno
ATLANTA ja prekina serijata od 7 porazi po red od SAN ANTONIO,i tezok poraz za niv a pa golema pobeda na domakinite,za borba so Boston.
LAKERS samo 4 cetvrtina ja gledav,oti gorese vo ATLANTA,samo 2do3 minuti KOBE od 4 cetvrtina i sedese na klupa,mirna "W" za niv a 11 poraz za Washington.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
По пауза од 25 мечеви вечерва против Далас се враќа Крис Пол, баш да видим колку и како ќе изигра.
Очајно им требаше на Хорнетси, кои без него по се изгледа го загубија плеј-офот сезонава, иако јас лично барем очекував од екипава појќе пред почетокот на сезонава.
Ќе ја гледам комбинирано со Атланта - Милвоки, страшно интересни ми се овие два тима сезонава !

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Шо се случи со првиот пик, тој шо заврши во Клиперси? Грифин мислам се викаше. Знам едно време повреден беше..ама од тогаш ништо немам слушнато, а и со надминат лимит неможам да чепкам многу да проверам шо се дешава.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Шо се случи со првиот пик, тој шо заврши во Клиперси? Грифин мислам се викаше. Знам едно време повреден беше..ама од тогаш ништо немам слушнато, а и со надминат лимит неможам да чепкам многу да проверам шо се дешава.

Слабо, мислам дека сеуште е повреден, аи кога играше што сум глеал ништо посебно.
Годинава слабо сите први 3 пика нигде ги нема, Весбрук остана у сенка на Дурант и Грин, Табет се шуња у Мемфис, али неможе да се избори за солидна минутажа покрај годинава одличните Марк Гасол и Зак Рендолф, а Грифин се повредува.
Кари од Голден Стејт, Тајрик Еванс од Сакраменто и овја малиов од Милвоки се партали годинава од Руките еден од нив ќе ја земе наградата Руки на Годината. Мој фаворит е Џенкинс.
И Флин од Минесота е доста солиден но не е на исто рамниште на овие погоре.

Иначе синоќа ја глеав Милвоки - Атланта, многу добра утакмица, ми се свиѓа тимчево на Милвоки ептен. Многу се компактни, вчера Салмонс изигра фантастично , 30 поени од кои 15 во последната четвртина, со Делфино се надополнуваа двајцата одлично и се погрижија да не се осети лошата игра на Богут кој беше вчера неутрализиран тотално од Хорфорд.
Џо Џонсон вчера беше најдобриот кошаркар на паркетот, али немаше никаква подршка од соиграчите

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Само еден поздрав да упатам до сите навивачи на Бостон од Џезерите :salut:

Член од
3 декември 2007
Мислења
466
Поени од реакции
30
SE VRATI MALIOT KRAL CP3,VECER NEW YORK go precekuva zeskiot DENVER,i edna COOL NBA.

Eden od moite omileni playmekeri za gledanje se vrati po pauza od 25 natprevari,
edna prekrasna utakmica,Hornets-Mavericks gubea duri i 16 razlika domakinite,
no pocetokot na 2 cetvrtina pocna mizerijata na Mavsi,zaedno so pocetokot na
3 cetvrtina im pravat 23-0,i lesna pobeda na kraj,Marcus Thornton,Darren Collison i Chris Paul,se naj brazata 3 vo ligata,edni 2 odlicni rooki,zaedno so CP3,
uzivanje za gledanje,M.T. so 28 poena,D.C.16 poena,a maliot Kral CP3,za 21
minuta posle operacijata,11 poena i 3 asistencii,za na kraj da zavsat so 115-99.
Barem da si go iznagledame Kralcevo malo,do kraj na sezonava,playoffs kraj.
Drugot derbi UTAH-BOSTON,do poluvremeto igrase Boston fantasticno vo nivni
still,pocetokot na 3 cetvrtina pocetok,na raspadnuvanje,moj MVP Memo Okur,
se vrati od stomacnite bolki,pogoduvase koga trebase,za anuliranje na vodstvo,
za zgolemuvanje na vodstvo,koga ke se doblizea 3-ka,vo odbrana 3-bloka,
ucinok od 14 poena i 4-ri, 3-ki plus 15 skoka i 3 bloka,odlicen i C.J.Miles 23 poena,Deron so kompjuterski asistencii vkupno 11,duri 6 igraci 2-vo cifreni.

Ne se maci de :),BLAKE GRIFFIN e 1-ot pik,nema zaigrano sezonava ni sekunda,
poradi povreda na levoto koleno,i operacija za da ja oseti NBA drugata sezona.
Ako ti znaci nesto ima brat TAYLOR GRIFFIN,igra vo PHOENIX ili ja gree klupata.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.932
Поени од реакции
30.907
Слабо, мислам дека сеуште е повреден, аи кога играше што сум глеал ништо посебно.
Годинава слабо сите први 3 пика нигде ги нема, Весбрук остана у сенка на Дурант и Грин, Табет се шуња у Мемфис, али неможе да се избори за солидна минутажа покрај годинава одличните Марк Гасол и Зак Рендолф, а Грифин се повредува.
Не заебавај бе Грифин слаб.
Он уште не заиграл во НБА се повреди на последната пре-сезонска утакмица при ова забивање.
Да беше фит сигурен сум дека ќе беше прв кандидат за ROY наградата.
Ако погледнеш сите кандидати сега се combo guards играат на позиции PG или SG, Грифин е друг тип на играч PF, кој е доста експлозивен и има добар шут. Во сите категории ќе ги јадеше и Еванс, и Џенингс и Кури.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Он уште не заиграл во НБА се повреди на последната пре-сезонска утакмица при ова забивање.

Да да, моја грешка, со Вестбрук го помешав :kesa:

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Да беше фит сигурен сум дека ќе беше прв кандидат за ROY наградата.
Ако погледнеш сите кандидати сега се combo guards играат на позиции PG или SG, Грифин е друг тип на играч PF, кој е доста експлозивен и има добар шут. Во сите категории ќе ги јадеше и Еванс, и Џенингс и Кури.

Во право си Грифин е ѕверка и едвај чекам да го видам другата сезона :tv:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Добро е, победа за враќање на самодовербата.Имаше Далас предност и од +15, 16 а Дирк доби 2 технички и беше исклучен у 3та четвртина, па предноста почна да се топи.На крај +10.:back:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Џејсон Кид на 37-миот роденден игра како да има 15 помалце.
26 поени+12 асистенции,поклонете се пред мајсторот.:cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom