NBA сезона 2009/2010

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Новитцки и Данкан бодат очи...
значи по досадни кошаркари нема од овие...дури тие на клупи ми се поинтересни...публиката ми е поинтересна,ептен анти кошаркари ми се,ја да сум некој од овие 2ца одма одам про-покер или шаx да играм...и тоа денес спорт го викаат :)
хихихи посебно Данкан...

По првото полувреме тесно во Кливленд 45:46 за Кливленд

Член од
2 октомври 2008
Мислења
1.016
Поени од реакции
50
Многу досадна кошарка во Њујорк. Пејсерс неигра никаква одбрана, премногу лесни поени за Никси. Се префрлам јас на Кливленд-Шарлот. Води Шарлот со 7 засега.

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
Боби[Мкд];3222294 напиша:
Да си легнам сеа па ќе се разбудам во три да ја гледам...:pos2: Aj со среќа момци.

Down езерцаа, Dirk is gonna kill you.:vozbud: :vozbud:
Јас ако си легнам...во три нема никој да ме натера да станам
Алал нека ти е

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Ај ме разочара Кливленд...И покрај очајната игра им остана шанса за евентуално продолжение но зарем мораше да оди топката кај ЛеБрон...На 2 сек до крајот беше удвоен во аголот па него му ја дадија и од немај каде не успеа да погоде.Океј прекината е серијата 7 победи идемо далје...ЛеБрон солиден 29 поени,7 скока и 6 асс а и Мо беше на ниво...Се двоумев пред сезона за корисноста на Шек.Сепак ѕверот го изгубил осетот што го имаше.Ситуации во кои секогаш добиваше фаул кош сега неможи да се сврти околу дефанзивецот.Го трампавме за Павловиќ и Волас.Реално Волас игра подобра сезона годинава.За Волас ќе беа потребни 7 мил така да до 21 што ги зема Шек имаше фора да зе земе Ол Стар играч.Шек ми е омилен од постарата генерација и ми е криво што вака зборам ама реалноста е таа

ЕДИТ:
Проверив за заработувачката на Волас годинава во Детроит и не ми се верува тоа шо го видов.Неговата заработувачка сезонава е 800 000 долари а не 7 мил како што напишав.Каков пад лани во Кливленд земаше 15 мил

Не кажал ќе го земеме у Фени да играе за тиа пари

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Новитцки и Данкан бодат очи...
значи по досадни кошаркари нема од овие...дури тие на клупи ми се поинтересни...публиката ми е поинтересна,ептен анти кошаркари ми се,ја да сум некој од овие 2ца одма одам про-покер или шаx да играм...и тоа денес спорт го викаат :)
А ти друже да се почнеш да гледаш про-покер или шах наместо кошарка:). Ако овие двајца ти се анти кошаркари јас не знам што подразбираш ти под поимот кошаркар. Ова се лидери кои во секој момент можат да решат натпревар и кои превземаат одговорност кога на тимот не му оди. Данкан е според мене најдобриот крилен центар во историјата на НБА. Поседува техника на водење на топката како да е плеј мејкер, има патентиран шут од табла а во игра еден на еден шансите да се задржи се сведени на минимун. Единствена слабост му се слободните фрлања. Новицки пак е најизграден кошаркар на неговата позиција. Може да погоди за три, два или еден во секое време. Впрочем за тоа зборува и фактот дека е единствениот Европски кошаркар кој има добиено МВП титула. Но како и да е, секој има право на свое мислење па макар тоа и да не биде исправно:)

On topic: Сан Антонио загуби од Торонто со 91-86. Се симнаа од -14 до -3, но сепак Бош и Белинели не погрешија од линијата за слободни фрлања кога се кршеше резултатот. Кај Сан Антонио потфрли Ману Џинобили. Инаку на овој меч Крис Бош го помина Винс Картер и стана најдобриот стрелец во историјата на Торонто.

mr.cornelius1

И ОНДАК ТО..
Член од
1 ноември 2009
Мислења
773
Поени од реакции
14
На sport klub најавија кошарка и никаде ги нема

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Potrudi se de ne e loso 2minuti:),naviknat sum vaka,
kakva kriza gazat Dallas,12-13utakmici cto gi gledam,
si igraat deckite Dirk e cudo,baska i 23-10,e brilijantno,
lost post bato,oti da ne bide 2,slab li e Dallas,sekoj ima
mislenje baska ke bide odlicna kosrka ke bide,te postuvam
tebe Dovicinski ti si Bostonec moj covek,ajde pozzz.
Фала ти на поштуванјето ама мн ми е глупо кога пишуваш долги постови на латиница... дај смени...:wink:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
А ти друже да се почнеш да гледаш про-покер или шах наместо кошарка:). Ако овие двајца ти се анти кошаркари јас не знам што подразбираш ти под поимот кошаркар. Ова се лидери кои во секој момент можат да решат натпревар и кои превземаат одговорност кога на тимот не му оди. Данкан е според мене најдобриот крилен центар во историјата на НБА. Поседува техника на водење на топката како да е плеј мејкер, има патентиран шут од табла а во игра еден на еден шансите да се задржи се сведени на минимун. Единствена слабост му се слободните фрлања. Новицки пак е најизграден кошаркар на неговата позиција. Може да погоди за три, два или еден во секое време. Впрочем за тоа зборува и фактот дека е единствениот Европски кошаркар кој има добиено МВП титула. Но како и да е, секој има право на свое мислење па макар тоа и да не биде исправно:)

Све е ова ок, али пак и ја се слажем, досадни се да го еба, никад сум ги нејќел Спарси баш поради нивната досадна кошарка.
Ја ќе ги поглеам Сиксерси мало, последна четвртина е , па после идем на дербито

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Дербито се распадна уште во првата четвртина...ЛАЛ направи огромна предност би рекол недостижна

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Овој Далас некој посто погоре го спомнуваа за кандидат за титула? :tapp:

Или сте мислеле за некој друг Далас ??

Боби[Мкд];3174887 напиша:
Леле Далас годинава, ме натераа пак да следам НБА по 2-3 години пауза, Дирк се прероди игра ѕверски, исто така и Кид, а тука се и Тери, Хауард и Шон Мерион кој засега е во сенка, Тимот кој игра веќе години заедно, имам предчуство годинава ќе земат нешто. Дирк по втор пат МВП.

Mогуќе лига купот , или купот на кралот да го земат. Па освен титула друго нешто у НБА нема бе лепи. А до титула покрај тимови како Бостон, Орландо, Кливленд, Лејкер па и Санс, колку и да игра добро Дирк, со овој тим вториот круг на плеј-офот е реаленд дострел на Далас

Тold ya

Боби[Мкд];3176365 напиша:
Не заебавај. На титулата мислев, и кога викам имаат шанси значи имаат.:pipi:
Аха :pos:

P.s Бајнам играчиште стануе

M

Mario Gómez

Гостин
Овој Далас некој посто погоре го спомнуваа за кандидат за титула? :tapp:

Или сте мислеле за некој друг Далас ??
Тold ya Аха :pos:
P.s Бајнам играчиште стануе
И Милан губи 4-0 од Интер па ти се надеваш на титула, проста споредба.

А за натпреварот мора да кажам дека не убија максимално, Коби ги разигра и уште од прва четвртина не решија.

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250

On topic: Сан Антонио загуби од Торонто со 91-86. Се симнаа од -14 до -3, но сепак Бош и Белинели не погрешија од линијата за слободни фрлања кога се кршеше резултатот. Кај Сан Антонио потфрли Ману Џинобили. Инаку на овој меч Крис Бош го помина Винс Картер и стана најдобриот стрелец во историјата на Торонто.
ја сеа да ти кажам дека не требало да се мачиш да пишуваш се ова,ова е јасно и не го негирам,се сложувам,ама поентата моја ја нема овде...значи ДОСАДНИ кошаркари,ок излеа со тоа анти- погрешно ме свати.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Све е ова ок, али пак и ја се слажем, досадни се да го еба, никад сум ги нејќел Спарси баш поради нивната досадна кошарка.
Ја ќе ги поглеам Сиксерси мало, последна четвртина е , па после идем на дербито
Абе што се буниш ти :) Секој си има свој вкус ти се палиш на забивања на Леброн јас се палам на школските акции на Сан Антонио ! ЈБГ јас сакам да гледам како игра тимот ти сакаш да гледаш како игра Леброн Коби .... Затоа никогаш не сум сакал тимови што се поврзуваат со име на некој играч (со исклучок на Картер пошто дечкото правеше чуда :) )

Мора малце олд скул баскет брат... :helou:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
3.833
Поени од реакции
1.325
Абе што се буниш ти :) Секој си има свој вкус ти се палиш на забивања на Леброн јас се палам на школските акции на Сан Антонио ! ЈБГ јас сакам да гледам како игра тимот ти сакаш да гледаш како игра Леброн Коби .... Затоа никогаш не сум сакал тимови што се поврзуваат со име на некој играч (со исклучок на Картер пошто дечкото правеше чуда :) )

Мора малце олд скул баскет брат... :helou:
Ја имаш од мене подршката сакам да глеам тим како игра не поединци.. ВОЕДНО ШКОЛСКИ АКЦИИ то ти се зове НБА ОРИЏИНАЛ !:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom