NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Болд 1, може и да тепаат Мајами али сигурно не во 5 утакмици. 6 минимум а можна е и 7ма
Болд 2, Лејкерс нема шанси да дојдат до гејм 7 против Денвер, во краен случај 4-2 ќе тепаат, а може и 4-1.
Да стаам многу пари чим си волку сигурен? :) Денвер игра брз баскет а без Артест Лејкерс се значително послаби одбрана. Е сеа проблем у Денвер е што Лејкер би требало да ги утепа под кошевите со Гасол и Бајнам. Ќе биде интересен дуел за гледање да видиме која игра ќе почне да се игра.
Друг муабет е дека Мајами е многу јак на домашен терен така да мислам дека нема Њу Јорк што да бара таму. Е сега во МСГ ништо не се знае и таму ќе се види колку утакмици ќе се играат. Мада би сакал Њу Јорк да помине:love:

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Ќе видиме Роуз у што форма ќе игра.
i da ne e u neso forma pak stigaat do finale...Bulls skoro cela seozna igraat bez rouz ...a i koga igrase nemase neso epten posebni igri..pa pak imaa najdobar skor vo nba... :) ali ako sakaat da osvojat ke im treba vo finaleto... :)

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
i da ne e u neso forma pak stigaat do finale...Bulls skoro cela seozna igraat bez rouz ...a i koga igrase nemase neso epten posebni igri..pa pak imaa najdobar skor vo nba... :) ali ako sakaat da osvojat ke im treba vo finaleto... :)
Друг баскет се игра у плеј оф. Остај ти регуларна сезона. Не викам дека се лоши ама тешко без Роуз да стигнат финале исток барем мое мислење.

А

Анноун

Гостин
Нема дилеми дека Чикаго оди во финале на исток , не зезајте сега. И без роуз изиграа страшни мечеви , не па со него во тим . Знаат да запнат со јака одбрана и едвај 10 поена да примат у една четвртина. Башка вкрстуваат со Атланта-Бостон . Бостон без Ален и со кратка клупа , а стара прва постава , Атланта исто со проблеми пред се на центарска позиција, Хорфорд најверојатно нема да игра годинава повеќе , Заза исто влече повреда . 99 посто финалето на исток е Чикаго-Мајами . 1 процент оставам шанса Њујорк или Индијана да го елиминираат Хит , ако нешто таму тргне наопаку.

Член од
24 декември 2011
Мислења
19
Поени од реакции
18
Еве јас големи надежи вложувам во Бредли.
Момчето игра одлично откако паучира Реј. Е сега како ке се носи со притисок во плејоф, тоа ке мора да почекаме да го видиме. Она што ме радува е одбрана на бековските позиции, Рондо/Бредли, која е можеби најака во лигата.

Сепак и со овј тим Селтикси мислам дека се доволно здрели и доволно силни за лесно да ја поминат Атланта. Сепак искуството е најскапоцено.

Другите натпревари горе долу се предвидливи.

Очекувам најнепредвидлив и највозбудлив да биде дуелот Мемфис-Клиперс. Сепак нешто повеќе ме влечи Гризлите да ја поминат првата рунда, малку нездрело делувата Клиперси на моменти.

Оклахома-Далас ке биде интересно, Далас можеби во моментов изгледаат како лесен залак, но сепак шампион е.
Па можеби и тоа што веќе имаат прстени, формата им е слаба, и ке ја немаат она желба од лани, да бидат лесен залак.

Лејкерс ке биде интересно да видиме како ке се снајде без Артест и како ке ја носи одбраната. Денвер можеби немаат капацитет да ги елиминираат но нема да с еоткажат, а тоа што го нема Светомир, може само да ги мотивира.

Спарси се надевам нема оваа сезона да изненадат како лани:свиркам:

Орландо ке биде лесен залак за Индија, го уништија повредите.

Чикаго и без Роуз и со него изгледа моќно. Лани имаа проблеми во првите натпревари, едвај ги добија, па може и сезонава да биде така интересно.

За дуелот Мајами Никси, немам некое посебно мислејне, би требало жешките лесно да поминат, но ако навивачите ја доловат онаа вистинска атмосвера во Медисон Гарден, тогаш ке биде пеколно шешко за двата тима :D

Тоа од мене, се надевам не испуштив некого :)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Прво едно прашање. Кој го има најдобриот скор во лигата, Булс или Спарси? Очекувам пласман во финале на истокот на мојот Чикаго, иако во евентуалното полуфинале со Селтикс ќе биди многу тешко. Колку и да се слаби Селтикси сепак имаат огромно искуство, Мајами-Никс посакувам (иако не верувам) Никси да поминат, имаат квалитет но немаат тимска игра по моја прогноза 4-2 би требало да заврши таа серија. Индијана очекувам да помини против Орландо иако можеби малку потешко од очекувањата, си велам оти таму ќе има мајсторка. Селтикс очекувам да поминат со Атланта....

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Спарс-Јута 4-0
Оклахома - Далас 4-2
Лејкерс - Нагетс 4-2
Мемфис - Клиперс 4-2

Чикаго - Фили 4-3
Мајами - Никс - 4-2
Индиана - Орландо 4-0
Бостон - Атланта 4-3

Мое мислење е дека Спарс и Пејсерси со метла ќе ги победат Јута и Орландо,има многу интересни дуели ,може да има некое огромно изненадување,ако воопшто го има тоа ќе биде Мајами-Никс,Чикаго-Филаделфија или Оклахома-Далас .
Убеден сум дека Чикаго нема да игра финале на исток,ако не испаднат од Филаделфија ондак од Селтикс ќе го јадат гарант :)

Член од
4 ноември 2008
Мислења
1.330
Поени од реакции
80
Ako najde nekoj dobar stream za Sixers-Bulls neka go postira ovde. Mislev deka na sportklub kje ima prenos ama nisto :/

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Спарс-Јута 4-0
Оклахома - Далас 4-2
Лејкерс - Нагетс 4-2
Мемфис - Клиперс 4-2

Чикаго - Фили 4-3
Мајами - Никс - 4-2
Индиана - Орландо 4-0
Бостон - Атланта 4-3

Мое мислење е дека Спарс и Пејсерси со метла ќе ги победат Јута и Орландо,има многу интересни дуели ,може да има некое огромно изненадување,ако воопшто го има тоа ќе биде Мајами-Никс,Чикаго-Филаделфија или Оклахома-Далас .
Убеден сум дека Чикаго нема да игра финале на исток,ако не испаднат од Филаделфија ондак од Селтикс ќе го јадат гарант :)
hah...od fili ili od boston ke ispadnele cikago..ahahah :) decko ocigledno nemas 1 utakmica izgledano sezonava... ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom