NBA Сезона 2011/2012

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113
Член од
23 август 2010
Мислења
39.882
Поени од реакции
116.188
Дај нека каже некој што поточно повреди Рубио? Знам Коби го закачи со колено ама не изгледаше до толку сериозно како што кажаа, можно е и почетокот на следната сезона да го пропушти. Жално, стварно жално за Рики, кој играше фантастично до сега.

Иначе погоре гледам центри спомнуваат, според мене НБА никогаш не била подефицитарна со центри како што е сега. Абе порано имаше премногу квалитетни петки, Дивац и Шек се корнеа под кошевите, Мелоун беше тука иако на залез на кариера во тие години али ипак, и да не набројувам понатаму. Оваа година Двајт а апла над сите, после него е Бајнам кој иако играше бледо до пред некое коло, ни крив ни должен се наоѓа во топ 3 центри во лигата, едноставно од проста причина што нема доволно квалитетни играчи на таа позиција во целата лига.

Мене доста симпатичен лик ми е овој Ламаркус Олдриџ, може да игра и 4 и 5 башка и одличен шут има и го приметувам у задње време Пекович партали прави, секоја утакмица му е дабл дабл, со Лејкерси изигра топ против Бајнам и Гасол, човеков е јачина у рекет само нека продужи вака.

L

Löwe

Гостин
Малце Офф Топик
Некој погоре имаше напишано како тоа ги мразел Лејкерс затоа што било кого да праша омилен тим им бил Лејкерс, а омилен играч Брајант.
Е сега, мене па одвратно ми е што секој 3 е навивач на Мајами, а е навивач само откако Џејмс отиде таму, претходно не ни знаел за Мајами.. А истот тој навивач порано бил голем фанатик на Кавалирс... Од такви ми се гади мене.. Јас лично НБА ја пратам 5-6 години, и од старт сум за Лејкерс...

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.957
Поени од реакции
23.477
Дај нека каже некој што поточно повреди Рубио? Знам Коби го закачи со колено ама не изгледаше до толку сериозно како што кажаа, можно е и почетокот на следната сезона да го пропушти. Жално, стварно жално за Рики, кој играше фантастично до сега.

tore his anterior cruciate ligament
Сеа не се разбирам многу у медицински поими, али според моето познавање на Англискиот ова би му било "го скинал предниот круцијален ( главен) лигамент"

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Аман бе да му е*ам мајката победивте еден мизерен Бостон и се испосравте како Титула да освоивте..чекајте долга е нивата за орање ќе дојди плеј офот и ќе се кажи што како....и достате со тој Брајант..Роуз и Дурант го имаат главниот збор моментално во НБА а не Леброн и Брајант како што ги величат медиумите....
Ајде јас тебе овака со фудбалски поими да ти објаснам.
Интер годинава се мизерија, ама има две утакмици против Милан и двете ги тепа, и одма сите фанови ќе го фатат Господ за јајца поради тие две победи.
Епа ова ти е нешто слично, Лејкерс (е сега не се баш толку мизерни, ама не се ни сјајни), ама го тепаат најголемиот противник во лигата. Колку сака нека бидат слаби они, оваа утакмица е за престиж.
дебијата
дебијата
дебијата
дебијата

:icon_lol:

Го гледав само крајот, не сум компетентен за коментирање. Честито, 'жти, да не ви се повтори.
ДЕРБИЈАТА........
Човек несмее да згреши од тебе бе.....И фала да не ти се врати :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Малце Офф Топик
Некој погоре имаше напишано како тоа ги мразел Лејкерс затоа што било кого да праша омилен тим им бил Лејкерс, а омилен играч Брајант.
Е сега, мене па одвратно ми е што секој 3 е навивач на Мајами, а е навивач само откако Џејмс отиде таму, претходно не ни знаел за Мајами.. А истот тој навивач порано бил голем фанатик на Кавалирс... Од такви ми се гади мене.. Јас лично НБА ја пратам 5-6 години, и од старт сум за Лејкерс...
Јас сум тој...иначе јас ја гледам НБА и не сум фан на ниту еден тим само ме нервираат САн Антонио и лејкерси..имаммали симпатии спрема Чикаго и Роуз но општо гледано не навивам за никого само си ја кажав причината што мислам за таквите како лејкерси!

Dr.House

Аудиофил
Член од
18 февруари 2010
Мислења
2.549
Поени од реакции
3.847
LaMarcus Aldrige,Andrew Bynam,Dwight Howard,Greg Monroe се најјаќи центри во моментов според мене..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Аман бе да му е*ам мајката победивте еден мизерен Бостон и се испосравте како Титула да освоивте..чекајте долга е нивата за орање ќе дојди плеј офот и ќе се кажи што како....и достате со тој Брајант..Роуз и Дурант го имаат главниот збор моментално во НБА а не Леброн и Брајант како што ги величат медиумите....

Нема Брајант потреба да го величат медиуми..он одамна е великан во кошарка, а тие другите ни до мал прст не му се .

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.470
Поени од реакции
35.200
...ни треба плеј што ќе има 10-15 поени и 7-8 асистенции.
Тоа што очајно им треба на ЛА е:
- Прво и основно одбрана на периметар
- Конзистентен шут од далеку

Тоа не мора бидат одлики на еден играч. Во превод, може да заврши работа било кој плеј што е способен да изигра одбрана... плус некаква замена за Коби на 2ка или надградба на 3ка позиција (ниско крило). Тоа што се бара од било кој од овие евентуални новодојдени играчи е одбрана и шут од далеку.

Двата услова горе да се исполнат и хејтерите ќе имаат полна уста бурек на крајот од сезоната... :-P

П.С. Рамон Сешнс е идеалната варијанта според мене, зошто реално може да се земе за пик и trade exeception. Варијантите како Рондо ќе бидат прескапи (ќе го растурат тимот).

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Нема Брајант потреба да го величат медиуми..он одамна е великан во кошарка, а тие другите ни до мал прст не му се .
ЛОЛ..како мислиш во што не му се???..во квалитет??..во квалитет Роуз и Дурант се најдобри миоментално..во трофеи??..добро се погодија генерациите и освоја што освоја ..ама не играше сам во тимот..како што гледаш сегашноста се рачуна а многу добро гледам кој е кој моментално во НБА ..не знам што сакате да кажите..ќе се види што како во плејофот но да не јадите пак некоја метла како лани против Далас па после пак Бајнам говедото да мава по некој друг..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
ЛОЛ..како мислиш во што не му се???..во квалитет??..во квалитет Роуз и Дурант се најдобри миоментално..во трофеи??..добро се погодија генерациите и освоја што освоја ..ама не играше сам во тимот..како што гледаш сегашноста се рачуна а многу добро гледам кој е кој моментално во НБА ..не знам што сакате да кажите..ќе се види што како во плејофот но да не јадите пак некоја метла како лани против Далас па после пак Бајнам говедото да мава по некој друг..
Остави ти сезона ..ја за кариера мислев.. титули,мвп награди,признанија,рекорди итн.. Брајант едино можеш со Џордан да го споредуваш,а со тие што ми ги броиш е смешно.. не играл сам..хаха..не бе ова тенис е индивидуален спорт :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom