NBA драфт, трансфери, шпекулации

Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.750
Поени од реакции
34.001
... пример јас и ти ќе гледаме со исто и прв јас се логирам пуштам една утакмица, после кога ќе се логираш ти, ти можеш да ја гледаш која сакаш утакмица, а јас ќе можам да ја гледам само таа што ми е пуштена...
Сакаш да кажеш дека кога ќе се логираш на лигапас го одлогируваш оној што е логиран ама го одлогируваш само од НБА лигапас сајтот а стримингот си продолжува?
Практично, дриблање со логирање кога/ако ќе се прекине стримот или сакаш да смениш утакмица. Ако не мењаш утакмици ова е изводлива варијанта иако губиш на комоција (не може да се шеташ по утакмици што се играат во исто време).

Или после кога ќе те одлогира друг веќе не можеш ни да се логираш?
Ако може да потврди некој од лично искуство би било добро.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Фала за информациите.
Инаку и јас имам слично искуство како твоето. Мислев да не пропуштам нешто, да не има во поскапите кард шеринг пакети -некои канали кои пренесуваат малтене нон-стоп НБА преноси...
Со сателитска може да се гледа и хокеј и друг баскет во ХД и фудбал/ракомет некогаш (поретко гледам тоа).

Ова со НБА лигапас е скапо, а добиваш само НБА (со некогаш сомнителен квалитет на стримингот). Повеќе би дал пари за добар кард шеринг одколку за стриминг.
За таа намена ми е и мене земен... зошто гледав спорт многу. Фудбал нема утакмица што ја нема ракомет треба да најдеш каде има формула има редовно... башка се фаќа пакетот со српско хрватски телевизии (имаш Нова хрватска, ртл хрватска, обн, б92, ртс 1-2,...) Јас сум задоволен ама и олеснителна околност беше што веќе имав опрема (тањир,мотор) доплатив само за монтажа шеринг и дримбоксот обичен го купив.
Ако си толку заинтересиран можам да ти најдам број од кај што ми е мене шерингот да прашаш ама неверувам дека и они би ти помогнале нешто многу зошто ти викам дур да не почне незнаеш кој се пренесува...
Е сега да не дојде до некој неспоразум ова кард шеринг да не планираш да откупиш само еден пакет (пример скај ) и само тоа да го гледаш или мислиш за овој шерингот што го имам јас што му доаѓа некој вид на пиратерија ама па за тоа ги има незнам колку пакети таму што доколку би ги купувал посебно за секој картичка би те фатело цело богатство

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.750
Поени од реакции
34.001
Е сега да не дојде до некој неспоразум ова кард шеринг да не планираш да откупиш само еден пакет (пример скај ) и само тоа да го гледаш или мислиш за овој шерингот што го имам јас што му доаѓа некој вид на пиратерија ама па за тоа ги има незнам колку пакети таму што доколку би ги купувал посебно за секој картичка би те фатело цело богатство
Пријателе, ако планирав да плаќам официјални (цени за) пакети како Скај Спорт зарем ќе се мислев за НБА лигапас...? :)

Во секој случај имаш право, нејдобро да се почека и да се види што ќе се пренсува. Гарант има програми и по тие сателитските портали ама да бидам искрен некако криптични ми се (никад не сум фатил озбилно да ги следам).

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.938
BREAKING: David Stern will step down as NBA commissioner on Feb. 1, 2014. He will be replaced by Adam Silver.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.750
Поени од реакции
34.001
Woah.... Thunder trade James Harden to Rockets

The Oklahoma City Thunder have agreed to trade star guard James Harden to the Houston Rockets, league sources told Yahoo! Sports.
The Rockets sent Kevin Martin, Jeremy Lamb and future draft considerations to the Thunder for Harden, sources told Y! Sports. Along with Harden, the Thunder will send Cole Aldridge, Lazar Hayward and Daequan Cook to the Rockets.
As part of the deal, the Thunder will receive "significant" future draft picks from Houston, a source told Y! Sports.
Contract extension talks between the Thunder and Harden broke down, and Thunder GM Sam Presti moved quickly to trade the guard.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Колку само се поебаа Оклахома,лошо го изигра финалето ама јебига,цела екипа се усраа кога ќе се види во глобала.
Мартин е испеана песна,Ламб не е лош ама како и да е Хјустон сега со Лин и Харден ќе газат :)

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
ја утнаа работата ОКЦ, шо е добра вест за мене и за езерџиите само шо е малку глупо ваков млад тим да се расклопи само заради пари
Ништо чудно и Вестбрук да го шитнат следнотото лето

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
:eek:
Реално, ова е големо изненадување за мене. Мислам дека Оклахома требаше по секоја цена да продолжи со Харден. Што екипа имаат сега Хјустон?

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Хјустон многу интересно тимче ќе имат, дефинитивно тим за следење

Лин / Ливингстон
Харден / Делфино
Парсонс / Т. Џонс
Патерсон / Вајт / Морис
Ашик / тој литванскио центар Донатас Моти...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.750
Поени од реакции
34.001
Mомакот си барал 60мил. за 4 години (што е и реално и заслужено), a ОКЛ му давале 54-56м. и не сакале да попуштат. Епа на здравје, за неколку милиончиња им го накршија на Хјустон.

Ама можеби и не е се толку црно, за разликата можат да донесат додатен бекап играч како Аренас на пример... ;)

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
па веќе имат доволно бекап бекови, мејнор се враќа а и кевин мартин и ламб ќе бидат бекапи...
требаше да му го земат тој литванецо на рокетси ама глупи се... вака пак немат никаква офанзива под рекетот, освен ибака во хаким ако не се претворил летово

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.750
Поени од реакции
34.001
Напишаа некаде дека Ибака погодил 3ка на подготвителниве, може рачунаат стреч-форвард да го прават.

Има да го јадат од Мајами пак (ако воопшто стигнат таму), кога ќе бидат приморани да играат смол-бал зошто ни Перкинс ни Ибака не можат да дадат кош ни кога од тоа би им зависел животот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Намерно лупаат вакви трејдови баш пред почетокот за да се зголеми еуфоријата мамето.... :sneaky:

Колку Тандерс „губат“ у трејдов ќе зависи и од годинешниов пласман на Хјустон. Оти ако имаат лош пласман каков што сите им предвидува (пред да дое Брадестиот нормално), Тандерс ќе имаат добар пик догодина. Али шо ги знаеш можда од догодина ќе се ослободат и од друг играч... o_O

По мене Харден е моментално малку преценет. Точно лани играше јако, но мислам дека е ниво подоле од тоа што е „претставен“ сеа и од тоа шо го барал од OKC (не дека би бил и единствениот со преценет договор).

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
епа спореди ги харден со џонсон и ерик гордон(кој е нонстоп повреден) како играчи и спореди му ги договорите... така да има право харден да се лути... мислам дека заслужи подобар договор, можеби не толку според играта, ама фановите го сакаа, и гледам по твитер играчите на оклахома ептен разочарани се, како да изгубиле некој од семејството

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom