Еве јас големи надежи вложувам во Бредли.
Момчето игра одлично откако паучира Реј. Е сега како ке се носи со притисок во плејоф, тоа ке мора да почекаме да го видиме. Она што ме радува е одбрана на бековските позиции, Рондо/Бредли, која е можеби најака во лигата.
Сепак и со овј тим Селтикси мислам дека се доволно здрели и доволно силни за лесно да ја поминат Атланта. Сепак искуството е најскапоцено.
Другите натпревари горе долу се предвидливи.
Очекувам најнепредвидлив и највозбудлив да биде дуелот Мемфис-Клиперс. Сепак нешто повеќе ме влечи Гризлите да ја поминат првата рунда, малку нездрело делувата Клиперси на моменти.
Оклахома-Далас ке биде интересно, Далас можеби во моментов изгледаат како лесен залак, но сепак шампион е.
Па можеби и тоа што веќе имаат прстени, формата им е слаба, и ке ја немаат она желба од лани, да бидат лесен залак.
Лејкерс ке биде интересно да видиме како ке се снајде без Артест и како ке ја носи одбраната. Денвер можеби немаат капацитет да ги елиминираат но нема да с еоткажат, а тоа што го нема Светомир, може само да ги мотивира.
Спарси се надевам нема оваа сезона да изненадат како лани
Орландо ке биде лесен залак за Индија, го уништија повредите.
Чикаго и без Роуз и со него изгледа моќно. Лани имаа проблеми во првите натпревари, едвај ги добија, па може и сезонава да биде така интересно.
За дуелот Мајами Никси, немам некое посебно мислејне, би требало жешките лесно да поминат, но ако навивачите ја доловат онаа вистинска атмосвера во Медисон Гарден, тогаш ке биде пеколно шешко за двата тима
Тоа од мене, се надевам не испуштив некого