Сите го стаивте Дурант пред Џејмс. Ја мислам дека кај него ќе иде оваа година наградата, има прејака сезона поени, скокови, асистенции и процент од поле. Плус и Вејд пропушти многу утакмици така да он ги носеше Мајами до негде и сам. Многу се блиску со Дурант ама за мене Џејмс( иако не го сакам) е МВП.
Руки на сезоната без дилема Ирвинг. 19 години има дечкото а реши неколку утакмици во последна секунда најбитно таа со бостон во гости. Штета што малце се повреди сеа при крај а и Варежао исто тешка повреда закачи на средина на сезона и тимот им отиде у пм. Плус и Сесион си отиде во ЛА а Џејмисон е веќе стар.
Тренер на сезоната дефинитивно значи ни блиску никој до него ми е Попович. Вака онака со повреден Ману со лимитирање на минутите на Паркер и Данкан и со Грин и Ленард ќе земе прво место на запад. Играат страшен баскет мерак ми е да ги гледам.
6ти само Харден ќе пишам нема што да се објаснува.
Одбранбен играч на сезоната ми е Чендлер. Имаше статистика со Атланта кога играа дека без него примаат преку 110 поени по натпревар.
Играч со најголем напредок дефинитивно Лин
. Не дека нема друга конкуренција ама тие 10 утакмици што ги изигра никад нема да ги заборавам како искочи од никаде и почна да гази. Знам дека секое сабајле станував и прво нешто што праев е проверував што скор имал на утакмицата. Ваљда ќе се врати во иста форма и после повредава.
Тим на сезоната:
Крис Пол
Коби Брајант
Кармело Ентони( појако е од мене)
ЛеБрон Џејмс
Тајсон Чендлер.